Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

"Απαιτούνται συνεργασίες με συμπορεύσεις"

Του Χάρη Τσιόκα
Ο διάλογος για την "ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς" αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Αφορμή αποτελεί το γεγονός της εκλογικής συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ που δημιουργεί ρευστότητα & εγχειρήματα ανακατατάξεων στον προοδευτικό χώρο. Ταυτόχρονα προβάλλεται η ανάγκη -κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο- να υπάρξει εναλλακτική πρόταση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επέλαση και τις επιπτώσεις της!

Παπούλιας - Γκάουκ: σύμπλευση απόψεων

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των προέδρων Κ. Παπούλια και Γ. Γκάουκ, διαπιστώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στενές. «Η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος.

Νέος Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γεώργιος Δ. Καρατάσιος

Καθήκοντα ανέλαβε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δ. Καρατάσιος.  Ο κ. Καρατάσιος, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην ίδια θέση και κατά την περίοδο 2004 -2010, είναι Μαθηματικός, διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και διδακτικό έργο στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται έξι επιστημονικές μονογραφίες και περισσότερες από τριάντα δημοσιευμένες εργασίες.

«Κοινή Γεωργική Πολιτική και το μέλλον των αγροτών» στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Το Σάββατο, 19 Ιαν 2013, στις 12.00, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, οι Νέοι Αγρότες Κιλκίς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς προσκαλούν σε συνάντηση με θέμα «Κοινή Γεωργική Πολιτική και το μέλλον των αγροτών» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαηλίδη

Δημιουργείται στο Επιμελητήριο Κιλκίς ο χώρος "Αλέξανδρος Μυλωνάς"

Μια ευχάριστη εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα σε μία πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Το θέμα αφορά στο εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια ακίνητο επί της οδού Τσιρογιάννη το οποίο εφάπτεται του κτιρίου του Επιμελητηρίου.

Η Χρυσή Αυγή για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά λέει...

"Η απόλυτη υποταγή στην πολιτική της Μέρκελ επισφραγίζεται επίσημα με τη μετατροπή της χώρας μας σε οικονομικό προτεκτοράτο. Η Ελλάς χρειάζεται αληθινούς συμμάχους και όχι αρπακτικά που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο."

Χαριστική βολή στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης δίνει η συγκυβέρνηση

Στο οικονομικό πυρ το εξώτερον στέλνει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως της περιφέρειας, λόγω της μνημονιακής κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει πριν λίγες εβδομάδες ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου πιστός τηρητής των Μνημονίων αναφέρει επί λέξει τα εξής:

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς ενημερώνει επιχειρησιακούς συμβούλους για το LEADER

Με την Β΄ προκήρυξη του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του ΠΑΑ: «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» να βρίσκεται σε εξέλιξη, η Αναπτυξιακή Κιλκίς, με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους υποψήφιους επενδυτές, προσκαλεί Μελετητικά Γραφεία, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Γεωτεχνικούς κ.λπ., σε συνάντηση εργασίας την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, στις 11:00 π.μ. στα γραφεία της (Σόλωνος 13, Κιλκίς) με θέμα την αναλυτική ενημέρωσή τους επί των διαδικασιών υποβολής φακέλων υποψηφιότητας, των κριτηρίων επιλογής και επιλεξιμότητας και των λοιπών λεπτομερειών της προκήρυξης, καθώς και των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεων. 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς

Με μια απολαυστική μουσικοθεατρική εκδήλωση αποχαιρέτησαν το 2012, οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς. 

Εξαπατούσαν πολίτες μέσω Internet

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σχετικά με πώληση κινητών τηλεφώνων σε βάρος δύο πολιτών. 

Κάθε χρόνο και καλύτερο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς

Στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μπορεί πλέον να συγκαταλεχθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που εγκαινίασε πέρσι η δημοτική αρχή Κιλκίς. Φέτος, και για δύο εβδομάδες περίπου, από 17 έως 30 Δεκεμβρίου 2012, το Χωριό που στήθηκε και πάλι στην Πλατεία Ειρήνης αποτέλεσε πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες, χαρίζοντας στους χιλιάδες επισκέπτες του μοναδικές στιγμές χαράς, διασκέδασης, ξεγνοιασιάς, αλλά και παιδικότητας.

Συνέλαβαν δύο Βούλγαρους γιατί είχαν μαχαίρια, τσεκούρια και μπαλτάδες

Συνελήφθησαν χθες (06.01.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 29 και 47 ετών, για παράνομη εισαγωγή, μεταφορά και οπλοκατοχή. 

Εορτασμός Θεοφανίων στο δήμο Παιονίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εορτάσθηκαν τα Θεοφάνια στο Δήμο Παιονίας. 

325 επιχειρήσεις άνοιξαν και 456 έκλεισαν στο ν. Κιλκίς το 2012



Στατιστικά στοιχεία εγγραφών - διαγραφών επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο του ν. Κιλκίς για το έτος 2012  (Από 01-01-2012 έως 31-12-2012)

Για να μη γίνουμε "πρόβατα επί σφαγή" λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ροκ - έντεχνη και λαϊκή βραδιά το Σάββατο στο Sisters Κιλκίς


Παπακωνσταντίνου, ο.... «ανόητος» κρίκος;

Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος 
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην «Τσάρου», επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου,τα ονόματα των οποίων εξαφανίσθηκαν μυστηριωδώς από την περιώνυμη «λίστα Λανγκάρντ», έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους με νόμιμο τρόπο και αν για την απόκτησή τους έχουν φορολογηθεί κανονικά ή όχι. Υποψιάζομαι, όμως,,ότι τελικά θ' αποδειχθεί άνθρακες ο «θησαυρός».

Δημαιρεσίες στον Δήμο Παιονίας

Στις κάλπες προσήλθαν την πρώτη Κυριακή του χρόνου στις 6-1-2013 ημέρα των Θεοφανείων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παιονίας , προκειμένου να εκλέξουν το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31-8-2014 όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». 

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συντάξεις – Σε τέσσερις δόσεις η μείωση σε κύριες – επικουρικές – Αναδρομικό μαχαίρι από 5% έως 20%·Βάσει της νέας Φορολογικής Κλίμακας – Μισθοί: Πως θα γίνει η παρακράτηση φόρου·Αντώνης Σαμαράς- Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας – Αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Μέρκελ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Δουλειά με 460 ευρώ για 60.000 ανέργους – Σε ποιους τομείς θα απορροφηθούν άτομα μέχρι 35 ετών (πρόγραμμα ΕΣΠΑ)·Αποκάλυψη! Μάρτυρες – βόμβες για τη «λίστα Μιονί»- Τα πρόσωπα που γνωρίζουν την κίνηση κεφαλαίων μεταξύ Ελλάδας , Ελβετίας, Νησιών Γκέρνσεϊ, Ιρλανδίας , Βερμούδων·Σαμαράς: Με τη βοήθεια του Θεού… (θα τα καταφέρουμε)