Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κατέλυσαν τη Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο!

Πρωτοφανής η έπαρση της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει de facto καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αναπάντητες 300 ερωτήσεις βουλευτών, 120 μέρες έχει να εμφανιστεί ο Αντ. Σαμαράς στην ολομέλεια.Τον πλήρη εξευτελισμό της Βουλής επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επιβάλλοντας -στους τέσσερις μήνες διακυβέρνησής της- ένα ιδιότυπο μοντέλο αντι-κοινοβουλευτικής εξουσίας. 

ΞΥΠΝΗΣΤΕ: Το 23,7% των παιδιών ΠΕΙΝΑΝΕ

Τελικά, δεν εξηγείται αλλιώς: Οι Έλληνες έχουμε πέσει σε βαθύ λήθαργο. Είναι ίσως η τηλεόραση, ίσως το Facebook, το Ίντερνετ, ο ωχαδερφισμός. Όμως, πώς μπορούμε, ως λαός, να μένουμε απαθείς απέναντι σε αθώες ψυχές, σε παιδάκια που πεινάνε; Ίσως, τελικά, να έχουμε τους “ηγέτες” που αξίζουμε.

Απίστευτο: Κόβουν και τις φυσικοθεραπείες από τους χρονίως πάσχοντες!

Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές στις παροχές Υγείας καθώς ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ κόβει ακόμη και τις φυσικοθεραπείες από χρονίως πάσχοντες όπως στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τα τεχνάσματα που εφευρέθηκαν για να περισταλούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ άρον άρον, είναι τουλάχιστον ευφάνταστα. Πλέον με διαδικασίες εξπρές και με διάφορα τρικ ψαλιδίζουν και τις παροχές σε φυσικοθεραπείες σε χρονίως πάσχοντες. 

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: "Κατάφορη αδικία και εμπαιγμός των ανέργων από τον Ο.Α.Ε.Δ."

"Με ερώτηση, που κατέθεσαν στη βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, επισημαίνουν την κατάφορη αδικία και τον εμπαιγμό των ανέργων που συντελείται μέσω του προγράμματος «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης-training voucher-Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)». 

Τον σταμάτησαν στο παρά πέντε


Ισόπαλος αναδείχτηκε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Δόξα Βαπτιστή. Το τελικό 1-1 σκορ διαμορφώθηκε από δυο τέρματα του φιλοξενούμενου Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα.

Δήλωση Αγαθοπούλου για το «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα» στην Αθήνα

"Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου το πρωί, στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αθήνας, το 11ο «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα», που πλέον έπειτα από τη αδιάλειπτη διοργάνωσή του από το 2002, έχει γίνει θεσμός, με σημαντικά αποτελέσματα στην προβολή του Νομού Κιλκίς, στην ανάδειξη της ιστορίας του και την συνοχή των Κιλκισιωτών όπου κι αν βρίσκονται. 

Τα «βαριά γαλλικά» του Κουβέλη έπεισαν τον Ρουπακιώτη να υπογράψει για το «Μνημόνιο 3»

Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να πεισθεί τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή για την κύρωση του «Μνημονίου 3».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τη 48ωρη Πανιατρική απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τη 48ωρη Πανιατρική απεργία που προκηρύσσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις 6 και 7 Νοεμβρίου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή.

Ευχαριστήριο των συλλόγων της Γρίβας



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας, ο Σύλλογος Γυναικών Γρίβας και ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Μακεδονικός» Γρίβας, μετά την ολοκλήρωση της 16ης γιορτής «Κάστανο, Κρασί, Τυρί» 2012, νοιώθει επιπρόσθετα την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και δημόσια τους:

Αλέξανδρος Κιλκίς: «Απέδρασαν» στην Ξάνθη οι μικροί αθλητές

Διασκέδασαν με την ψυχή τους αθλητές, γονείς και προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη. 

Φαντασθείτε τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, δηλαδή μέχρι την ψήφιση των μέτρων

"Απίθανο" να εγκριθεί η δόση για την Ελλάδα στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου - Αξιωματούχος στο Reuters: Έχει διογκωθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Ο Mickey, o Mao, η Shine και η Power, ζητούν οικογένεια

"Τα 6 νεογέννητα αυτά μωράκια, βρέθηκαν πεταμένα μέσα σε σακί (δεμένο σφιχτά) και αφέθηκαν να πεθάνουν, κοντά σε κέντρο διασκέδασης στο Κιλκίς. Ειδοποίησαν μέλος μας και πήγε τα πήρε.Τα μοιράσαμε ανά δύο σε σπίτια μελών μας. Δυστυχώς τα δύο, η Balu και η Chiki πέθαναν στην πορεία. Τα άλλα τέσσερα ο Mickey, o Mao, η Shine και η Power, είναι μια χαρά και σε λίγο καιρό, θα θέλουν μια οικογένεια. Λογικά θα γίνουν μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος. Όποιος ενδιαφέρεται να στείλει mail στο filozwikoskilkis@hotmail.com
Σε κάθε ζώο αξίζει ένα στοργικό και μόνιμο σπιτικό. Αν υιοθετήσετε κάποιο, φροντίστε να είστε έτοιμοι για ισόβια δέσμευση. Υιοθετήστε υπεύθυνα, αλλιώς μην υιοθετείτε καθόλου!
Φιλοζωϊκός Σύλλογος Κιλκίς"

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δώδεκα (12) ατόμων για κλοπές και ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή των Νέων Επιβατών και του Πανοράματος.

Το νέο Δ.Σ. του Μουσικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιούπολης " ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Μουσικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιούπολης " ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη
Πρόεδρος : Ηλίας Καπνόπουλος
Γεν.Γραμματέας : Μανασής Κώστας
Ταμίας : Τσορλίνης Κυριάκος
Μέλη : Τσαγγαδάς Θεόφ., Μπεσίρη Ελένη, Χ" χρήστου Βαγ.και Καπνοπούλου Δήμητρα
και εξελεγκτική επιτροπή: οι Αδαμίδης Αλέκος, Σαββίδου Δέσποινα και Τουτσαρίδης Θεόφιλος

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: "Όχι στην κατάργηση 127 εφοριών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας"

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προωθούμενη κατάργηση 127 εφοριών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που συντελούνται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών έχουν στόχο τη μείωση του Δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και τη μείωση του προσωπικού ακόμα και με απολύσεις.
Οι συνέπειες της κατάργησης αυτών των Υπηρεσιών θα είναι δραματικές:

Σημεία και τέρατα από την έρευνα του ΣΔΟΕ - Δημόσιος υπάλληλος με αδικαιολόγητες καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ - Ανεπάγγελτος με περιουσία 6 εκατ. ευρώ

- Τουλάχιστον 17 επιχειρήσεις εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια ύψου 65 εκατομμυρίων ευρώ
- 4 αγρότες στη Θήβα εντοπίστηκαν να έχουν λάβει εικονικά τιμολόγια 5.467.000 ευρώ
- Γνωστός πλαστικός χειρουργός και οδοντίατρος δεν έκοβαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά
- Το ζήτημα που προκύπτει είναι εάν θα επιβληθούν πρόστιμα κι αν αυτά θα μπουν στα κρατικά ταμεία

Απίστευτα και όμως αληθινά είναι όλα όσα αποκάλυψε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, την καταβολή ΦΠΑ και πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητων περιουσιακών στοιχείων.

Ο Βασίλης Σιαμπάνης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο χορό του συλλόγου Κρητών "Το Αρκάδι"

Στον χορό του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» παρευρέθηκε ο Βασίλης Σιαμπάνης μαζί και μέλη από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2012.
Σ.Σ. Καλό κουράγιο και δύναμη Βασίλειε!

Αστυνομικοί του Κιλκίς τον έπιασαν στα Πορόια για ναρκωτικά

Στις 05/11/2012 το μεσημέρι συνελήφθη στα Πορόια Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 49χρονος ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και ενός δενδρυλλίου κάνναβης ύψους 50 εκατοστών. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Προς συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαική Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών

Σε μία κοινά αποδεκτή λύση με την ελληνική κυβέρνηση προσβλέπουν οι φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση της κρίσης στον χώρο. Στο επίκεντρο, ο καθορισμός ανώτατου ορίου στις πωλήσεις φαρμάκων.

Έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Κιλκίς

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα, 5/11/2012, συντασσόμενη με την από 2/11/2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε: 
1. Την αποχή των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αρνείται να υπογράψει τα μέτρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης!

- Αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου
- Λυτούς και δεμένους έχει βάλει ο πρωθυπουργός να μεταπείσουν τον κ. Ρουπακιώτη
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κυβέρνηση

Ένα θρίλερ "μικρού μήκους" είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα με πρωταγωνιστή τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος έχει σοβαρές ενστάσεις και δεν φαίνεται τουλάχιστον προς στιγμήν να υπογράφει τα μέτρα.

Πρόσκληση για την παράσταση «Παιδικό Ξεφάντωμα» της Μυρτώς Δημητρίου στις Μουριές Κιλκίς


Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή και διαρρήξεις οχημάτων

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων που διέπραξαν οι συλληφθέντες τις πρώτες πρωινές ώρες της 04.11.2012
Από τα οχήματα αφαιρούσαν χρηματικά ποσά καθώς και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, ενώ η συνολική ζημία που προκάλεσαν σε αυτά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ύψος των 3.550 Ευρώ.

Έπιασαν δύο άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (04.11.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δύο ημεδαποί 57 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. 

Τον έπιασαν με μισό κιλό χασίσι και 46 ασυμπλήρωτες ιατρικές συνταγές

Συνελήφθη χθες (04.11.2012) στο Λιποχώριο Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, κλοπή και αντίσταση. 

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Κιλκίς

Από τον Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, παρατείνεται έως και την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. 

Στο Διεθνές Συνέδριο για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια το Σπήλαιο και το Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Το διάστημα 3 - 6 Νοεμβρίου 2012, το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φιλοξενεί το Διεθνές Συνέδριο για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια, το οποίο διοργανώνεται από την ISCA, τη Διεθνή Οργάνωση για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των επιστημόνων, με παρουσία πάνω από 55 ειδικούς από όλον τον κόσμο, στο Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Περάματος “Άννα Πετροχείλου”. 

Ενημέρωση Γονέων και Μαθητών σχετικά με τη συμμετοχή υποψηφίων σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων γλωσσών εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Προκειμένου να προστατέψουμε τους πολίτες από τυχόν πρακτικές αντίθετες με τα χρηστά ήθη συναλλαγών, θα θέλαμε να φέρουμε σε γνώση σας τα εξής:

Τον τσάκωσαν την ώρα που πήγε να ληστέψει φαρμακείο

Στις 04.11.2012 το μεσημέρι συνελήφθη στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 56χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει φαρμακείο ημεδαπού. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την επιβολή ισοπεδωτικής εισφοράς στα εν λειτουργία φωτοβολταϊκά

Απόγνωση και οργή επικρατεί στις χιλιάδες μικρομεσαίων επενδυτών της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης καθώς και του νομού Κιλκίς, που εναπόθεσαν τις αποταμιεύσεις τους στα φωτοβολταϊκά και που χρωστούν μεγάλο μέρος των επενδύσεών τους στις τράπεζες, καθώς βλέπουν τη μνημονιακή συγκυβέρνηση να μην σέβεται τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές που έχουν βάλει τα όργανα του Κράτους.

Κάλεσμα Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 6 & 7 Νοεμβρίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς συμπαρίσταται στην απόφαση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για γενική 48ωρη απεργία στις 6 & 7 Νοεμβρίου, ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα.  Έχει ήδη προγραμματιστεί από την ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συγκέντρωση του εμπορικού κόσμου στην πλατεία Συντάγματος (στοά Υπουργείου Οικονομικών) την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 καθώς και αντίστοιχη συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 17.00, επίσης στο Σύνταγμα.

Συγκίνηση για τους τραγικούς γονείς που δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου τους παιδιού!

Συγκίνηση εξακολουθεί να προκαλεί στο Νοσοκομείο του Ρίου το παράδειγμα ανθρωπιάς των γονιών του μικρού αγοριού από τα Γιάννενα που εξέπνευσε την Δευτέρα, βαριά τραυματισμένο σε τροχαίο στην περιοχή Μπάφρας των Ιωαννίνων. Το νεφρό του μικρού αγοριού (ηλικίας 3,5 ετών) μεταμοσχεύθηκε ήδη με επιτυχία σε 6χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη ενώ άλλα όργανα μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, στην Ιταλία και Γερμανία.

Την Τετάρτη έρχονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας - Πόσο θα πληρώσουμε


Και πάλι οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αφού τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων είναι έτοιμα και την Τετάρτη θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο. Όπως έχει γίνει γνωστό από φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ με τον κωδικό τους ή τον ΑΦΜ τους θα μπορούν να μπαίνουν στο Taxisnet, να βρίσκουν τα τέλη του αυτοκινήτου τους.

ΚΚΕ για την πρόταση Τσίπρα για εκλογές

"Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές για να συνεχίσει την πολιτική της υπέρ των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές προτού προλάβει το κίνημα να οργανωθεί και ξεσκεπαστεί ο πραγματικός χαρακτήρας της δικής του πολιτικής, που είναι πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Οι αγώνες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένοι."