Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Προβλήματα στα σχολεία από τις στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη

Πανελλαδικές στάσεις εργασίας, αύριο Τρίτη 13 Νοεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, έχουν κηρύξει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

"Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα"

"Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο Stakeholder Meeting & Workshop με θέμα: "Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα" που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 στις 9:30 π.μ., στο Ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε πως στο παρελθόν “έπνιγαν” τις ερωτικές τους επιθυμίες

 Κάποτε όταν η Ευρώπη έμπαινε στον μεσαίωνα, η ερωτική επιθυμία, η σεξουαλική ορμή, φυσιολογικές δηλαδή λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρούνταν “σταλμένες από τον Σατανά τον ίδιο” και έπρεπε με κάθε τρόπο να εξαφανιστούν.

Ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σχολεία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-11-2012), από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε πέντε (5) σχολεία της χώρας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. 

Στόχος το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη δόση

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρξει σήμερα συνολική απόφαση για την Ελλάδα, αλλά θα οριστεί χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης. Στο τραπέζι και η βιωσιμότητα του χρέους.

Τον ανέβασε στο αυτοκίνητο του και τον λήστεψε

Στις 11-11-2012 το μεσημέρι, στην αγροτική περιοχή Νεοκάστρου Ημαθίας, άγνωστος δράστης κινούμενος με ΙΧΕ αυτ/το και προσποιούμενος τον αστυνομικό, ακινητοποίησε 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κινούνταν πεζός και αφού τον επιβίβασε στο ΙΧΕ αυτ/το του, τον μετέφερε σε αγροτική περιοχή Νεοκάστρου και με χρήση βίας του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1500 €. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται προκειμένου συλληφθεί εντός ορίων αυτοφώρου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Συνέλαβαν δύο άτομα για χρέη 2.023.565,47 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν σήμερα (12.11.2012) το πρωί, στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, δύο ημεδαποί 60 και 61 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.023.565,47 ευρώ. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

ΕΣΕΕ: Η συλλογή αποδείξεων να αποτελέσει την κύρια φοροαπαλλαγή μας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει τον προβληματισμό της για την φετινή διαχείριση του μέτρου των αποδείξεων. Σε μια δύσκολη συγκυρία που κάθε Έλληνας πολίτης μετρά, στην κυριολεξία, και το τελευταίο ευρώ, η κυβέρνηση, διαμέσου του υπό κατάθεση νέου φορολογικού νομοσχεδίου, καθιστά την φοροαπαλλαγή από την συλλογή αποδείξεων έναν πραγματικό «δαίδαλο» δημιουργώντας ταυτόχρονα φορολογικά «παιδιά» και «αποπαίδια». 

«Μια ψυχή, ένα σώμα, ένα ενιαίο πρόγραμμα, γιατί τα κουνούπια δεν γνωρίζουν σύνορα»

Η σύσταση ενιαίου φορέα για την καταπολέμηση κουνουπιών σε περιφερειακό επίπεδο, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη για το θέμα, που συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις 14.00, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Κύμα φυγής των υπαλλήλων της Βουλής μπας και προλάβουν να πάρουν τα 200.000 ευρώ του εφάπαξ

Συνεχίζεται η αναστάτωση στο Κοινοβούλιο με τους υπαλλήλους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα προνόμια τους.

Το Eurogroup και τα γερμανικά «νάζια»

Η συνέχιση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. €

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Ι.Ν. Άνω Αποστόλων Κιλκίς

Φωτο - Ρεπορτάζ: Χρήστος Χ. Καναρόπουλος
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άνω Αποστόλων Κιλκίς την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία των αρχών του Δήμου Κιλκίς και πλήθος ευσεβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Φρικτός θάνατος κτηνοτρόφου από επίθεση κριαριού

Στην περιοχή Καταράχι στον Πύργο, βρέθηκε νεκρός κτηνοτρόφος με θανάσιμα τραύματα πιθανότατα από κριάρι σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας που είδε το περιστατικό.

Βαρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Ίντου "Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913"


Ευχαριστήριο Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας (ΟΣΠΕΓ )

Την Κυριακή 4/11/2012 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Ημιμαραθώνιος Παίκου. Στον αγώνα συμμετείχαν πάνω από 200 αθλητές/τριες οι οποίοι μετά τη λήξη του, εξέφρασαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τη διοργάνωση, καθώς επίσης και για την ημιμαραθώνια διαδρομή, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της (17 km ) αποτελείται από μονοπάτι μέσα σε πλούσια δασική έκταση. 

Την συνέλαβαν για χρέη 109.425,99 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (12.11.2012) το πρωί, στην Κρύα Βρύση Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, μία ημεδαπή 58 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 109.425,99 ευρώ.  Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή: "Η ιστορία θα μας κρίνει όλους"

"Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Θα μου επιτρέψετε να μην σταθώ ιδιαίτερα σε στοιχεία, νούμερα και ποσά που αναφέρονται στον προϋπολογισμό του 2013.
Εξάλλου γίνεται αναφορά σ’ αυτά από πάρα πολλούς συναδέλφους.
Η επιλογή μου αυτή είναι συνειδητή, διότι θεωρώ πως πίσω από αριθμούς και ποσά υπάρχουν και ανθρώπινες ψυχές που ο προϋπολογισμός αυτός δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη.

Εορτάσθηκε ἡ Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαήλ καί Γαβριήλ στό Ἱερό Κοινόβιο Πενταλόφου

Μέσα σέ ἕνα κλίμα κατάνυξης ἑορτάσθηκε ἡ Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαήλ καί Γαβριήλ καί πασῶν τῶν ἐπουρανίων Δυνάμεων στό Ἱερό Κοινόβιο Πενταλόφου. 

Εκδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς, στο «Μύλο των Ξωτικών»

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στον «Μύλο των Ξωτικών», τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων.

Πήγε στο γήπεδο με μεταλλικό λοστό

Στις 11.11.2012 το μεσημέρι συνελήφθη στην Έδεσσα Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας Πέλλας, 24χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη διάρκεια αστυνομικών έλεγχων που πραγματοποιήθηκαν πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα FOOTBALL LEAGUE μεταξύ των ομάδων Αναγέννηση Γιαννιτσών – Ολυμπιακός Βόλου, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να κατέχει επιμελώς κρυμμένη στο πανωφόρι του μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας Πέλλας.

Β’ προκριματική φάση κυπέλλου Ελλάδος πάλης (παίδων και εφήβων) στον Ευρωπό

Στον Ευρωπό, πραγματοποιήθηκε η Β’ προκριματική φάση κυπέλλου Ελλάδος πάλης (παίδων και εφήβων). Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ευρωπού αθλητές από όλη την Ελλάδα αγωνίστηκαν για μια θέση στους τελικούς του Κυπέλλου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 24/11/2012 στην Νέα Μάκρη - Αττικής. 

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα συνελεύσεων στα γραφεία του στην Κοινότητα Γοργόπης (1ος όροφος)

Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2013

Υπερψηφίστηκε με 167 «ναι», έναντι 128 «όχι» και 4 «παρών» -σε σύνολο 299 βουλευτών- ο προϋπολογισμός 2013 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σαμαράς: "Από εδώ και πέρα Ανάκαμψη και Ανάπτυξη"


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013 έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Από εδώ και πέρα Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Να είστε καλά».

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σαφές μήνυμα Σαμαρά μετά την ψήφιση και του Προϋπολογισμού – «Ήρθε η ώρα των δανειστών»- «Έγκαιρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω η δόση»·Για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ – Κρίσιμο το σημερινό Eurogroup ·SOS από τους δημάρχους – «Νεκρώνουν» χωρίς προσωπικό οι Δήμοι της χώρας
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (Σε απεργία)
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα – Οριστικοί τίτλοι για τις μικρές παραβάσεις·ΤΑ χρήματα θα έρθουν και με το παραπάνω – Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και των συντεχνιών που καταρρέουν·Υπουργείο Ανάπτυξης – Καταργείται ο «Τειρεσίας»- Στη θέση του έρχεται το βαθμολόγιο ένα σύστημα αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς