Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Φαυλότητα ή κατασκευή ενοχής;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, δε θα γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση». Αυτή ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού του κου Παπακωνσταντίνου στις κατηγορίες που του προσάπτουν αναφορικά με τη αλλοίωση των δεδομένων της λίστας Λαγκάρντ.

Καθορίστηκαν οι όροι για βιομηχανίες και βιοτεχνίες παρασκευής γεωργικών φαρμάκων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε την απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των διαδικασιών εγγραφής στο Μητρώο Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παρασκευής γεωργικών φαρμάκων. 

Ανάκληση συσκευασμένου τυριού από το LIDL

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και ύστερα από σχετικές ενέργειες, ενημερώθηκε από την εταιρεία “LIDL Hellas” για αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε συσκευασμένο τυρί λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλα).

Γνωμοδότηση σχετικά με τον κίνδυνο που απορρέει από παθογόνους οργανισμούς σε τρόφιμα μη ζωικής προέλευσης.

Γνωμοδότηση της ομάδας ΒΙΟΗΑΖ της EFSA για τον πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από παθογόνους οργανισμούς που μολύνουν τα τρόφιμα.

Σαμαράς: «Θα μας βλέπετε συχνά εδώ»

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Ανάπτυξης:
"Θα μας βλέπετε συχνά εδώ. Θέλω, κυρίες και κύριοι, να σας πω ότι η παρουσία μου εδώ σήμερα στην ανακοίνωση των δράσεων του 2013 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Αντιδήμαρχος υπεύθυνη για την αποκατάσταση των χηρών και των ζωντοχηρών

Αναβιώθηκε το έθιμο της «Μπάμπως» την Τρίτη 8-1-2013 στο Δήμο Παιονίας με εικονική κατάληψη του Δημαρχείου, από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου. 

Η Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τις μετεγγραφές των φοιτητών λέει…

«Αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι όλες πλέον οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εφόσον οι επιπτώσεις της κρίσης έχουν εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ»

"Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιέχονται στην λίστα «Λαγκάρντ» και την διενέργεια ελέγχου με όλους τους τρόπους.  Η προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίσθηκαν την υπόθεση, είναι πρόκληση απέναντι στον λαό που όλα αυτά τα χρόνια δέχεται μια ανελέητη επίθεση.

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό της λύσσας

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής μέτρα προφύλαξης από τον ιό της λύσσας: 

Συνελήφθη 48χρονος για χρέη 158.554,92 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (09.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαλάτιστας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 48 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 158.554,92 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ερώτηση Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τον εμβολιασμό των ζώων

"Ως γνωστόν η νομοθεσία για την αντιμετώπιση κρουσμάτων λύσσας προβλέπει τον εμβολιασμό των ζώων σε ακτίνα 50 χλμ. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ανορθόδοξο σκεπτικό όρισε ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των παραγωγικών ζώων της περιοχής χωρίς να λάβει υπόψη της το τεράστιο κόστος για τους ιδιώτες κτηνοτρόφους με αποτέλεσμα, είτε να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, είτε να αδυνατούν να εμβολιάσουν τα ζώα τους με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τη δημόσια υγεία και την πιθανή επέκταση της ασθένειας και σε άλλες περιοχές. 

Ευχαριστήριο Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς

H Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών-τριων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ευχαριστούν θερμά:
Τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς κα Τσιραμπίδου Μαρία καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Στ΄ τάξης οι οποίοι στη συνέχεια της συνεργασίας των δύο σχολείων επισκέφθηκαν και μοίρασαν δώρα και γλύκα στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Αιδώς Αργείοι...Στουρναραίοι!

Του Θάνου Οικονομόπουλου
Μέσα στις γιορτινές μέρες έσκασε η είδηση, και δεν σχολιάσθηκε επαρκώς από ΜΜΕ και εφημερίδες-στα blogs και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτυχε μεγάλης δημοσιότητας: με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας καταργούνται τα τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης που είχαν θεσπισθεί πριν περίπου ένα χρόνο. Αφορούσαν ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών,σπιτιών με πισίνα, που εκαλούντο να πληρώσουν κάποιον επιπλέον φόρο για τα τεκμήρια αυτά. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε πέρσι με βάση αυτή την ρύθμιση, έφθασε λίγο πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

27χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους

Συνελήφθη χθες (08.01.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 27 ετών για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένου.
Ειδικότερα, στη Βέροια, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο τη στιγμή που επιχειρούσε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από 74χρονη ημεδαπή, προφασιζόμενος ότι είναι λογιστής του γαμπρού της.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο (ανώνυμα, επώνυμα, ηθικά, οικονομικά κτλ.) για να πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες του Συλλόγου το έτος 2012. 

Παλαιστίνιος έκλεψε 200 ευρώ και ηλεκτρικές συσκευές

Στις 08.01.2013 το μεσημέρι συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Έδεσσα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας υπήκοος Παλαιστίνης 27 ετών, διότι την 07.01.2013 το μεσημέρι αφαίρεσε από το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο 43χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό (200) περίπου Ευρώ και ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας δέκα (190) Ευρώ. Σε αστυνομικό έλεγχο του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Συνελήφθη για μη απόδοση Φ.Π.Α. 50.257,11 ευρώ

Συνελήφθη χθες (08.01.2013) το απόγευμα, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 50 ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2011 μέχρι την 31-12-2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 50.257,11 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρων 18,21 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ: - Αντ. Σαμαράς, το ονοματεπώνυμο της συγκάλυψης των σκανδάλων·Ομολογία της Ε. Ε. – Οι νέοι θύματα της κρίσης (σε ολόκληρη την Ευρώπη) ·Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ καθώς παγώνει η χώρα – Να σταματήσει ο παραλογισμός με το πετρέλαιο
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Χωρίς σύνταξη όσοι δεν απογράφτηκαν – 65.000 συνταξιούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση·Συνάντηση Α. Σαμαρά με Α. Μέρκελ- Άμεση η εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου·Οι αλλαγές στο Φορολογικό Νομοσχέδιο – Φόρος στα αγροτεμάχια κα ινέο σύστημα αποδείξεων