Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση Μπαλάσκα για την πρωτόδικη δικαστική απόφαση

«Μετά την έκδοση της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για την υπόθεση των δελτίων μετακίνησης των ΑΜΕΑ, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες του Δήμου Κιλκίς και να μοιραστώ μαζί τους τις ακόλουθες σκέψεις: 
· Σέβομαι απολύτως την πρωτόδικη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, με την οποία η αποδιδόμενη στο πρόσωπό μου κατηγορία έγινε ηπιότερη μετατρεπόμενη σε πλημμέλημα, αποσυνδέθηκε αυτή πλήρως από τις διατάξεις περί καταχραστών δημοσίου ενώ παράλληλα μου αναγνωρίσθηκαν σειρά ελαφρυντικών.

Εξαρθρώθηκε σημαντικό εγκληματικό δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη - Συνελήφθησαν 103 άτομα

Συνελήφθησαν χθες (29-01-2013) συνολικά 103 άτομα για συμμετοχή σε δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην κοινή επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol συμμετείχαν 10 Ευρωπαϊκά κράτη και η Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της έννομης τάξης στο Κόσσοβο, EULEX Κοσσόβου.

Για τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εργασίας το ΚΚΕ λέει...

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές. 

Δήλωση Χαρακόπουλου για τις κινητοποιήσεις αγροτών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των αγροτών από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), δήλωσε τα εξής: 
«Αναμφίβολα οι αγρότες έχουν τα δίκια τους και θεωρώ εξαιρετικά θετικό γεγονός το ότι είχαν έναν κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, έτσι ώστε να δούμε αν μπορεί να επικαιροποιηθεί η προγραμματική διακήρυξη, στο σκέλος που αφορά στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, του πρωτογενούς τομέα.

Ομόφωνο ψήφισμα Περιφερειακής 'Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού κου Ευαγγέλου Γιολύζου και του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κου Ευαγγέλου Λαγδαρη, που, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  εκδήλωσαν την πάνδημη διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού για την επιχειρούμενη εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εθνικής Οδού στα διόδια του Αιγινίου (εγκατάσταση, που περιθωριοποιεί τον τοπικό Δήμο, ακινητοποιεί τους κατοίκους  παραλύει τις δραστηριότητές τους, αποδεκατίζει το ήδη πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημα τους, μετατρέπει την ευλογία της οδικής σύνδεσης σε κατάρα απομόνωσης, κατακερματισμού και μαρασμού).

Η πρώτη εκδήλωση των 100 χρόνων Κιλκίς

 Με την περιεκτική και εμπεριστατωμένη ομιλία ιστορικού περιεχομένου “ΚΙΛΚΙΣ 1913: Ορόσημο ελευθερίας και ζωής”, άνοιξε την περασμένη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς. Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο βαθύς γνώστης της τοπικής ιστορίας κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, πρώην Δήμαρχος, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Κιλκίς 1913-2013”. 

Παρέμβαση Ε.Σ.Α.μεΑ. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τους διαβητικούς

"Δικαιολογημένη αναστάτωση έχει προκληθεί στους ασφαλισμένους με σακχαρώδη διαβήτη, αφού στην τελευταία εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια ότι με το νέο τρόπο συνταγογράφησης θα χορηγείται στον ασφαλισμένο από το φαρμακείο το αναλώσιμο υλικό, καταβάλλοντας μόνο το ποσοστό συμμετοχής στο φαρμακείο όπως ισχύει μέχρι σήμερα. 

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στον ιστότοπο www.opengov.gr, το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας των ζώων ως και της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». 

Προσοχή! Απαγορεύεται!


Ε.Σ.Α.μεΑ.: "Και πάλι καθυστερήσεις στα προνοιακά επιδόματα - Αιδώς!"

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση βρίσκονται για πολλοστή φορά επί ξύλου κρεμάμενοι, αφού τα προνοιακά επιδόματα που έπρεπε να τους έχουν καταβληθεί από τις 21 Ιανουαρίου 2013, ουδείς γνωρίζει πότε θα καταβληθούν.
Είναι αδιανόητο να δημιουργείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναστάτωση σε αυτούς τους πολίτες που ανήκουν στα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού.

Στο ΥΜΑΘ η αρμοδιότητα της εποπτείας αγοράς βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας σε Μακεδονία και Θράκη

Με την αρμοδιότητα της εποπτείας αγοράς βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας στη Βόρεια Ελλάδα ενισχύεται άμεσα το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ως αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε προ ημερών στην Αθήνα ο Υπουργός, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Βραβείο Καλύτερης Σχεδίασης Αφίσας για τους σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Διαγωνισμό με θέμα την αντιμετώπιση της νεανικής βίας διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωση ΑΡΣΙΣ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «’C YOU!’ Οι κοινότητες προλαμβάνουν τη νεανική βία», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: "Ένα σπουδαίο πνεύμα μας αποχαιρετά"

Μετάφραση από τα Ισπανικά: Βασίλης Τερζής 
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας: καρκίνος στους λεμφαδένες. Η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του και χάρη στο Ίντερνετ έφτασε και σε μας.
Σας συστήνουμε να τη διαβάσετε, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά συγκινητικό κείμενο γραμμένο από έναν από τους λαμπρότερους λατινοαμερικανούς συγγραφείς του αιώνα που μας πέρασε.

Τον σκότωσαν τα κέρματα

- Το περιστατικό συνέβη στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας
- Αναποδογύρισε το καρότσι με το οποίο μετέφερε τακέρματα στο ασανσέρ
- Ο 47χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του ακαριαία
- "Είμαστε σοκαρισμένοι" λέει στο Newsit o Aντιπρόεδρος των εργαζομένων στην Αγροτική

Κοπή πίτας Επιμελητηρίου Κιλκίς

Μεταξύ των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου και του προσωπικού του, σε μια λιτή τελετή το Επιμελητήριο Κιλκίς, έκοψε την Βασιλόπιτά του την περασμένη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος ο οποίος ήταν και ο τυχερός με το φλουρί.

Τσουνάμι πτωχεύσεων σε όλη τη χώρα

Στις 148 ανήλθαν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής και υπέβαλαν αίτηση για την ένταξή τους στις διατάξεις του άρθρου 99. Κι αυτό μόλις σε διάστημα ενός χρόνου (!), σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη κι αφορούν στις εταιρείες που αιτήθηκαν αλλά και εκείνες που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, από 46 Πρωτοδικεία της χώρας.

Σύσκεψη Καράογλου με Προέδρους των Επιμελητηρίων Μακεδονίίας - Θράκης

Σύσκεψη με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Μακεδονίας και Θράκης θα έχει αύριο (Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12.00) στο Διοικητήριο, ο ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρος Καράογλου. 

Περί της διόγκωσης του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού του 2009

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Αναζωπυρώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών του Γενικού Λογιστικού του Κράτους. Αιτία, η καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού του 2009.

Πρόσληψη κοινωφελούς χαρακτήρα στο νομό Κιλκίς

Η AΡΩΓΗ ΑΜΚΕ απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά Ενός(1) ατόμου για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π. 1.203/1/2013) στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθούν για επτά μήνες (7) ένα άτομο, (1) Εργατοτεχνίτης στην 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 

«Ατρόμητοι» Καμπάνης vs Sports Academy Λητής

Στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των σωματείων «ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ» και «SPORTS ACADEMY», διεξήχθησαν, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, δύο φιλικά παιχνίδια με τμήματα των Ατρομήτων, Καμπάνης και της τοπικής ομάδας καλαθοσφαίρισης Λητής Sports Academy, στο κλειστό ιδιωτικό Γυμναστήριο στην Λητή. 

Νέος προπονητής του Κιλκισιακού ο Γιώργος Σημαιοφορίδης

Η Διοίκηση του Κιλκισιακού ανακοινώνει την λύση συνεργασίας του προπονητή Γιώργου Γεωργιάδη με την ομάδα μετά από παραίτηση που υπέβαλλε ο ίδιος και την έναρξη συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό Γιώργο Σημαιοφορίδη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κιλκισιακού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσιατον κ. Γεωργιάδη για την μέχρι τώρα προσφορά του καθώς και για το γεγονός ότι θα προσφέρει στην ομάδα ως το τέλος της περιόδου ως ποδοσφαιριστής.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις υπερηλίκων παλιννοστούντων ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

"Με το Νόμο 1296/12-10-1982 (ΦΕΚ Α΄128) δημιουργήθηκε στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) "Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων", από τον οποίο χορηγούνταν σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη σε ανασφάλιστους υπερήλικες. Χιλιάδες ηλικιωμένοι παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ που δεν έπαιρναν σύνταξη από άλλη πηγή, υπάγονταν σ’ αυτή την κατηγορία. 

Συνέλαβαν δύο άτομα για μαστροπεία

Συνελήφθησαν χθες (29.01.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, δύο ημεδαποί 22 και 45 ετών, για μαστροπεία.
Ειδικότερα, σε περιοχή της Πέλλας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχεδιάστηκε επιχείρηση και συνελήφθη η 45χρονη ως προσωρινά υπεύθυνος και ο 22χρονος ως ιδιοκτήτης καταστήματος (καφετέρια), διότι κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία εντός ειδικού χώρου του καταστήματος διευκόλυναν έναντι χρηματικού ποσού την ασέλγεια 29χρονης ημεδαπής που εργαζόταν ως σερβιτόρα.

Συνέλαβαν 31χρονο για δεκατρείς κλοπές

Συνελήφθη χθες (29.01.2013) το πρωί ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τσάκωσαν 36χρονο κλέφτη αυτοκινήτου

Στις 29.01.2013 το μεσημέρι στον Κορινό Πιερίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 36 ετών, διότι αφαίρεσε το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ενός 32χρονου από την Κατερίνη. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 32χρονο. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Έπιασαν στο Βαφειοχώρι Κιλκίς 2 Ρουμάνους και 3 Ρουμάνες για κλοπή

Στις 29.01.2013 το μεσημέρι στο Βαφειοχώρι Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου και του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, συνελήφθησαν πέντε υπήκοοι Ρουμανίας (δύο άντρες 32 και 36 ετών και τρεις γυναίκες 27, 45 και 48 ετών), διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χρυσή αλυσίδα, την οποία αφαίρεσαν λίγη ώρα πριν από μία 74χρονη ημεδαπή στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς με το τέχνασμα της παραπλάνησης. Ειδικότερα, οι ανωτέρω προφασιζόμενοι την λήψη πληροφοριών από την 74χρονη, επιχείρησαν να της δωρίσουν μια ψεύτικη αλυσίδα και κατά την κίνηση της τοποθέτησης αυτής στο λαιμό της, αφαίρεσαν την χρυσή αλυσίδα που ήδη φορούσε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Έγιναν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Παιονίας

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Κέντρο Νεότητας της Γουμένισσας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Παιονίας.

Διοργάνωση του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Forum ΕΡΜΗΣ

Στα πλαίσια της μεθοδικής προσπάθειας που καταβάλλεται για την αποδοτικότερη προώθηση και ανάπτυξη των πωλήσεων Ελληνικών προϊόντων/υπηρεσιών στην Ρωσική αγορά, το Επιμελητήριό μας συμμετέχει με άλλους φορείς στην διοργάνωση του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Forum ΕΡΜΗΣ που θα γίνει στις 16 & 17 Μαΐου 2013 στη Θεσσαλονίκη. 

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών»

Το Επιμελητήριο Κιλκίς μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα-ΕΦΕΠΑΕ- ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές του Νομού Κιλκίς ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών». Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ- σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  που συνδιοργανώνουν με θέμα:  «Παρουσίαση προγράμματος: Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου –υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»  την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου “Β.Σεργιαννίδη”. Η ενημέρωση για τα προγράμματα θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.  Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Τακτική γενική συνέλευση και κοπή πίτας του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων

Στις 27 Ιανουαρίου 2013 στα γραφεία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμος απαρτία, εκλέχθηκε το προεδρείο της Γ.Σ. με πρόεδρο τον Αχιλλέα Μουρατίδη και γραμματέα την Αναστασία Νάκα. Για ψηφολέκτες εκλέχθηκαν οι: Μαρία Παπαδοπούλου, Γεώργιος Βαφειάδης και Ανέστης Βαβουλίδης.
Τα θέματα  ήταν:

Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Αναγέννηση της υπαίθρου για ανασυγκρότηση της χώρας – Απαντήσεις στα προβλήματα και όχι – πλέον- ευχολόγια ζητούν από την κυβέρνηση οι αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους με τα τρακτέρ…·Λίστα Λαγκάρντ- Έχασαν και τα συνοδευτικά έγγραφα! ·Παραδοχή Στουρνάρα – Νέο «κούρεμα» και στο βάθος Μνημόνιο
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Διευκολύνσεις σε ευπαθείς ομάδες – Η Τρόικα ενέκρινε το Σχέδιο Νόμου του υπ. Ανάπτυξης·Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ- Πρόσκληση Σαμαρά για άμεσες επενδύσεις·Αγρότες –Σήμερα αποφασίζουν για τα μπλόκα

Τραπεζικός πλαστογραφούσε υπογραφές πελατών και βούτηξε σε δύο χρόνια 522.945,55 ευρώ

Σχηματίσθηκε δικογραφία, έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της «Πλαστογραφίας»,της «Υπεξαγωγής εγγράφων» και της «Υπεξαίρεσης στην υπηρεσία».

Σημεία Συνέντευξης Χαρακόπουλου στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα»

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου στους αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους. Και ένα τρακτέρ να ήταν στους δρόμους για μένα θα υπήρχε ζήτημα. Κυρίως, όμως θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου στη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών που δεν είναι στους δρόμους.

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Του Ξενέλη Γεωργίου
προέδρου της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς 
Γιορτάζοντας κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, τον Ιωάννη το Χρυσόστομο, τον Μέγα Βασίλειο και το Γρηγόριο το Θεολόγο διατρέχουμε τον κίνδυνο να πάρει κι αυτή η μνήμη το δρόμο κάθε «επετείου». Να ξεφτίσει στη σκέψη μας, να χάσει το δυναμισμό της, να πάψει να μας εμπνέει. Αποκτούν, όμως νόημα οι γιορτές της Εκκλησίας όταν μεταγγίζουν νόημα στη ζωή μας όταν φωτίζουν την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις και τις αγωνίες μας.

Η Τόλμη Κιλκίς στο πρώτο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF

Το πρώτο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF αγωνιστικό και τεχνικό παίδων-κορασίδων της Ένωσης Β. Ελλάδος Ε.ΤΑ.Β.Ε., διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Χάντμπωλ στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, στις 26-27 Ιανουαρίου 2013. 

Τι συμφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς στο Κατάρ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Κατάρ με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani. Μετά το πέρας της συνάντησης τους οι δυο Πρωθυπουργοί έκαναν κοινές δηλώσεις. 

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑ.ΣΥ. καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ολιγωρία, και ταλαντεύσεις, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και καταστολή. Η ωμή επιθετικότητα και αγριότητα της κυβερνητικής και ευρωκοινοτικής αγροτικής πολιτικής μας οδηγούν άμεσα και βίαια στην φτώχεια, την εξαθλίωση. Αγωνιζόμενοι δεν έχουμε να χάσουμε παρά το ξεκλήρισμα και την καταστροφή μας. 

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι διαβητικοί τα ανάλωσιμα από τον Μάρτιο

Από την τσέπη τους θα καλούνται από 1η Μαρτίου να πληρώνουν την δαπάνη για την αγορά αναλωσίμων υλικών (ταινίες, σκαρφιστήρες σακχάρου, βελόνες κ.α.) οι πάσχοντες από διαβήτη, αφού σε εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που εκδόθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου καθορίζονται νέοι κανόνες ως προς τον «τρόπο απόδοσης της δαπάνης αγοράς αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού».

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.