Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ξαφνική χαλαζόπτωση χθες στο Κιλκίς (Video)

Στιγμιότυπα από την ξαφνική χαλαζόπτωση στην πόλη του Κιλκίς στις 21 Ιανουαρίου 2013, στις 8:30 μ.μ. στο χώρο της λαϊκής αγοράς.
Το Video είναι παραχώρηση της εταιρίας Έπιπλα Κήπου Sigma - Σιδηρόπουλος

Καλή αναπνοή... όμορφη μύτη

Ο πλαστικός χειρουργός
Δρ Αθανάσιος Αθανασίου

Άριστα αποτελέσματα στις επεμβάσεις αποκατάστασης της μύτης, είτε για λόγους υγείας είτε για αισθητικούς, δίνει η νέα τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής.
Αυτό τονίζεται στα συμπεράσματα του παγκοσμίου συνεδρίου «The Cutting Edge 2012» το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πλαστικών χειρουργών απ όλο τον κόσμο.

Ημερίδα για τις σύγχρονες εξελίξεις στη διατροφή με συμμετοχή της κιλκισιώτισσας διαιτολόγου Ασημένιας Καναρίδου


Η κρίση, η ευθύνη και οι… φιλόσοφοι

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το συνέδριο:
Το περιοδικό «Φιλοσοφείν» διοργάνωσε Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η βασιλόπιτα των παλαιμάχων του Κιλκισιακού

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Κάποτε έγραψαν την δική τους ιστορία στα γήπεδα με την φανέλα του Κιλκισιακού. Τώρα μοιράζονται όμορφες στιγμές ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα θυμούνται και την τέχνη του ποδοσφαίρου συμμετέχοντας σε παιχνίδια. Ο λόγος για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού, που μέσα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, έκοψαν την βασιλόπιτα τους, στην ταβέρνα του κ. Ευθυμιάδη στην Τέρπυλλο την περασμένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013.

Ατελείωτος πολιτικός παραλογισμός ή Ατελείωτη πολιτική απάτη

Γράφει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος
Μέλος της Π.Γ. ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ο ένας δεν διάβασε, ο δεύτερος δεν κατάλαβε, ο τρίτος πιέστηκε, ο τέταρτος διαφώνησε, ο πέμπτος τα προέβλεψε και όλοι μαζί … υλοποίησαν την ίδια πολιτική!
Μια πολιτική που αποκτά σήμερα ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά.

Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά της “επένδυσης χρυσού” της Χαλκιδικής

"To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, κατά την τακτική του συνεδρίαση της 21.1.2013, αποφάσισε τα εξής, σχετικά με την Μεταλλευτική Δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική:

Επιταχύνεται η έρευνα της δικαιοσύνης για τα ακατάλληλα κρέατα στο στρατό μετά από παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ

"Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 5336/20.12.12) των Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλη Οικονόμου, Μαρίας Γιαννακάκη και Θωμά Ψύρρα, αναφορικά με την καταγγελία για ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούσαν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρίες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απάντησε μεταξύ άλλων ότι

Σχέδια δράσης για την αειφόρο ενέργεια από δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) εκπονούν οι Δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προσχώρησής τους στο Σύμφωνο των Δημάρχων, που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 

Σημαντική παρέμβαση στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας στη Χαλκιδική

Νέα σημαντική παρέμβαση στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας εντάχθηκε στο ΠΕΠ «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013». Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση ένταξης της παρακάτω πράξης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», προϋπολογισμού 4.8 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στη διευθέτηση και αποκατάσταση ζημιών χειμάρρου Κασσανδρινού – Φούρκας από το Δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. 

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο Κλειδί Ημαθίας

Σήμερα (22.01.2013) και ώρα 08:20΄, στο 285ο και στο 286ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Π.Α.ΘΕ. (ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Πλατάνου Ημαθίας), λόγω κυρίως πυκνής ομίχλης, έλαβαν χώρα δύο ξεχωριστά τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή δεκαοκτώ και εννέα οχημάτων αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 78χρονης ημεδαπής και τον τραυματισμό άλλων είκοσι έξι ατόμων. 

Κόβει την πίτα του το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Κιλκίς

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 κα ώρα 6:00 το απόγευμα το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως  της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα κόψει την Βασιλόπιτά του στο Κέντρο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» στο Κιλκίς και προσκαλεί όλους τους ευσεβείς και ορθοδόξους χριστιανούς να συμμετέχουν. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς. Στην Εκδήλωση θα συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμώντας τους τρεις Ιεράρχες και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18.00  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Εγνατίας λόγω ομίχλης

Ανακοινώνεται ότι από ώρα 14:00΄ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) με κατεύθυνση προς Π.Α.ΘΕ., η οποία είχε διακοπεί λόγω των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί.

Τσάκωσαν τρεις διακινητές λαθρομεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (21.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας (άνδρας και γυναίκα) 43 και 28 ετών αντίστοιχα και μία υπήκοος Γερμανίας 49 ετών, που διευκόλυναν την έξοδο δύο μη νόμιμων μεταναστών, από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.

Συνελήφθη 24χρονος Μαροκινός για εμπόριο ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (21.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας υπήκοος Μαρόκου 24 ετών, για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.  Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Τον έπιασαν γιατί είχε χασίσι, ηρωίνη και κοκαΐνη

Στις 22.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες στη Σκοτίνα Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του ιδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (1,1) γραμμαρίων, μία συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους (0,7) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους (0,4) γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.

Έκλεψε δύο τηλεοράσεις, 50 ευρώ και δύο φιάλες ποτό

Στις 21.01.2013 το απόγευμα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, 28χρονος ημεδαπός, διότι την 20.01.2013 το βράδυ αφαίρεσε από την οικία 47χρονου ημεδαπού στην Καλλιθέα Χαλκιδικής δύο τηλεοράσεις, το χρηματικό ποσό των (50) Ευρώ και (2) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Άρπαξαν τσάντα με 2000 ευρώ από 77χρονο

Στις 21.01.2013 το βράδυ συνελήφθη στις Σέρρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 25χρονος ημεδαπός, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, κινούμενοι πεζή, αφού πλησίασαν 77χρονο πεζό ημεδαπό, του αφαίρεσαν μία τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) Ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Ευχαριστήρια Επιστολή "Αετού" Κιλκίς σε ΚΑΕ Άρη Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. "ΑΕΤΟΥ" ΚΙΛΚΙΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καθώς και όλο το προσωπικό της, για την άψογη φιλοξενία των μικρών αθλητών, αθλητριών και των συνοδών των ακαδημιών του συλλόγου μας στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» στις 19/01/2013 για την παρακολούθηση του αγώνα της Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ.

Παραστατικά για ΦΠΑ Αγροτών

Από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ γνωστοποιείται ότι όσοι αγρότες – παραγωγοί επιθυμούν να παραδώσουν τα τιμολόγια τους για το ΦΠΑ Αγροτών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Ενωσης στο Κιλκίς (οδός : Θεσσαλονίκης 20 – 2ος όροφος) προκειμένου να καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά.

Εξισωτική αποζημίωση 2012 σε κτηνοτρόφους

Από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ γνωστοποιείται στους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους) ότι θα πρέπει να προσέλεξθουν μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στα γραφεία της Ενωσης στο Κιλκίς (οδός : Θεσσαλονίκης 20) προκειμένου να καταθέσουν θεωρημένο αντιίγραφο μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (παλαιό και νέο μητρώο) με ετήσια απογραφή για το έτος 2012 που μπορούν να πάρουν από το Κτηνιατρείο.

Χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis)

Από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ γνωστοποιείται ότι έχει αποφασισθεί από το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους τομείς ορνιθοτροφίας (όρνιθες –κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής και αναπαραγωγής), χοιροτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας.

«Mea culpa» - και μετά;

Του Θάνου Οικονομόπουλου
Να σε κάψω Γιάννη μου, να σ' αλείψω μέλι! Και μετά, να συνεχίσω να σε καίω... Μια τέτοια παράνοια αποπνέει η ειλικρινής (;) ομολογία τόσο της ίδια της Κριστίν Λανγκάρντ σε κυριακάτικη εφημερίδα, όσο και του πολύ Πολ Τόμσεν, εκπροσώπου του ΔΝΤ και επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα, ότι όπως τελικά αποδεικνύεται, η «συνταγή» τους στην Ελλάδα, ήταν...λάθος!

Προσοχή στον οδικό άξονα Εγνατίας λόγω ομίχλης

Λόγω τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) και εξαιτίας πυκνής ομίχλης που επικρατεί από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος την ΠΑΘΕ παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις των τροχονόμων.  Επιπλέον ανακοινώνεται ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέσω της Π.Ε.Ο.

Συνέλαβαν στο Κιλκίς δύο άτομα για ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αρχαίων νομισμάτων

Συνελήφθησαν το Σάββατο (19.01.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, δύο ημεδαποί 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αρχαίων νομισμάτων. 

Ερώτηση Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους για το θέμα της ΑΓΝΟ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου για το θέμα της ΑΓΝΟ που προσφεύγει στο άρθρο 99.
Η Επίκαιρη Ερώτηση έγινε προς τους Υπουργούς 1) Οικονομικών, 2) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας με στόχο την ενεργοποίηση της Πολιτείας για την προστασία των εργαζομένων στην επιχείρηση και των συνεργαζομένων κτηνοτρόφων, πολλοί από τους οποίους είναι από το Ν. Κιλκίς.
Η Επίκαιρη Ερώτηση συζητήθηκε την προηγούμενη βδομάδα αποσπώντας την υπόσχεση για παρέμβαση της πολιτείας για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους όχι όμως και των χρεωστούμενων στους κτηνοτρόφους, όπου "θεωρητικά η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει άμεσα".

Κοπή της πίτας των Βλάχων 2013

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες
εκδηλώσεις στις 19 και 20 Ιανουαρίου,  στα πλαίσια της "ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ
ΒΛΑΧΩΝ 2013".

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Σε τιμή ευκαιρίας η δημόσια περιουσία – Με διαδικασίες – εξπρές και φθηνότερα από.. φθηνά η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, δήθεν για να αποφευχθούν τα νέα μέτρα (αναλυτικά) ·Μέσα Μεταφοράς – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις παρά τα δικαστήρια·Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τη Διαχείριση Απορριμμάτων – Βιώσιμη, οικονομικά και οικολογικά δίκαιη λύση
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Ευκαιρία για δεύτερη ρύθμιση – Αναγκαία η αίτηση αναστολής εκτελέσεως μαζί με την προσφυγή στα Ειρηνοδικεία ·Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Ο Α. Σαμαράς ζήτησε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων·Ελευσίνα –Κλείνουν τα Ναυπηγεία