Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μάριο Μόντι: "Ζητήσαμε πολλά από την Ελλάδα"

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναγνωρίζει ότι ζητήθηκαν πολλά από την Ελλάδα αλλά, παράλληλα, πιστεύει ότι η Αθήνα θα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες.

Αυτόπτης μάρτυς στο χωριό Άνω Απόστολοι Νομού Κιλκίς

1961 Καλιφόρνια ΗΠΑ. Εκατοντάδες ετοιμοθάνατοι γλάροι μπήκαν ξαφνικά στα σπίτια των κατοίκων της πόλης Capitola. Οι έρευνες των βιολόγων (μετά από αναλύσεις των ευρημάτων στο στομάχι των γλάρων) έδειξαν ότι αυτή η παράξενη αυτή συμπεριφορά τους οφειλόταν σε μια νευροτοξίνη που βρίσκεται σε κάποιο είδος από φύκια, που κατανάλωσαν οι γλάροι και προκάλεσε την επιθετική συμπεριφορά τους. Η τοξίνη αυτή προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, σύγχυση, επιληπτικά επεισόδια και κατόπιν τον θάνατο.

Βαγγέλης Βενιζέλος: «Η αλήθεια για το ζήτημα των ομολογιούχων»

"Στο στήλη του στο «Βήμα της Κυριακής» (18.11.12) ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης δικαιολογεί απολύτως τον τρόπο με τον οποίο μικρή ομάδα προσώπων που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου παρεμπόδισαν, με την άσκηση βίας, την είσοδο αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της ΤτΕ το απόγευμα της Τετάρτης 14.11. 

Το βίντεο που απαγορεύτηκε να προβληθεί στο Βερολίνο για την Πορτογαλία για λόγους "πολιτικούς".



Το βίντεο για την Πορτογαλία, που η κυβέρνηση της Γερμανίας προσπάθησε να εμποδίσει να προβληθεί.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μάξιμος Χαρακόπουλος για τιμές στο ράφι και φορολόγηση αγροτών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη για τη συμβολαιακή γεωργία, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής: 

Νέες πληρωμές αποζημιώσεων ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες

Ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 από τον ΕΛ.Γ.Α. η καταβολή αποζημιώσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 περίπου δικαιούχων παραγωγών, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. 

Πιάστηκε σήμερα 20χρονος στο Γαλλικό Κιλκίς για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Συνελήφθη σήμερα (18.11.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 20 ετών, για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο να κινείται με το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό του και σε αστυνομικό έλεγχο στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος βρέθηκαν περισσότερα από 180 κιλά κουλούρες χάλκινων καλωδίων μήκους περίπου 60 μέτρων.

Πιάστηκαν δύο κλέφτες στο Μικρόδασος Παιονίας

Στις 18.11.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μικρό Δάσος Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 29 και 37 ετών, διότι αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία αξίας (1.000) ευρώ από την οικία ενός 74χρονου ημεδαπού και αφού τα τοποθέτησαν στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 37χρονου προσπάθησαν να διαφύγουν. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ενώ τα εργαλεία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον 74χρονο ιδιοκτήτη. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων Κιλκίς.

14χρονος προσπάθησε να πουλήσει κλεμμένη μοτοσυκλέτα

Στις 17.11.2012 το απόγευμα, στις Σέρρες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 14χρονος ημεδαπός, διότι την προηγούμενη ημέρα παρουσιάζομενος ως ιδιοκτήτης δίκυκλης μοτοσυκλέτας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή συμφώνησε την πώληση της σε δύο ημεδαπούς, αποσπώντας τους το χρηματικό ποσό των (300) Ευρώ χωρίς να τους παραδώσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 14χρονος είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα την 05/06.11.2012 από έναν 45χρονο ημεδαπό στις Σέρρες. Το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών.

Τον απείλησαν με μαχαίρι, ξέφυγαν με αυτοκίνητο, αλλά τελικά τους τσάκωσαν

Στις 17.11.2012 το βράδυ, στον Ομαλό Σερρών, δύο υπήκοοι Ρουμανίας 52 και 55 ετών αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο οχήματα ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού που βρίσκονταν παρκαρισμένα στον προαύλιο χώρο της οικίας του, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα, ο οποίος εξερχόμενος από την οικία του έκανε αντιληπτή την παρουσία του προκειμένου να τους αποτρέψει.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική

Στις 17.11.2012 το απόγευμα, στο 25ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Πολυγύρου – Πλανών Χαλκιδικής, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στη συνέχεια εξήλθε εκτός οδού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ανωτέρω οδηγός. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου. 

Κιλκίς 2039 μ.Χ. (Πέμπτο μέρος)

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Παναγία μου. Σε τι πόλη ζω; Είναι δυνατόν να είναι όλα τόσο υπέροχα; Μήπως ονειρεύομαι; Μήπως ξυπνήσω και ξαναζήσω τον σημερινό εφιάλτη της πραγματικότητας; Ας απολαύσω το όνειρό μου κι αν ξυπνήσω, χαλάλι. Επιστροφή στο όνειρο λοιπόν. Στην πόλη μου η ανεργία είναι μηδενική. Πως έγινε αυτό; Μα με δύο τρομερές, γενναίες κινήσεις από το Δήμο και την Νομαρχία το 2028 μ.Χ.

Κατέβασαν ως υποψήφιο βουλευτή έναν γάιδαρο!

Δεκάδες πολίτες του Ισημερινού κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Γκουαγιακουίλ, προωθώντας την υποψηφιότητα στη Βουλή ενός γαϊδάρου. Οι Αρχές της πόλης αρνήθηκαν να τους δεχτούν και απέρριψαν το αίτημά τους.

Ηλίας Κουτσούκος, Φάτε μόνοι- / Η διαλεκτική της θωπείας, - ένα σημείωμα

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
"Υπάρχουν κατά τον Camus, συνειδήσεις που αντιστέκονται στον ατομικισμό και τη γοητεία της προσωπικότητας, κάτι  που εκδηλώνεται με την ανάμειξη του κοινωνικού και του μεταφυσικού στοιχείου στην καθημερινότητά τους. Η ανάμειξη τούτη προσδίδει στη συνείδηση ένα χαρακτήρα αντικειμενικότητας, που καλλιεργείται από την διαπλοκή των ανθρωπίνων
σχέσεων στη βάση του αλλοκεντρισμού, σε αντίθεση με τον εγωκεντρισμό της υποκειμενικότητας της μεμονωμένης συνείδησης." [1]

Επιληπτικές διαταραχές και δίαιτα

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Οι επιληπτικές διαταραχές ή επιληψία χαρακτηρίζονται από εγκεφαλική δυσλειτουργία με επιπλοκές στο επίπεδο συνείδησης. Γενικευμένες επιληπτικές κρίσεις παρατηρούνται στην ΄΄grand mal΄΄επιληψία. Αντίθετα, η ΄΄petit mal΄΄ επιληψία σχετίζεται με σύντομη απώλεια συνείδησης και στρέβλωση του στόματος ή των βλεφάρων.

“Για τους Σπαρτιάτες, Είλωτες. Και για τους Είλωτες, Σπαρτιάτες…”

Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
Ακούω διάφορους σήμερα να βρίζουν τη λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου».
Ανήκω – θέλοντας και μη – σε εκείνη της γενιά.
Μιλάω σπάνια για τα γεγονότα εκείνα, κι όταν το κάνω αμφισβητώ όλους τους μύθους που επικράτησαν έκτοτε. Κυρίως για το ρόλο που διαδραμάτισε η τότε Αριστερά…