Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Κούρεμα» για την Ελλάδα βλέπουν Έτινγκερ και Φελντ

Πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν αναπόφευκτη την απομείωση του ελληνικού χρέους προς τους επίσημους δανειστές. Μετά τον Γενς Βάιντμαν και ο επίτροπος Έτινγκερ και ο «σοφός» Λαρς Φελντ βλέπουν στο βάθος «κούρεμα».

Συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή «Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

Στις δύο κοινές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, των επιτροπών «Κοινωνικών Υποθέσεων» και «Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», εξετάστηκε η κύρωση το σχέδιο νόμου του Υπ. Εργασίας σχετικά με την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/41/ΕΕ, που αφορά στην «Εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας».

Εκτροπή II από τη Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

H Θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς ολοκληρώνει τις «εκτροπές» της παρουσιάζοντας εκτός των τειχών, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεγάλης Στέρνας, Σάββατο και Κυριακή 24 & 25 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., την παράσταση Εκτροπή II, με κομμάτια των Νίκου Περέλη, Κώστα Μουρσελά και Μάριου Ποντίκα. 

Επιστολή Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κιλκίς προς τον ΕΟΠΥΥ για τις εταιρίες τηλεφωνικών ραντεβού

"Προς ΕΟΠΥΥ
Όπως πιθανά καταλαβαίνετε είναι από δύσκολο έως αδύνατο να σημειώνουν οι καταναλωτές το κόστος κλήσης από κάθε εταιρία που αναγράφουν στα ψιλά γράμματα των διαφημίσεών τους για να επιλέγουν στη συνέχεια . Η επιλογή γίνεται τελικά μέσω μνημονικών κανόνων που προσπαθούν να "επιβάλλουν" οι εταιρίες κι όχι με βάση το κόστος, όπως αρχικά αναφέρονταν από την υπηρεσία σας (ανταγωνισμός στις τιμές, κλπ)

Περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α Δήμου Κιλκίς, της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς και του Μουσικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς, σας καλούν στις περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς τη
Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
Είσοδος ελεύθερη 

Καταγγελία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε για την αντιμετώπιση της γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα εξής:

Πιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη από κιλκισιώτες αστυνομικούς, δύο Αλβανοί για ναρκωτικά

Στις 16.11.2012 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας 28 και 22 ετών, διότι ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 28χρονου στην οποία μένει μαζί με τον 22χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (15) γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Πήγαν να διαρρήξουν μηχάνημα αυτόματου πωλητή παιχνιδιών

Στις 16.11.2012 βραδινές ώρες, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 19 και 20 ετών, διότι προσπάθησαν να διαρρήξουν μηχάνημα αυτόματου πωλητή παιχνιδιών, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από περιπολούντες Αστυνομικούς. Σε σωματικό έλεγχο των προαναφερομένων στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας λοστός - διαρρηκτικό εργαλείο. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.

Πήγαν να κλέψουν σε φαρμακείο αλλά ....

Στις 16.11.2012 το απόγευμα, στην Αράβησσο Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Ρουμανίας (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) 17 έως 47 ετών για κλοπή κατά συναυτουργία.

Τσάκωσαν 38χρονο Αλβανό για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής έξι περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες και μάντρες που βρισκόντουσαν σε περιφραγμένα οικόπεδα καθώς και μία κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας στον Άγιο Μάμα και στο Διονύσιο Χαλκιδικής.

ΑΔΕΔΥ: Μήνυμα για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

"Τριάντα εννέα χρόνια μετά την εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας, που έγινε ο βασικός μοχλός για την ανατροπή της 7χρονης δικτατορίας, το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» δεν σφράγισε μόνο τους αγώνες του λαού μας, για Δημοκρατία - Ελευθερία - Κοινωνική Δικαιοσύνη. Παραμένει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρη λαϊκή διεκδίκηση. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, έτσι απαντάμε στο Ευρω-σφαγείο!"

"ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,
Σάββατο 17 Νοέμβρη,
Πολυτεχνείο ΑΠΘ, στις 5 μμ 
39 χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου η άθλια τρικομματική κυβέρνηση, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ψήφισε τα βάρβαρα μέτρα. Απομονωμένη από τον λαό, στηριγμένη στην βία, με τις συνιστώσες του Σαμαρά ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να καταρρέουν, έγινε ακόμα πιο αδύναμη.

ΟΝΝΕΔ: «Τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου ναυάγησαν και μαζί τους βυθίστηκε η Ελλάδα»

"Συμπληρώνονται 39 χρόνια από την εκδήλωση της μεγαλύτερης αντίδρασης απέναντι στο ανελεύθερο καθεστώς της Δικτατορίας. Τότε που χιλιάδες νέοι άνθρωποι έστειλαν το μήνυμα της απόρριψης στον ολοκληρωτισμό και με την πράξη τους συνέβαλαν στην πτώση της Χούντας. 

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο

"Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, να τιμήσουν την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973, τους νεκρούς του Νοέμβρη, υψώνοντας ψηλά τη σημαία της πάλης για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και της ΕΕ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μήνυμα για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, πριν 39 χρόνια, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο, παρά ποτέ. Είναι τα μηνύματα της αλληλεγγύης του λαού μας, για πρόοδο και προκοπή. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Μήνυμα για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Η γενιά του Πολυτεχνείου, αψηφώντας τα ερπυστριοφόρα του ολοκληρωτισμού, 39 χρόνια πριν, πάλεψε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η λαϊκή απαίτηση για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ωστόσο, παραμένει σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ: "Οι κερασιές δεν ανθίζουν μονάχα μια φορά"


"Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, για το πώς ένας λαός όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονοδρόμων. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. 

Μήνυμα για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης
Φιλόλογος Θεολόγος
Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς

Η εξέγερση των φοιτητών το Νοέμβριο του ΄73 μας υπενθυμίζει ότι στις μεγάλες κοινωνικές ανατροπές πρωτοστατεί η νέα γενιά. Η 17η Νοέμβρη ουσιαστικά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων της νεολαίας. Εκείνο το Νοέμβρη ο αυθόρμητος ξεσηκωμός των φοιτητών συνεπήρε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι πέρα και πάνω από τις ιδεολογικές ή όποιες άλλες διαφοροποιήσεις, συνασπίστηκαν σε ένα κοινό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Μήνυμα για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τριάντα εννέα χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Μαχητών του Πολυτεχνείου ενάντια στην Απριλιανή χούντα του 1967, η χώρα μας διανύει μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.  Στις 17 Νοεμβρίου 1973 ο Ελληνικός Λαός, με μπροστάρη την τότε νεολαία, έδωσε έναν μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην τυραννία, που του επέβαλαν οι ισχυροί της εποχής.

Προτάσεις αστυνομικών σχετικά με τις μεταθέσεις

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς δηλώνει ότι κάποιες από τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 (Τοποθετήσεις-μεταθέσεις-αποσπάσεις του Αστυνομικού Προσωπικού) πρέπει να τροποποιηθούν, άλλες να βελτιωθούν, και κάποιες νέες διατάξεις πρέπει να προστεθούν, ώστε αυτό να γίνει πιο δίκαιο και αντικειμενικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι παρακάτω προτάσεις, τις οποίες ήδη μελετά η Π.Ο.ΑΣ.Υ. και οι οποίες ολοκληρωμένες θα κατατεθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς χορεύει στις 29 Δεκεμβρίου 2012