Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Επαναπροκήρυξη του προγράμματος ΜΑΘΗΤΕΙΑ Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής εμπειρίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας επαναπροκήρυξε το Πρόγραμμα του θέματος, με υποστήριξη των Αποφοίτων των δημοσίων σχολείων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.) και αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, μέσω μαθητείας 2-6 μηνών στον παραγωγικό τομέα, σε επιχειρήσεις κλάδων σχετικών με τις σπουδές του αποφοίτου.

«Το ολοκαύτωμα στις εργασιακές σχέσεις»

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.

Μια υπέροχη εκδήλωση του Ιερού Ναού Ευκαρπίας Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Μπορεί οι ημέρες των Χριστουγέννων να πέρασαν αλλά μέσα στο πλήθος των εκδηλώσεων από φορείς και συλλόγους δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου της Ευκαρπίας.

Επιχειρηματικότητα ανέργων γυναικών ηλικίας 22-64

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), κ α λ ε ί τις άνεργες γυναίκες ηλικίας 22-64 ετών που ανοίγουν νέα επιχείρηση, να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο της πράξης «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», Θεματικός Άξονας 3, Άξονες Προτεραιότητας 7, 8, 9 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση». 

Πρόγραμμα επιχορήγησης 2.200 νέων ελευθέρων επαγγελματιών ηλικίας 22−64 ετών

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22-64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει συνολικά στα 2.500 άτομα.
Η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί ως έξης:

"Να πως θα μειωθούν οι τιμές στην ύδρευση του δήμου Παιονίας"

Του Χρήστου Δραγανίδη
"Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κατατέθηκε από την δημοτική αρχή και συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για την ύδρευση για το 2013,η οποία περιείχε αυξήσεις για τον Ευρωπό και την Γουμένισσα που ενσωματώνονται και τυπικά στην αρμοδιότητα της εταιρείας.

«Δήμαρχος κατώτερος των περιστάσεων»

Του Χρήστου Δραγανίδη 
"Η ειρωνεία, η υπεροψία, οι προσωπικές προσβολές και η συστηματική υποβάθμιση της μειοψηφίας από τον δήμαρχο Λαπόρδα, είναι πλέον ρουτίνα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας.   

H post mortem θυσία του Ανδρέα Παπανδρέου

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Το πρόσωπο: Αντιφατικές πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου αποτελούν, για καιρό, σημείο τριβής και πόλωσης, ειδικότερα σε πολιτικούς πολιτισμούς, όπως ο ελληνικός.
Καθημερινώς εκδιπλώνεται ενώπιον μας ένας ακατέργαστος παραλογισμός αναφορικώς με το συγκεκριμένο πρόσωπο: κάποιοι επαναφέρουν στη δημοσιότητα ως υπόρρητο αίτημα την post mortem θυσία του συγκεκριμένου πολιτικού.

Ομιλία Αγαθοπούλου στη Βουλή για το φορολογικό

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη Αγαθοπούλου άνοιξε την ομιλία της λέγοντας ότι «η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που συζητάμε είναι άλλη μια θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων πολιτών, άλλη μια σειρά μέτρων που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και φυσικά κάνουν τη ρευστότητα και την ανάπτυξη μακρινό όνειρο». 

Δράσεις Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Ύστερα από πρόσκληση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “Comenius” από το Ι.Κ.Υ., είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας επισκεφτούν στις εγκαταστάσεις μας εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων από την Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Σουηδία. 

Ορίστηκε η διαδικασία ταξινόμησης των οινοποιήσιμων ποικιλιών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση, η οποία και προωθήθηκε για υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ταξινόμησης των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, της χορήγησης των νέων δικαιωμάτων φύτευσης σε εκτάσεις που προορίζονται για πειραματικούς σκοπούς και την καταχώρησή τους στο αμπελουργικό μητρώο.

Παράταση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού

Από το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ανακοινώνεται ότι δόθηκε παράταση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα μέχρι 15-5-2013 (ΦΕΚ Β΄3368/17-12-12). Αρμόδιο για πληροφορίες στον Δήμο Κιλκίς είναι το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδάτινων Πόρων τηλέφωνο επικοινωνίας 2341352274 και στο Δήμο Παιονίας το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής, τηλέφωνο επικοινωνίας 2343350213

Εκδήλωση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» θα κόψουν την βασιλόπιτα του 2013, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 13.00 στο «Κτήμα των Ευχών». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απολογισμός δραστηριοτήτων των δύο φορέων ενώ χορωδία αποτελούμενη από ωφελούμενους του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση. Τη χορωδία θα πλαισιώσουν μουσικοί, οι οποίοι είτε προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους είτε εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Πρώτα πληρώνετε τα εμβόλια και μετά πάτε ταξίδι

Σχετικά με την προμήθεια εμβολίων από ταξιδιώτες προς χώρες όπου συνίσταται ο εμβολιασμός με συγκεκριμένα εμβόλια (κίτρινου πυρετού, τύφου, χολέρας, λύσσας), το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής: 

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ιερείς

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, ενώ από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας. 

«Με κριτήριο τη στήριξη στο ελληνικό πρόγραμμα»

H γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι το κριτήριο για την συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είναι η παροχή στήριξης στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ παιδικού πιάτου μελαμίνης

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος των υλικών και αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τα τρόφιμα» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία παιδικού πιάτου μελαμίνης και διαπίστωσε ότι η ειδική μετανάστευση μελαμίνης είναι μεγαλύτερη του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου.

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘COMENIUS’ στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘COMENIUS’ αφορά στην ανταλλαγή αντιπροσωπειών και εμπειριών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος υφίσταται εδώ και χρόνια μια διαρκής και διακρατική συνεργασία. Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 μια διακρατική ομάδα εκπαιδευτικών επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη.

Βρέθηκαν οι 9 κλέφτες της Πιερίας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένοπλες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας αυτών, που διέπραττε εννεαμελής εγκληματική οργάνωση με πεδίο δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης. 

Έναρξη ομάδας εφήβων από το «ΝΗΡΕΑ» Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» οργανώνει την υλοποίηση της τρίτης ομάδας εφήβων των τάξεων Γ΄Γυμνασίου έως Γ΄Λυκείου, στο διάστημα Μάρτιος - Απρίλιος 2013.

Συνελήφθη για χρέη 576.058,55 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (10.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 55 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 31-03-2011 έως 29-02-2012.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 576.058,55 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο προαναφερόμενος που προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ευχαριστήριο Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

H Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών-τριων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ευχαριστούν θερμά:
Τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  κα Τσιραμπίδου Μαρία καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Στ΄ τάξης οι οποίοι στη συνέχεια της συνεργασίας των δύο σχολείων επισκέφθηκαν και μοίρασαν δώρα και γλύκα στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ

Οι αγορές από 500 ευρώ και πάνω μόνο με κάρτα ή επιταγή

Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή, αλλά αυτό θα σημάνει για όλους μας ότι όλες οι συναλλαγές αγορές κλπ θα γίνονται μόνο μέσω των τραπεζών, είτε μέσω λογαριασμού, είτε μέσω καρτών και επιταγών. Το ποσό που ορίζει τη διαδικασία είναι τα 500 ευρώ.

Σεμινάριο με θέμα "Παραγωγή Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών" στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών (πραγματοποίηση τριών κύκλων) και το συνεχιζόμενο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, σας ενημερώνουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 θα ξεκινήσει νέος κύκλος.

Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου στο Πολύκαστρο

Σας καλούμε στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Πολυκάστρου στις 20 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. (Πεζόδρομος Νικ. Γκαντίδη- Πολύκαστρο)

Πρόγραμμα επίσκεψης Στυλιανίδη την Κυριακή στο Κιλκίς

13:30 Επίσκεψη στον δήμο Παιονίας στο Δημαρχείο Πολύκαστρου και συνάντηση με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του δήμου Παιονίας.
17:30 Επίσκεψη στην αντιπεριφέρεια Κιλκίς και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους Κιλκίς.
18:00 Επίσκεψη στον δήμο Κιλκίς στο Δημαρχείο Κιλκίς και συνάντηση με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του δήμου Κιλκίς.
18:30 Συνάντηση με ΝΟΔΕ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς
19:00 Ομιλία στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς στο «Κτήμα των Ευχών».

Το προσκοπικό παιχνίδι στα χειμωνιάτικα

Από το 1923 το προσκοπικό παιχνίδι με ορισμένες εξαιρέσεις παίζεται συνεχώς στο νομό Κιλκίς. Εκατοντάδες Κιλκισιώτες, έπαιξαν το μοναδικό αυτό παιχνίδι, εκπαιδεύτηκαν, ανίχνευσαν, έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές, αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες… αυτό το προσκοπικό παιχνίδι, πιστό σε αρχές και αξίες, ντύθηκε για άλλη μια φορά εκτός από τις συγκεντρώσεις κάθε Σαββατοκύριακο στα χειμωνιάτικα με εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Ανοικτή επιστολή Μηχανικών της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε μελών του ΤΕΕ

Προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ 
"Κύριοι,
Τον Απρίλιο του 2011 εκδώσατε πόρισμα Ομάδας Εργασίας που συστήσατε σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» (Απρίλιος 2011).

Επίσκεψη Λαπόρδα στο φίλο του, Τζιτζικώστα

 Ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους  Κουλίνα Δημήτριο και Σιωνίδη Κωνσταντίνο πραγματοποίησαν την Πέμπτη 10-1-13 επίσκεψη στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.