Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων

Απόφαση «βόμβα» της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματική μείωση των συντάξεων που προβλέπεται με διατάξεις σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών. 

Κινδυνεύει το «Βοήθεια στο σπίτι» - Επείγουσα σύσκεψη στην ΠΕΔΚΜ

Το φόβο ότι με τις νέες προδιαγραφές που μπαίνουν για το Πρόγραμμα του ΙΚΑ «Φροντίδα κατ’ οίκον», που διαδέχεται αυτό του «Βοήθεια στο σπίτι» ουσιαστικά θα σταματήσει η παροχή υπηρεσιών σε περίπου 70.000 ηλικιωμένους, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε η διοίκηση του Ιδρύματος. 

Σε διεθνές σεμινάριο η «Επιμορφωτική Κιλκίς» για εκπαίδευση εκπαιδευτών από την Ιταλία

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο LEONARDO DA VINCI που οργάνωσε η Επιμορφωτική Κιλκίς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο IAL από τη Σικελία (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Εργαζομένων), με τίτλο “T.I.M.E.” - «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών μέσω Διακρατικών Μετακινήσεων» και θέμα τις εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και πρακτικές της Διδασκαλίας της Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση στην Ελλάδα. 

Βενιζέλος: "Το ΠΑΣΟΚ αφήνει σε άλλους την ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική"

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  "Τρία χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το σταυρό της διαχείρισης της εθνικής κρίσης. Καλείται να λάβει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που προκαλούν την αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Αναγκάζεται να δυσαρεστήσει ομάδες πολιτών που συνδέονται παραδοσιακά μαζί του. Σηκώνει το βάρος αλλαγών που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες και γίνονται τώρα, όλες μαζί, μέσα στην χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων σαράντα ετών.

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Ένας εκτενής και γόνιμος διάλογος αναπτύχθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.). Η ενημερωτική συνάντηση διοργανώθηκε σε συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), του Επιμελητηρίου Κιλκίς και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του Νομού.

48ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Τρίτη και Τετάρτη 6-7 Νοεμβρίου 2012

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη, 

Συγχαρητήριο Μητροπολίτη Κιλκίς

Εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη και τα θερμά μου συγχαρητήρια στην μαθητιώσα νεολαία καθώς και όσους λάμπρυναν με την συμμετοχή τους την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου υπό αντίξοες συνθήκες. Με λεβέντικο τρόπο απέδωσαν με αυτήν τους την προσπάθεια και «θυσία» (κατεβράχησαν) φόρο τιμής και σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν μαχόμενοι για το μεγαλείο της ελευθερίας και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Και πάλι πολλά και θερμά συγχαρητήρια.
Με πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισιου και Αγίου Αθανασίου
Εμμανουήλ

Στουρνάρας: “Νομίζω θα περάσουν τα μέτρα”

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Τι συζητήσατε με τον Πρωθυπουργό;
Ιωάννης Στουρνάρας: Συντονισμό ενόψει της κατάθεσης των προαπαιτούμενων μέτρων την επόμενη εβδομάδα και τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, σας απασχολεί το κλίμα που υπήρχε χθες στη Βουλή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τα «όχι» της Δημοκρατικής Αριστεράς, αν ισχύει ότι μπορεί να γίνει κάτι και να μην περάσουν τα μέτρα τελικά;
Ιωάννης Στουρνάρας: Δεν είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος. Νομίζω θα περάσουν τα μέτρα.
Δημοσιογράφος: Το κλίμα χθες από την Ευρώπη, Eurogroup;
Ιωάννης Στουρνάρας: Αρκετά θετικό.
Δημοσιογράφος: Χθες, πάντως, δε συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης.
Ιωάννης Στουρνάρας: Κοιτάξτε τον προϋπολογισμό.

Ουδεμία σχέση με την περιβόητη “Λίστα” έχει ο Γιώργος Γεωργαντάς

Καμία σχέση με τον βουλευτή ΝΔ Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά είχε η λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε προ ημερών στο περιοδικό Hot doc. Επρόκειτο απλά για συνωνυμία, η οποία όμως πρόλαβε να παρεξηγηθεί. Όπως διευκρινίζεται σε σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού στη σελίδα 47, ο συνονόματος της λίστας που διατηρεί λογαριασμό καταθέσεων στην Ελβετία είναι γεννημένος το 1940, 27 ολόκληρα χρόνια πριν από τη γέννηση του δικού μας βουλευτή!

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Τα συμπεράσματα δικά σας!"

Εκατόν πενήντα οκτώ (158) εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, μεταξύ των οποίων και πολλοί έγκριτοι συνάδελφοί μας, αποφάσισαν χθες με την ψήφο τους να αφήσουν ουσιαστικά άνευ ψυχικής οδύνης τους συγγενείς των κατ’ έτος επτακοσίων πενήντα (750) περίπου θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων για τις περιπτώσεις που εμπλέκεται το Επικουρικό Κεφάλαιο και ουσιαστικά άνευ ηθικής βλάβης τους περίπου επτάμισι χιλιάδες (7500) τραυματίες από τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία ανέρχονται σε ενάμισι εκατομμύριο (1500000) σε σύνολο περίπου πέντε εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν.  Η ψήφος αυτή είναι άδικη, θίγει συνταγματικά δικαιώματα και καταστρατηγεί θεμελιώδεις δικονομικές αρχές, αποκαλύπτοντας μια ακατανόητη αναλγησία και απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

«Παράταση καταβολής των εισφορών του ΙΚΑ ζητάει η ΕΣΕΕ»

Όπως είναι γνωστό σε όλους τους επιχειρηματίες, με την επικείμενη εφαρμογή των διατάξεων του ν.4075/2012 «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» η είσπραξη των ενσήμων του ΙΚΑ για τον μήνα Οκτώβριο έχει ως προθεσμία την 5η εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. 

Στον τόπο που γεννήθηκα…Ρύζια Κιλκίς !

Τα όμορφα Ρύζια του νομού Κιλκίς γνωρίζουμε αυτή την εβδομάδα μέσα από την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της τηλεόρασης 4Ε.
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 12:00 δείτε εικόνες μεγαλειώδεις που μόνο η αθάνατη μακεδονική γη μπορεί να σου προσφέρει. Ένας παλιός καλός ράφτης, ένας ευγενέστατος μελισσοκόμος και ένας έμπειρος κτηνοτρόφος μας καλωσορίζουν στο μικρό αυτό χωριό!

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: "Εδώ και τώρα αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση"

Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους, ζητάμε και σήμερα, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση.  Ζητήσαμε την αλλαγή πλεύσης και τον απεγκλωβισμό της ηγετικής ομάδας από την φαντασίωση της δήθεν συμμετοχής στη διακυβέρνηση και της δήθεν παρέμβασης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Η αλήθεια απλά υπάρχει… το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί» - Για αυτό ας πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους!

Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο
"Μέσα σε ένα καθημερινό πλαίσιο αδικίας και με τις ψυχές όλων μας τουλάχιστον εν βρασμώ με τα δρώμενα της χώρας, επιχειρούμε στο παρόν να αναδείξουμε την αλήθεια της μεταλλείας χρυσού στη χώρα μας, και εν μέρει στο Κιλκίς. Ένα θέμα που για κάποιον μη ενήμερο ακούγεται δευτερεύον, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνον άρρηκτα συνδεδεμένο με τα οικονομικοπολιτικά δρώμενα - αποτελεί πιστή εφαρμογή του μνημονιακού σχεδιασμού ξεπουλήματος. 

Στα βιβλιάρια των κτηνοτρόφων η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνεται ότι επιλύθηκαν άμεσα τα ειδικά προβλήματα που επηρέασαν, μερικώς ή ολικώς, την πληρωμή περίπου 6.300 δικαιούχων (απόσταση στάβλου – βοσκοτόπου και μη έγκυρη ενημέρωση της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων) αλλά και επιπλέον 1.000 δικαιούχων για άλλους λόγους.

Τους έπιασαν για κατοχή ναρκωτικών

Την 31.10.2012 το βράδυ συνελήφθη στην πόλη της Βέροιας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, 44χρονος ημεδαπός για κατοχή (10,6) γραμμαρίων κάνναβης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.
Επίσης την 31.10.2012 το απόγευμα συνελήφθη στο Καψοχώρι Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 48χρονος ημεδαπός για κατοχή (21,2) γραμμαρίων κάνναβης και (1) μικρής κλάδας κάνναβης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Σκοτώθηκε 3χρονος Αλβανός

Την 31.10.2012 το απόγευμα, στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, ένας υπήκοος Αλβανίας 3 ετών, ενώ βρισκόταν στην οικία της γιαγιάς του, αντιλαμβανόμενος την προσέλευση των γονιών του και στην προσπάθεια του να εξέλθει στο μπαλκόνι της εν λόγω οικίας, διαπέρασε υαλοπίνακα μπαλκονόπορτας με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό του. Ο 3χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου και υπέκυψε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.

Τον συνέλαβαν γιατί αγόρασε κλεμμένα πάνελ

Την 01.11.2012 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Έδεσσα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, 58χρονος ημεδαπός διότι την 30.10.2012 το απόγευμα αγόρασε έναντι του χρηματικού ποσού των (350) Ευρώ από άγνωστο άτομο, το οποίο αναζητείται, (25) μεγάλα κομμάτια πάνελ αξίας (4000) Ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε αφαιρέθηκαν την 29.10.2012 από ξυλουργείο ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού. Τα προαναφερόμενα κομμάτια πάνελ κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ταύρος τραυμάτισε σοβαρά 82χρονο στον Άγιο Αντώνιο Κιλκίς

Την 31.10.2012 το απόγευμα συνελήφθη στον Άγιο Αντώνιο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, 61χρονος ημεδαπός διότι το πρωί της ίδιας ημέρας δεν έλαβε όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα ασφάλειας, και οι αγελάδες και ο ταύρος ιδιοκτησίας του, εισήλθαν στην άυλη 82χρονου ημεδαπού με αποτέλεσμα ο ταύρος να τραυματίσει σοβαρά τον 82χρονο. Ο παθών διακομίστηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, οπού και υπέκυψε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς. 

Τέλος στο χειρουργείο με νυστέρι για τους κιρσούς

Τέλος στο χειρουργείο με νυστέρι για την αντιμετώπιση της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας (κιρσοί) βάζει η νέα επεμβατική θεραπεία με ενδοφλέβιο laser !
Η νέα επεμβατική θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη, αναίμακτη και αποτελεσματική με ποσοστά επιτυχίας που κυμαίνονται από 95 μέχρι 99%, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας δεν ξεπερνά τις τέσσερις με έξι ημέρες στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις!Με την παλιά μέθοδο-ανοιχτό χειρουργείο- η αποθεραπεία έφτανε τον ένα μήνα.

Διαβάστε ποια είναι τα οφέλη του... αυνανισμού- δεν θα τυφλωθείτε!

Παλιότερα όταν κάποιος ήθελε να κάνει πλάκα, έλεγε ότι ο αυνανισμός τυφλώνει, ή ο αυνανισμός κουφαίνει. Ήταν ένας αστικός μύθος που επιβίωσε μέσα στα χρόνια και με το πέρασμα των αιώνων, έφτασε σήμερα να γίνει αστείο. Και μιλάμε για πραγματικό αστείο, αφού δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο αυνανισμός ούτε τυφλώνει, ούτε κουφαίνει. Το αντίθετο έχει πολλά οφέλη. Διαβάστε μερικά... Συγκεντρώσαμε κάποιες διαπιστώσεις επιστημονικών ερευνών σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού και σας τις παρουσιάζουμε.

Μέτρα αντιμετώπισης του εντόμου Diabrotica virgifera που προσβάλλει τα καλαμπόκια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κιλκίς ενημερώνει τους καλλιεργητές καλαμποκιού ότι συνεχίζει να είναι σε ισχύ και φέτος η υπ΄άριθμ. 11598/30-11-2011 απόφαση της Υπηρεσίας, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση έχουν δημιουργηθεί δύο ζώνες.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: "Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ της ΟΛΜΕ"

"Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, οι οποίες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τη στήριξη και του ΠΑΜΕ, πήραν την απόφαση να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Καλό ταξίδι Ευγενία Τοπαλίδου


Ότι και να πω... είναι λίγο.
Δεν υπάρχουν λόγια.
Το μυαλό μου αρνείται να το συλλάβει.
Καλό ταξίδι Ευγενία.
Δώσε χαιρετισμούς.
Ξέρεις εσύ.
Πάντα ήξερες!

Η φίλη σου

Βενιζέλος: Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει να φύγει – Βουλευτές: Θα σου απαντήσουμε όποτε θέλουμε

Δεν είμαστε θέση να απαντήσουμε τώρα για το αν θα ψηφίσουμε τα μέτρα ήταν η απάντηση που έδωσαν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ερωτήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας τι στάση θα κρατήσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία και ενώ νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα και προσήχθησαν είκοσι τρία (23

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (31.10.2012) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Πέλεκα Κατερίνης Πιερίας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.