Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: «Εγώ είμαι ο μαλ...ς της παρέας;»


Καλεσμένη σε εκπομπή της ΝΕΤ ήταν το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής τουΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που αντέδρασε με το δικό της τρόπο σε σχόλιο που έκανε ένας άλλος καλεσμένος.
Συγκεκριμένα, η κυρία Κανέλλη απάντησε στη δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη για τις τιμές των ακινήτων.

ΠΑΜΕ: "Κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση"

"Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς θέρμανση αυτό το χειμώνα, θα βρίσκονται στο κρύο και στην απόγνωση. Η νέα υπέρογκη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγεί στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν είναι τυχαίο πως η φετινή χειμερινή περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης άρχισε από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών με μειώσεις των όγκων τους της τάξης άνω του 60%. 

Τσάκωσαν δύο υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων για δωροδοκία

Συνελήφθησαν χθες (06.12.2012), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο υπάλληλοι του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, ηλικίας 54 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και παράβαση καθήκοντος.

Νέο σκάνδαλο! Αποκαλύφθηκε απόδραση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Λαζανά... μετά από 15 μέρες!



- Απέδρασε από το αναμορφωτήριο ανηλίκων Βόλου και μέχρι σήμερα, δεν είχε γίνει γνωστό
- Αποκαλύφθηκε στη δίκη γιατί... το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν κενό!
- Ανάστατη η οικογένεια του θύματος! Τι λέει ο δικηγόρος της
- Προκαλεί ερωτήματα γιατί απέκρυψαν την απόδραση

Το ΚΚΕ για τη διαθεσιμότητα λέει...


Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση με την σύμπραξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμη μια φορά τη Βουλή.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, στοχεύει στην παράκαμψη εμποδίων από την κινητοποιήσεις των εργαζομένων ιδιαίτερα στον χώρο των ΟΤΑ και τις δυσκολίες των «αιρετών» να συμπράξουν ανοικτά στις απολύσεις.

Ιδού οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ!


Μισό χρόνο μετά τις εκλογές και ήδη όσοι ψήφισαν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, νιώθουν εξαπατημένοι. Ο πρωθυπουργός και το κυβερνόν κόμμα έχουν ξεχάσει, υποσχέσεις, δεσμεύσεις μεγαλόστομες διαβεβαιώσεις. Το Newsbomb.gr σας θυμίζει τι υποσχόταν ο Αντώνης Σαμαράς ως πρόεδρος της Ν.Δ. και τι κάνει τώρα ως Πρωθυπουργός για να κρίνετε μόνοι σας την (α)συνέπεια λόγων και έργων…

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τη διακίνηση μαρμελάδας


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος 
Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση μαρμελάδας, στην οποία ανιχνεύθηκε το μη επιτρεπόμενο, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, συντηρητικό "σορβικό οξύ".

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι φαρμακοποιοί δεν επιλέξουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουν»

"Η πρόσφατη παράτυπη απόφαση του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τα φαρμακεία αποσαφηνίζει την πρόθεση των κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι καταφεύγουν για μια ακόμη φορά στην τακτική του διαίρει και βασίλευε!

Αποφάσεις Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε σήμερα Παρασκευή, ανακοινώνονται τα εξής: «Υλοποιώντας την απόφαση του πρόσφατου εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σύσσωμη στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπερασπιστεί τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη Διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Η υπεράσπιση αυτή δεν αποτελεί απλώς δημοκρατικό μας καθήκον αλλά υποχρέωση. Αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας και τους διακριτούς ρόλους μεταξύ των θεσμών στο πολιτικό σύστημα. 

Δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στους Δήμους

Ευρεία σύσκεψη για τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία τα στελέχη της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Δήμων για τη Δεύτερη Φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης προς τους Δήμους της χώρας, που προβλέπει τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πρόοδος στην κατανόηση του καρκίνου – Έρευνα για τα λεμφώματα στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝ.Ε.Β.) του ΕΚΕΤΑ

Τα λεμφώματα είναι μια κατηγορία κακοήθων νοσημάτων του αιμοποιητικού ιστού, συγκεκριμένα των λεμφοκυττάρων. Μελέτες της τελευταίας δεκαετίας έδειξαν ότι τα νεοπλασματικά λεμφοκύτταρα διάφορων τύπων λεμφωμάτων εξαρτώνται άμεσα από το (μικρό) περιβάλλον τους, με το οποίο βρίσκονται σε συνεχή και ενεργό στιχομυθία, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη και εξέλιξή τους, όπως επίσης και για την αντίσταση στη θεραπεία. Συνεπώς, η κατανόηση αυτής της στιχομυθίας αναμένεται να συνδράμει στη βελτίωση της αντιμετώπισης των ασθενών και αποτελεί βασικό πεδίο έρευνας. 

Δημιουργούνται Αστυνομικά Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας απέστειλε προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση στην Ελληνική Αστυνομία Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ύστερα από τη νομοτεχνική του επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.

«Το ριψοκίνδυνο κόλπο της Ελλάδας»

Αμφιβολίες για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων διατυπώνει η εφημερίδα Die Welt. Σχολιάζεται η χθεσινή παρουσία Νετανιάχου στο Βερολίνο και η κλιμάκωση της έντασης στην Αίγυπτο.

Ομιλία Αγαθοπούλου στη Βουλή για τα μεταλλεία στο Κιλκίς

Κατά τη διάρκεια της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη λειτουργία μεταλλείων σε Κιλκίς, Χαλκιδική και Θράκη η βουλευτής Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επεσήμανε στην ομιλία της τα σοβαρά και μη αναστρέψιμα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνοδεύουν τις εξορύξεις χρυσού σε όλο τον κόσμο ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες που χαρακτηρίζονται για τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Συνεχίστε να εισπράττετε το χαράτσι!

- Θα σταλεί επιστολή στην διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία θα ζητά να μην σταματήσει η είσπραξη του τέλους ακινήτων!
- Ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο για να αναιρεθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου
- Καλά νέα για τα μπλοκάκια - Αν ο εργαζόμενος είναι σε έναν εργοδότη δεν θα πληρώνει το τέλος επιτηδεύματος!

Bαρουφάκης: Η Ελλάδα πτώχευσε δύο φορές φέτος, η κυβέρνηση το κρύβει

«Το 2012 θα μείνει στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ως η χρονιά που μια χώρα της ευρωζώνης, η Ελλάδα μας, πτώχευσε δις. Μία φορά τον Φεβρουάριο και μία τον Δεκέμβριο» γράφει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης και εξηγεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το συγκαλύψει.
Σε ανάλυσή του στο τουίτερ ο κ. Βαρουφάκης γράφει:

Σκοτώθηκε 65χρονος σε τροχαίο

Στις 07.12.2012 το πρωί στην περιοχή Πατελιδάς Χαλκιδικής, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ. Επιβατικού που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 65χρονου οδηγού του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του 52χρονου οδηγού του δεύτερου οχήματος και της 60χρονης επιβάτιδας του πρώτου οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

"Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το ενδεχόμενο πολέμου στη Συρία"


Ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την προστασία από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Γκουντενούδη την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012. 

Διάλεξη με θέμα ¨Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά" στον δήμο Παιονίας


Εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ βαθμού

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη 2 μονίμων και 2 ΙΔΑΧ αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ βαθμού. Οι εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, όπου θα στηθούν 2 κάλπες στον κάθε Δήμο. Μία κάλπη για τους μόνιμους και μία κάλπη για τους ΙΔΑΧ. 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΝΗΡΕΑ στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς



Γενική συνέλευση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού, στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13-12-2012 και ώρα 17 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κιλκίς. 

Πήγαν να κλέψουν, αλλά τους πήραν χαμπάρι οι γείτονες

Σήμερα 07.12.2012 πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, δύο ημεδαποί 35 και 24 ετών, διότι μαζί με τρίτο συνεργό τους, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, νωρίτερα αφού διέρρηξαν δύο οικίες στο Αγγελοχώρι Ημαθίας, αφαίρεσαν από αυτές κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τους περιοίκους οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς. Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και σε αστυνομική έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο του 24χρονου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας.

Συνέλαβαν 36χρονη με ηρωίνη

Στις 06.12.2012 το απόγευμα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, 36χρονη ημεδαπή, διότι ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν την προαναφερόμενη στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών (οδικό σημείο εισόδου) και σε αστυνομικό έλεγχο της 36χρονης βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν (2) συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους (52,2) γραμμαρίων και (1) συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (0,3) γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

Τον έπιασαν στο Πολύκαστρο με 58 ναρκωτικά χάπια

Στις 06.12.2012 το απόγευμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (58) ναρκωτικά δισκία για τα οποία δεν είχε ιατρική συνταγή. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αξιούπολης Κιλκίς.

"Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν, είναι και θα είναι ο Περιφερειάρχης μας"

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σχετικά με την υπόθεση των προστίμων, οι Αντιπεριφερειάρχες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: 

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Η διαπραγμάτευση για το Φορολογικό φέρνει: - Ανάσα για πολύτεκνους – Νέα βάρη για ελεύθερους επαγγελματίες ·Το δήλωσε σε συνέντευξή στου στη «Μπιλντ» ο Αντώνης Σαμαράς – «..Θα μετατρέψουμε την Ελλάδα από κακό παράδειγμα σε ένα παράδειγμα οικονομίας»!·Για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγροτική παραγωγή – Πρόγραμμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τι ανακοίνωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος
ΑΥΓΗ · Κήρυξαν πόλεμο στους μικρομεσαίους – Πάνω το τέλος επιτηδεύματος 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και 100% για τις προσωπικές επιχειρήσεις (αναλυτικά) ·Ανεργία – Ελληνική πρωτιά στην Ευρώπη με 26% ·Η κοινωνία δεν τρομοκρατείται – Χιλιάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου