Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Με το νέο Δ.Σ. θα κοιμούνται όλοι ήσυχοι"

"Μετά το νέο δημοσίευμα του «επί παντός επιστητού» Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (20-12-2012) και λαμβάνοντας υπόψη τις συνδικαλιστικές παροτρύνσεις-παρεμβάσεις του πολύπειρου δημοσιογράφου σε σχέση με την προάσπιση του κλάδου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξετάζει πολύ σοβαρά να υποβάλει σύσσωμη την παραίτησή της από τις θέσεις που οι εργαζόμενοι τους έχουν εκλέξει. 

“Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων : Από την ένωση των θυμάτων στην στρατηγική αναγνώρισης”

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη του ζητήματος της Γενοκτονίας οργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων, της Π.Ο.Ε. με τίτλο “Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων : Από την ένωση των θυμάτων στην στρατηγική αναγνώρισης” 

«Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα διαρκέσει 1-2 δεκαετίες»

H μακρά περίοδος ανάκαμψης που θα χρειαστεί η Ελλάδα, οι φοροφυγάδες που διαφεύγουν και το δημοψήφισμα στην Αίγυπτο είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης τύπου.

Τη βίασαν και την έκαψαν ζωντανή

- Ο πατέρας και ο αδερφός της κατέβηκαν ανυποψίαστοι να σβήσουν τη φωτιά!
- Σοκαρισμένος ακόμη και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας
- Οι πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι αιτία του θανάτου της
- Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας
- Της επιτέθηκαν έξω από το πατρικό της σπίτι στην Ξάνθη
- Άφωνη από το έγκλημα η τοπική κοινωνία, δηλώνει στο NewsIt ο δήμαρχος της Ξάνθης

Ποντοκερασιά: Το δώρο εν κρυπτώ - Ποτέ δε θα παραδοθεί !

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
"Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται κινητικότητα γύρω από την περιοχή της Ποντοκερασιάς. Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ (ή όπως πλέον ονομάζεται Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης - Ε.Κ.Β.Α.Α.) επισκέφτηκε την πόλη μας την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (έφτασαν από την προηγούμενη όμως - και αναρωτιόμαστε τι έκαναν τόσες ώρες στο Κιλκίς) και είχε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γκουντενούδη, συμβούλους της αντιπεριφέρειας και δύο δημοτικούς συμβούλους (Μιχάλης Αναστασιάδη και Βασίλη Καραμπίδη). 

Ερώτηση Σ. Ξουλίδου από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" για το φυσικό αέριο στο Κιλκίς

Η υπ. αριθμόν 3359/24/10/12 ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Θεσ/νικης θίγει μια πολύ σημαντική παράμετρο οικονομικής αλλά και περιβαλλοντολογικής «επιβίωσης», της παροχής φυσικού αερίου στο Κιλκίς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ


Γ. Κολεσιώτου: "Έχουμε έμφυτα τα χαρακτηριστικά της πίστης και της αγάπης που δεν τα πιάνει κανένας εισπρακτικός μηχανισμός"

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς
Μέλος Δ.Σ. Επμελητηρίου Κιλκίς

Πριν δυο – τρία χρόνια οι ευχές δίνονταν ενόψει των Χριστουγεννιάτικων Εορτών και του Νέου Έτους για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε φτάσει όμως στο σημείο να δίνουμε ευχές για ένα παρόν βιώσιμο, φοβούμενοι να κάνουμε αναφορά στο μέλλον, γιατί αυτό φαντάζει όλο και περισσότερο αβέβαιο και χαώδες.

Ευχές Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς 
«Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ» εύχεται σε όλους 
Υγεία, Ευτυχία και Ευημερία για το 2013 
Καλή Χρονιά 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Κιλκίς για την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Εμπορικά Επιμελητήρια

Λεπτομερή ενημέρωση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης σχετικά με την πρόσφατη οδυνηρή εξέλιξη για το θεσμό. Η εξέλιξη αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δρομολόγησε η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Εμπορικά Επιμελητήρια από 1-1-2015. Ύστερα από διεξοδική συζήτηση του θέματος το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κατά τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2012 ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα. 

Π. Ψωμιάδης: "Παραμένω πολιτικά παρών"

Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάποιοι θέλουν να περάσουν στον κόσμο ότι ήρθε το πολιτικό μου τέλος. Είναι αυτοί που παραβλέπουν ότι ο λαός με τιμά σταθερά εδώ και δεκαετίες με ποσοστά που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 50%. Δε θα σταματήσω να προκαλώ εκνευρισμό στα πολιτικά τζάκια γιατί θα συνεχίσω να μιλώ τη γλώσσα του λαού.

Ευχαριστήριο Συλλόγων Νέας Σάντας Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέας Σάντας Κιλκίς και οι Σύλλογοι Ποντίων, Γυναικών, Περιβάλλοντος, “Ποντιακός” και Φιλαρμονική, ευχαριστούν θερμά όλους και όλες που συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών για τις άπορες οικογένειες, από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2012. 

Τυπώνουν αλλά δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Ενώ οκτώ στους δέκα τύπωσαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, μόλις το 40% τα έχουν πληρώσει, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ταεκβοντό παίδων/κορασίδων στο Ωραιόκαστρο η "Τόλμη" Κιλκίς

Διασυλλογικό πρωτάθλημα ταεκβοντό παίδων/κορασίδων διεξήχθη υπό την αιγίδα της ένωσης Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.ΒΕ.) στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θες/νίκης στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Οι ηλικιακές κατηγορίες που αγωνίστηκαν ήταν 2000-2001/2002-2003 όπου υποστηρίχτηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες LaJust και 2004-2005 με συμβατικούς θώρακες σε τρία τερέν. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με αναμετρήσεις έως και πέντε για τελικό σε κάποιες κατηγορίες. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. "Η Τόλμη" Κιλκίς με 17 αθλητές/τριες. 

Τίτλοι εφημερίδων, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Πλασματικά – Ποια αναγνωρίζονται και πόσο στοιχίζει η εξαγορά- Οδηγός της «β» για ταχύτερη συνταξιοδότηση·Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Αρχίζουν η επιστροφή φόρων και η καταβολή του εφάπαξ·Στο Μέγαρο Μαξίμου Διυπουργική για τις μεταρρυθμίσεις – Χρονοδιάγραμμα δράσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·600 φαντάσματα στη «λίστα Λανγκάρτν»- Το ΣΔΟΕ εξετάζει τώρα όνομα – όνομα και ποσό – ποσό (και κατά αντιπαραβολή) το αυθεντικό έγγραφο με τους μεγαλοκαταθέτες της HSBC·Τρόικα με άγριες διαθέσεις – Κατάσχεση καταθέσεων για τα χρέη στην Εφορία! – Στο στόχαστρο γιατροί -δικηγόροι·Οι νέοι μισθοί το 2013