Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη του ΕΦΕΤ για τα ληγμένα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σύσκεψη που διενεργήθηκε στον ΕΦΕΤ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου των Τροφίμων και τις καταναλωτικές οργανώσεις, με αφορμή την έκδοση νέας αγορανομικής διάταξης που προωθήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε σχέση με τη διαχείριση των «Τροφίμων Περασμένης Διατηρησιμότητας». Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων, των μεγάλων Super Market της χώρας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών του Άρη στην Αθήνα για το ματς με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ

Μετά από προφορική συνεννόηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τη σχετική δέσμευση της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ, ανακοινώνεται ότι δεν θα επιτραπεί η οποιαδήποτε ομαδική μετακίνηση φιλάθλων της ομάδας του Άρη, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και η είσοδος τους στο Ο.Α.Κ.Α. στην ποδοσφαιρική συνάντηση με την ομάδα του Παναθηναϊκού, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012.

Αγαθοπούλου: «Όχι στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης»

Να αποσυρθεί η κοινωνικά άδικη και επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ανάμεσά τους και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, με ερώτηση που κατέθεσαν στα αρμόδια υπουργεία. Η συγκυβέρνηση, με πρόσχημα την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, προχωρά στην εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, δηλαδή σε ακόμα ένα χαράτσι στην ήδη άδεια τσέπη των πολιτών, με τραγικά αποτελέσματα για χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Aλλαγή πλεύσης για την Ελλάδα

Την στήριξή της στην πολιτική της Ά. Μέρκελ απέναντι στο ελληνικό ζήτημα παρέχει τώρα ανοιχτά και η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU). Δεν αποκλείει επιμήκυνση του χρέους και ο Φ. Ζεεχόφερ.

Διατμηματικό Συμπόσιο με θέμα «Αρχαίοι μύθοι και μουσική δημιουργία» στο Τελλόγλειο

Δεκατέσσερις επιστήμονες συζητούν και παρουσιάζουν εισηγήσεις στο διήμερο Διατμηματικό Συμπόσιο με θέμα «Αρχαίοι μύθοι και μουσική δημιουργία» που θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο.

Σχέδια βελτίωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων ύψους 43,8 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι προεγκρίσεις των επενδυτικών φακέλων 191 Σχεδίων Βελτίωσης. Ο προϋπολογισμός των 191 Σχεδίων Βελτίωσης που έλαβαν προέγκριση σήμερα ανέρχεται στα 43,8 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,3 εκ. ευρώ αποτελούν δημόσια δαπάνη. 

Χρυσή Αυγή: "Ο Σαμαράς ως τεθλιμμένος συγγενής στις Βρυξέλλες"

"Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος, την άνεργη ελληνική νεολαία και την διάλυση της εθνικής μας οικονομίας. Δεν λέει όμως λέξη για τον εθνικό μας πλούτο - που παρέμεινε για δεκαετίες ανεκμετάλλευτος - και τώρα εκχωρείται στους τοκογλύφους."

ΛΑ.Ο.Σ.: «Ο Ολάντ και η φούστα της Μέρκελ»

Από το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο ελληνικός λαός, αλλά και ο ευρωπαϊκός Νότος, είχαν επενδύσει πολλά στην εκλογή Ολάντ. Ο οποίος όμως τελευταίως, στριφογυρίζει πολύ περί την "φούστα"  της Κας Μέρκελ. Η μόνη διαφορά της επίσκεψης Μέρκελ, με αυτή της επίσκεψης Ολάντ είναι ότι στο γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου, προφανώς θα παρακαθίσει και ο κ. Βενιζέλος. Κατά τα άλλα, ουδέν».

Φώφη Γεννηματά: "Όχι στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας"

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη λήξη της απαγόρευσης κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας από το τέλος του έτους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το ΠΑΣΟΚ με νομοθετικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις προστάτεψε την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών να ανανεωθεί η παράταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμία κατάσχεση, κανένα δικαίωμα πλειστηριασμών στις τράπεζες. Αυτή ήταν η θέση μας και αυτή παραμένει. Τις προσεχείς ημέρες καταθέτουμε στη Βουλή Πρόταση Νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών."

ΣΥΡΙΖΑ: «Tο Μνημόνιο και η νεοφιλελεύθερη πολιτική βλάπτουν σοβαρά την Υγεία στην Ελλάδα»

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση της υπ’ αριθ. 12/8/28.9.2012 επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «το Μνημόνιο και η νεοφιλελεύθερη πολιτική βλάπτουν σοβαρά την Υγεία στην Ελλάδα».

Συνέντευξη Σαμαρά μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες

Α. Σαμαράς: Όπως γνωρίζετε, στην ημερήσια διάταξη αυτής της Συνόδου Κορυφής, δεν υπήρχε κανένα θέμα για περιπτώσεις χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού. Για την Ελλάδα, όμως, βγήκε μια πάρα πολύ θετική δήλωση. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε αυτές τις ημέρες, ήταν το πώς θα αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ευρώπη η κρίση χρέους και πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, πως θα κάνουμε δηλαδή, όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα για να αντιμετωπίσουμε από κοινού ως Ευρώπη τη σημερινή κρίση και για να μην ξαναυπάρξουν τέτοια προβλήματα.

Παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη για 20 ημέρες

Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) το ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ για 20 ημέρες διοργανώνεται για πρώτη φορά και στην Θεσσαλονίκη.
Από Πέμπτη 25 Οκτωβρίου έως και Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην ΗΕLEXPO (πύλη Χ.Α.Ν.Θ.) καθημερινά Σάββατα και Κυριακές από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ. Σ’ ένα τεράστιο, καλαίσθητο και λειτουργικό περίπτερο ενιαίο για όλους τους εκδότες,
500.000 βιβλία 150 εκδοτών με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70%.
Οι τιμές των βιβλίων αρχίζουν από 0,50 λεπτά.

Η Πειραιώς εξαγόρασε την Γενική

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε σήμερα συμφωνία με τη Société Générale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99,08%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.
"Μετά την εξαγορά επιλεγμένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ATEbank, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Με δέκα αθλητές συμμετέχει ο ΓΑΣ Κιλκίς στον 1ο Διεθνής ημιμαραθώνιος δρόμος Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν διαφορετικό αγώνα, από τους συνηθισμένους, θα έχουν περίπου 3.500 δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 1ο νυχτερινό ημιμαραθώνιο δρόμο της Θεσσαλονίκης. 

Απόφαση ''βόμβα'' από το Συμβούλιο της Ευρώπης:Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!

- Η απόφαση κρίνει ως παράνομες 2 μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 μετά από απαίτηση της τρόικας
- Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού
- Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα
- Reuters:''Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και την τρόικα καθώς αποφασίζονται νέες περικοπές που απαιτούνται για να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζωή''

Η σπουδαιότητα της απόφασης αυτής από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τεράστια διότι δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά συνδικάτα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν την κατάργηση των εργασιακών αλλαγών επειδή παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη!

Στον εισαγγελέα 78 υποθέσεις δικαιούχων του Μέτρου 144 που κατέθεσαν αιτήσεις ενίσχυσης αν και είχαν πεθάνει

Όπως ανακοινώνεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιo Τσαυτάρη, 78 υποθέσεις δικαιούχων του Μέτρου 144 (για τους καπνοπαραγωγούς) απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως προέκυψε, μετά από συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ είχαν αποβιώσει φέρονταν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης. 

« Εορτασμός της ΄΄Ημέρας της Αστυνομίας΄΄ και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου» στο Κιλκίς.

Ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς,  Αστυνομικός Διευθυντής Αριστοτέλης ΜΑΝΩΛΑΣ  έχει την τιμή να σας προσκαλέσει το Σάββατο 20-10-2012 στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. 

Τον έπιασαν για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (18.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Κατέρρευσε η οροφή και τον σκότωσε

Χθες (18.10.2012) το μεσημέρι, στα εγκαταλελειμμένα μεταλλεία Βάβδου Χαλκιδικής, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 47 και 54 ετών, επιχειρώντας να κόψουν τις μεταλλικές κολώνες στήριξης παλιού στεγασμένου κτιρίου με συσκευή οξυγόνου, τμήμα της οροφής κατέρρευσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου.  Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

Ημερίδα με θέμα "Το γκότζι μπέρρυ και η καλλιέργειά του"

Ο Δήμος Αλέξάνδρειας και το cluster «Ελληνικό γκότζι» με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην οποία θα γίνει παρουσίαση της καλλιέργειας του γκότζι μπέρρυ. Οι εισηγήσεις θα καλύψουν όλη τη διαχείριση του φυτού, από την καλλιέργεια και τη αντιμετώπιση των ασθενειών μέχρι την απορρόφηση και μεταποίηση των καρπών και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής – Άμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης·Αρχίζει η καταβολή του 50% των επιδοτήσεων στους αγρότες – Ύψους 1, 1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 680.000 δικαιούχους – Το άλλο 50% τον Δεκέμβριο·Ενώ δεν έλειψαν και οι «κουκουλοφόροι»… - Εντυπωσιακές οι χθεσινές συγκεντρώσεις
ΑΥΓΗ ·Αρπάζουν από τα ΑΕΙ και την περιουσία τους – Μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κινδυνεύουν να χάσουν και την ακίνητη περιουσία τους·Πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό – Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα απόψε (7 μ. μ.) στο Ίλιον·Στους δανειστές η διαχείριση των 31,5 δις