Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς με θέμα, «Διατροφή, Κίνηση και Εμμηνόπαυση»

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποίησε με επιτυχία απογευματινή εκδήλωση – τσάι, με ομιλήτρια την κ. Ναούμη Ανθή – Διαιτολόγος, Διατροφολόγος, MSC – και θέμα «Διατροφή, Κίνηση και Εμμηνόπαυση».

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων προσκαλεί, στα πλαίσια των εορτασμών της Εκατονταετηρίδας των Βαλκανικών πολέμων (1912 –1913), στην παρουσίαση της τετράτομης συγγραφής «Ελληνισμός και Λαοί Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αθήνα 2009-2010» του ρωμανιστού – βαλκανολόγου Δρος κ. Αχιλλέα Γ. Λαζάρου.

Φτάνει πια…με τη Δ.Ε.Η.!

Μόνον οργή, στους καταναλωτές της Ελλάδας, μπορούν να προκαλέσουν, οι προκλητικές αυξήσεις, που ανακοινώθηκαν, στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Έχουμε, πλέον, «χάσει το λογαριασμό», για το πόσες φορές αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα τελευταία χρόνια. Οι καταναλωτές καλύψαμε, επανειλημμένα, σπατάλες, ελλείμματα, δωρεές, επιχορηγήσεις, ζημιές της Δ.Ε.Η.

Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2013

Εκτός από την αναστολή για τους πλειστηριασμούς "παγώνουν" και όλες οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις.
Η αναστολή των πλειστηριασμών ως το τέλος του 2013, η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους και η παράταση για ένα χρόνο της ρύθμισης που αφορά την καταγγελία εμπορικής μίσθωσης από το μισθωτή (ενοικιαστή), περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Ειδομένη Κιλκίς βλέπει ψηφιακά μόνο τα σκοπιανά κανάλια

Μπήκαμε στη ψηφιακή τηλεόραση και στην Ειδομένη Κιλκίς, βλέπουμε ψηφιακά όλα τα σκοπιανά κανάλια! Δυστυχώς η ευρύτερη περιοχή με τη αλλαγή από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα έχασε τα τηλεοπτικά κανάλια που είχε με το αναλογικό. Μακάρι να μεριμνήσει κάποιος σε αυτό το θέμα σε επίπεδο δήμου Παιονίας. Σε χωριά που η πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι κάτοικοι δεν τους μένουν και πολλά πράματα να κάνουν.  Μια τηλεόραση έμεινε να περνάει η άρα τους.
So St, κάτοικος Ειδομένης

Πρόσκληση για το έθιμο της «Γουρουνοχαράς»

To Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού Χαλκιδικής σας προσκαλεί στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της «Γουρουνοχαράς» , τη Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην Πλατεία του χωριού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΑΔΕΔΥ. Ν. Κιλκίς: "Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την Τετάρτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς"

"Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου δια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εμμένει στην ανάλγητη και καταστροφική πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οδηγώντας έτσι με συνοπτικές διαδικασίες σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες. 

21 Δεκεμβρίου 2012 το Τέλος του Κόσμου! Αλήθεια ή Ψέματα;

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα "Μπαχάρια" στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς


Οι Παραβάτες εκδίδουν την Παράβαση

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Εtage littéraire, στη στοά του πολυχώρου Booze Cooperativa, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, που έχουν ήδη με διάφορους τρόπους δράσει κατά της βαρβαρότητας των Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων, παρουσιάζουν τη νέα πρωτοβουλία τους: Πρόκειται για το τεύχος 0/1 του τετραμηνιαίου περιοδικού Παράβαση.
Στόχος τους είναι η ουσιαστική επανεκτίμηση του ρόλου του πολιτισμού στις σημερινές δραματικές συνθήκες, η προώθηση της οριζόντιας επικοινωνίας και της αλληλεγγύης και η συμβολή στην αντίσταση μέσα από τη δημιουργία, την σκέψη και την δράση.

«Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»

Κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, της πολιτικής και των ΜΜΕ, συμμετείχαν στην 1η μεγάλη ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός-Τυχερά Παιχνίδια-ΜΜΕ», που διοργάνωσε ο τομέας Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Ερώτηση ΚΚΕ για τα μέτρα στήριξης των τρίτεκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών

"Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες έχουν περιέλθει σε δεινή θέση από την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ προκειμένου να διασωθεί και να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, στις κοινωνικές παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, τα χαράτσια και η φοροληστεία αποτελούν μέτρα εξόντωσης των λαϊκών οικογενειών 

Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικότερα το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. και Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν το Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης από 18-21 Δεκεμβρίου 2012, ώρα έναρξης 09:00. 

Απέρριψε ο Αρειος Πάγος το αίτημα Στουρνάρα να εισπράττεται κανονικά το χαράτσι με τον λογαριασμό της ΔΕΗ

- Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε ζητήσει από την ΔΕΗ να εισπράττεται κανονικά το τέλος ακινήτων
- Το αίτημά του στον Αρειο Πάγο ήταν να παγώσει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου
- Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο από το Ανώτατο Δικαστήριο

Ιωάννης Στουρνάρας: "Μετά, πριν, θα δούμε"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ιωάννης Στουρνάρας: Όπως ξέρετε, ο Πρωθυπουργός πήρε μία πρωτοβουλία αμέσως μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, να ασχοληθούμε με ανάπτυξη, με θέσεις εργασίας. Σήμερα, είχε καλέσει εδώ όλους τους επικεφαλής των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να τους πούμε ότι θέλουμε τώρα πια, που αρχίζει να ξεκαθαρίζει το μακροοικονομικό περιβάλλον, ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα επενδύσεις και ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Τους ακούσαμε και μας ακούσανε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω: 

Μήνυση Χρυσής Αυγής σε Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση

"Η Χρυσή Αυγή μήνυσε τον Δ. Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμιση για τον χαρακτηρισμό "σπείρα εγκληματιών" που απέδωσε στο Κίνημά μας. Αναμένουμε την αποστολή της δικογραφίας στη βουλή και την άρση της ασυλίας του βουλευτή από την ολομέλεια, όπως έχει γίνει επανειλημμένως για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της μήνυσης που κατετέθη σήμερα: 

Εκδήλωση για αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Η «ΜΥΡΕΨΟΣ-Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά Κιλκίς» με τις γεωπόνους κκ Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ελένη Μυρωνίδου & Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου, με συντονίστρια την κα Σοφία Τσατραφύλια, παρουσιάσθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς την Κυριακή, 16/12/2012, δείχνοντας ταυτόχρονα τις νέες συσκευασίες των προϊόντων της παραγωγής 70 περίπου συνεργαζομένων αγροτών, παραγωγών και γεωπόνων στο Κιλκίς. 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012


Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ: 

Πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων για το LEADER, από την ΑΝΚΙ

H Αναπτυξιακή Κιλκίς Α. Α.Ε.Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις εν΄ όψει της 2ης προκήρυξης του τοπικού προγράμματος LEADER του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» ανακοινώνει το ακόλουθο πρόγραμμα συναντήσεων το οποίο καλύπτει όλη την περιοχή εφαρμογής του: 

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2012 από την ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

"Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εν όψει των γιορτών, πραγματοποιούμε τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα», που στόχο έχει την ενίσχυση άπορων οικογενειών σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», των Γιατρών του Κόσμου και της Praksis.

Ακόμη μια επιτυχία για τον Στίβο του ΓΑΣ Κιλκίς - Νικητής στα Γ' Μελίκεια ο Δημήτρης Καραμανίδης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγιναν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στη Μελίκη Ημαθίας οι αγώνες ανωμάλου δρόμου με την επωνυμία «Σωτήρης Περτσιούνης» στα πλαίσια των «Γ’ ΜΕΛΙΚΕΙΩΝ» με διοργανωτή τον ΓΑΣ Μελίκης σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας, το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Δημοτική Κοινότητα Μελίκης. 

Στους καλύτερους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους του 21ου αιώνα ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Στην εξαιρετικά τιμητική 21η θέση των καλύτερων Ελλήνων Μαραθωνοδρόμων του 21ου αιώνα κατατάσσεται ο κιλκισιώτης Βαλκανιονίκης πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος. 
Τη σχετική λίστα έδωσε χθες στη δημοσιότητα το έγκυρο ηλεκτρονικό αθλητικό περιοδικό Runningnews.gr, δημοσιεύοντας την στην ιστοσελίδα του.

Τσάκωσαν Βούλγαρο διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες (16.12.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 26 ετών, που διευκόλυνε την μεταφορά στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, στη Βέροια Ημαθίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο προαναφερόμενος είχε επιβιβάσει τρεις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού. 

Συνέλαβαν τρεις Αλβανούς που ποδοπατούσαν την Ελληνική Σημαία

Συνελήφθησαν χθες (16.12.2012) το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, τρεις υπήκοοι Αλβανίας οι δύο 15 ετών και ο τρίτος 14 ετών, για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους. 

Ευχές Τμήματος Στίβου ΓΑΣ Κιλκίς

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, ας αναγεννήσει τις ελπίδες μας, δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία πραγματοποίησης των προσδοκούμενων, χαρίζοντας υγεία, ευημερία και επιτυχίες.
Τμήμα Στίβου ΓΑΣ Κιλκίς

Επεισόδια στο παιχνίδι Βέροια - Παναθηναϊκός

Στις 16.12.2012 το βράδυ συνελήφθησαν στο δημοτικό στάδιο Βέροιας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, τέσσερα άτομα (ένας υπήκοος Αλβανίας 18 ετών και τρεις ημεδαποί 18,19 και 25 ετών), διότι κατά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (SUPERLEAGUE) μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. συμμετείχαν σε επεισόδια κατά τα οποία ομάδα φιλάθλων του Παναθηναϊκού μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τους φίλαθλους της Βεροίας, παραβίασαν κλειδωμένη μεταλλική πόρτα και μπήκαν στον διάδρομο κάτω από την κερκίδα της Θύρας 6 του γηπέδου και επιτεθήκαν εναντίον των φιλάθλων της Βεροίας πετώντας τους κομμάτια πλαστικών καθισμάτων που είχαν αφαιρέσει από την Θύρα 5.

Έκλεψαν από 78χρονη δύο δαχτυλίδια στη Γουμένισσα

Στις 16.12.2012 το πρωί συνελήφθησαν στη Γουμένισσα Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας, τρεις υπήκοοι Ρουμανίας, δύο γυναίκες 25, 37 ετών και ένας άνδρας 43 ετών, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 78χρονη δύο χρυσά δαχτυλίδια, ενώ από 72χρονη ημεδαπή αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μία αλυσίδα λαιμού με σταυρό. Σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρυσά δαχτυλίδια τα οποία αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς.

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με ευχές για τις Άγιες Μέρες από τον Δήμαρχο Παιονίας Κον Λαπόρδα Αθανάσιο διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου την Κυριακή 16/12/12 στην κεντρική πλατεία στο Πολύκαστρο μοιράζοντας δώρα σε όλα τα παιδιά δίνοντας με αυτήν την ενέργεια του χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Στο Χριστουγεννιάτικο ευχετήριο μήνυμα που απεύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Κος Κολιώνης Χρήστος προς όλους του παρευρισκομένους τόνισε ότι:

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Τραγωδίες σε ΗΠΑ και Λέσβο και υποκρισία των Δυτικών – Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα ίδια δράματα – Θρήνος στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ για τη δολοφονία των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους. Κανείς, όμως, δεν θρηνεί για τους μετανάστες που πνίγηκαν μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου·Συνάντηση του πρωθυπουργού με επενδυτές – Αγώνας δρόμου ια την προσέλκυση επενδύσεων·Κινητοποιήσεις – Η Υγεία στην εντατική – Γιατροί και φαρμακοποιοί απεργούν
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Συντάξεις ΙΚΑ- Πώς και πόσο θα μειωθούν! – Όλη η εγκύκλιος για τις περικοπές (από 5% ως 20%) που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου του 2013·Οι εισαγγελείς προειδοποιούν τον Στουρνάρα για το χαράτσι·Εκπαιδευτικοί – Θα σιτίζονται οι αναπληρωτές στις λέσχες του Στρατού