Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δεν μπορώ να ψηφίσω αυτά τα μέτρα, λέει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης

Ανοιχτό να μην ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων άφησε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης. Χαρακτήρισε μάλιστα ως «βιασμό συνείδησης» τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα πεινάσουμε αν δεν ψηφιστεί το πακέτο μέτρων, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος δεν ψήφισε ούτε το δεύτερο Μνημόνιο.

Ξεκίνησε σήμερα το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL)

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας) ανακοινώνεται ότι, σήμερα 23-10-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ξεκίνησε το Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) με θέμα:

Πανελλαδική διαμαρτυρία ΑμεΑ έξω από κάθε ΚΕΠΑ της χώρας

Τεράστιο ήταν το κύμα διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, έξω από σχεδόν κάθε ΚΕΠΑ της χώρας:  σε Αθήνα, Ιωάννινα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Θήβα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς,

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα για το Πρόγραμμα Αγωγή Στοματικής Υγείας σε 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και 150 Σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, που έλαβε χώρα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο “The Met” (26ης Οκτωβρίου 48). 

Ξεκάθαρη η Κομισιόν στο θέμα της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

Χαρακτηριστική είναι, στο πλαίσιο της πρόσφατης συζήτησης περί άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η απάντηση του Επιτρόπου M. Barnier αρμόδιου σε θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών στη σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη: 

Ενισχύσεις στους νέους αγρότες και στους αλιείς

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ε.Ε, όπου συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. 

Η Αφρική στηρίζει όσους έχουν ανάγκη στην Ελλάδα

Πιστοί στην ετήσια παράδοση, οι Πρέσβεις των Αφρικανικών χωρών στην Ελλάδα, αποφάσισαν να ενισχύσουν τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Caritas» με τα έσοδα από το Αφρικανικό Φεστιβάλ 2012, που πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Μαΐου στην Αθήνα. 

ΕΦΕΤ: "Όχι σε Ελλάδα χωματερή ληγμένων"

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΦΕΤ στις 19-10-2012 με την παρουσία των ενώσεων καταναλωτών, των επιχειρήσεων τροφίμων και των επιχειρήσεων λιανεμπορίου (Super Market), ο ΕΦΕΤ κατέληξε ότι η αγορανομική διάταξη για τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας πρέπει να παραμείνει ανενεργός διότι:

Δραστηριότητες Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με αφορμή την έναρξη της χρονιάς και τη στέγαση του, πλέον στις νέες εγκαταστάσεις από το Μάιο, διοργάνωσε δύο απογευματινά, όχι μόνο για τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, αλλά και για τους φίλους του Λυκείου Ελληνίδων. Τα δύο (2) απογευματινά πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.

Πρόσκληση θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Δημητρίου στο Πολύπετρο Κιλκίς

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 6:00 μ.μ Εσπερινός – Αρτοκλασία - Περιφορά Ιεράς Εικόνας Αγίου Δημητρίου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 7:00 π.μ Όρθρος – Θεία Λειτουργία

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

"Μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες, πρέπει να φτάσουμε στο τέλος μιας δύσκολης και μακράς διαπραγμάτευσης, που κρατά τη χώρα σε αγωνία.
Η παράταση της εκκρεμότητας δε μας βοηθά. Αυξάνει την ταμειακή πίεση και ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων. Φανταζόμουν τη διαπραγμάτευση αυτή τον Ιούνιο διαφορετική, αλλά σίγουρα ο καθένας που χειρίζεται τα θέματα αυτά, θέλει να κάνει το καλύτερο για τον τόπο με το δικό του τρόπο.

Η Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση στο καναβάτσο

Του Θέμη Κοτσιφάκη,
ΓΓ του ΔΣ της ΟΛΜΕ 
Θα έχετε ακούσει το «ενδιαφέρον» που εκδηλώνουν οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας για την «αναβάθμιση» της Τεχνικής – Επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ενδιαφέρον εν πολλοίς υποκριτικό, αν αναλογιστούμε τα «επιτεύγματα» των μεγαλεπήβολων «μεταρρυθμίσεων» της τελευταίας 15ετίας στη χώρα μας.

Σαμαράς: «Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!»

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Προσέξτε- το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!».

Το "Ράντσο – Κιλκίς" στον 5ο αγώνα ιππικής αντοχής

Με μεγάλη διοργανωτική και αθλητική επιτυχία τελείωσε ο 5ος και τελευταίος αγώνας ιππικής αντοχής για το 2012 από τον ιππικό όμιλο "Ράντσο – Κιλκίς"
Οι ομάδα του Ράντσου συμπεριλαμβανόταν από τους παρακάτω αθλητές:

Στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία η Αγαθοπούλου

Σήμερα το πρωί, ύστερα από κάλεσμα της Ε.Σ.Α.με Α., τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα ΚΕΠΑ 37 πόλεων της χώρας. Στις κινητοποιήσεις της Αθήνας παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης και Ειρήνη Αγαθοπούλου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Α.με Α. για την οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ στη βάση των αρχών της αξιοπρέπειας και του σεβασμού.

ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε.: «Το Υπουργείο Παιδείας εγκληματεί σε σχέση με τη β΄ ξένη γλώσσα»

"Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες των δυο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης στερούνται του δικαιώματος διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας την οποία έχουν επιλέξει να διδαχθούν. 

Νέα ρύθμιση οφειλών από τον ΟΑΕΕ

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30 Ιουνίου ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, όπως η απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, έως 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Δεν τους έφτανε η καλή θέα, λήστεψαν κιόλας

Χθες (22.10.2012) το βράδυ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε κατάστημα - παντοπωλείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από 34χρονο υπάλληλο το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ, διάφορα είδη καπνιστού (τσιγάρα, καπνό, πούρα, αναπτήρες) και (10) τηλεκάρτες συνολικής αξίας (150) Ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής .

Κατασχέθηκαν (15) αρχαία νομίσματα

Πρόκειται για νομίσματα της Κλασσικής, της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής εποχής. Χθες (22.10.2012) το βράδυ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέλλας, βρέθηκε και κατασχέθηκε, στην περιοχή του εγκαταλελειμμένου Τελωνείου Σερρών, ένα μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε (15) αρχαία νομίσματα.

Συνέλαβαν ζαράκηδες στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν σήμερα (23.10.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, πέντε υπήκοοι Αλβανίας 35, 35, 22, 35 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ποντισμένο Σερρών

Χθες (22.10.2012) το μεσημέρι στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ποντισμένου – Γόνιμου Σερρών, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε υπήκοος Βουλγαρίας 32 ετών και του δίκυκλου μοτοποδήλατου που οδηγούσε 71χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 71χρονου οδηγού του δίκυκλου μοτοποδήλατου.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Πιάστηκε στο Πολύκαστρο 26χρονος από το Μπαγκλαντές για μεταφορά λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες (22.10.2012) βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές 26 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο τριών μη νόμιμων μεταναστών από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. 

Συνελήφθη 50χρονος Γεωργιανός για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (22.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας υπήκοος Γεωργίας 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Διακινούσαν χασίσι στο Κιλκίς αλλά τους τσάκωσαν

Συνελήφθησαν χθες (22.10.2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 43 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. 

Μια απολαυστική παράσταση στην Ποντιακή διάλεκτο από το ΚΘΒΕ



Μια απολαυστική κωμωδία, βασισμένη στο έργο του Τζο Όρτον "Αυτά που είδε ο Μπάτλερ", εγκαινιάζει την επανίδρυση της «Ποντιακής Σκηνής» του ΚΘΒΕ.
Μια καυστική, σουρεαλιστική κωμωδία που παρουσιάζεται στην ποντιακή διάλεκτο. Στην παράσταση θα υπάρχουν υπότιτλοι.

Φέτα, ούζο, ελιές

Η κρίση αναγκάζει πολλούς Έλληνες να σκεφθούν διαφορετικά και να στραφούν στις εξαγωγές. Αυτό ισχύει και για τα αγροτικά προϊόντα τα οποία όμως δύσκολα βρίσκουν το δρόμο προς τα σουπερμάρκετ.

Δείτε το τρέιλερ των Ράδιο Αρβύλα!



Επιστρέφουν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 23:00, πλέον και επισήμως, αφού το νέο τρέιλερ της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα παίζει ήδη στη συχνότητα του ΑΝΤ1. Ο Αντώνης Κανάκης και η υπόλοιπη θεσσαλονικιώτικη παρέα θα έρχεται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα - Τετάρτη, με μοναδικό στόχο να μας φτιάξει τα βράδια μας και να μας κάνει να γελάσουμε πολύ.

Να γίνουμε όλοι Φωτόπουλοι

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Οι κατ' ευφημισμόν, δημοσιογράφοι του Mega, καιρό τώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά.
Είναι εμφανέστατα τα παπαγαλάκια του συστήματος, όχι όμως τα πιο πετυχημένα! Παρακολουθώ τις υστερίες της ακριβοπληρωμένης με το γιορντάνι (ένα είναι στην ελληνική παρακμιακή δημοσιογραφική οικογένεια), κατά των άθλιων εργαζομένων που έχουν απαιτήσεις και εξ αιτίας τους, θα καταρρεύσει το σύστημα το οποίο η ίδια με συνέπεια υπηρετεί. Τέτοιο πάθος, ούτε η αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ, στην υπηρεσία της χούντας δεν είχε!

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα – Ώρα αποφάσεων – Κρίσιμη η σημερινή σύσκεψη των τριών – Άμεση και επιτακτική η εκταμίευση των 31,5 δις ευρώ·Σύμφωνα με το υπ. Υγείας –Προικοδοτείται με 700 εκατ. Ευρώ ο ΕΟΠΥΥ·Νέα δήλωση του Σ. Κεδίκογλου – «Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού»
ΑΥΓΗ · Ο Σαμαράς φοβάται το τέλος Παπανδρέου – Ρωγμές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν. Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ. ΑΡ, εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή επί των βάρβαρων μέτρων·Ακίνητα – Από το πρώτο ευρώ το νέο χαράτσι·ΕΛΣΤΑΤ- Η ύφεση έριξε πιο πολύ έξω το χρέος