Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Γυμναστήριο yoga - pilates house στο Κιλκίς


Μια κοινωνία σε εξέλιξη πτωτικής τάξεως

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Προβλέψεις:
Διαρκώς τίθεται το ερώτημα: «που θα πάει» - εννοείται το «πράγμα». Όλοι αναζητούν την έκβασή του: «που θα καταλήξει αυτό το πράγμα» - γιατί «δεν πάει άλλο»! Αλλά το «δεν πάει άλλο» συνεχίζει να «πηγαίνει» με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Συγχαρητήριο Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς

Η Διεύθυνση του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς, συγχαίρει τους σπουδαστές και σπουδάστριές του, Βινιάδου Αγγελική του Σωκράτη, Γεωργούση Χρυσή του Δημητρίου, Γκάγκαρη Στυλιανό του Αθανασίου και Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνο του Αναστασίου για την απόκτηση πτυχίου αρμονίας στις απολυτήριες εξετάσεις Ιανουαρίου 2013 και τους εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια στις μουσικές σπουδές τους.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλει πολιτική παρέμβαση εναντίον των συνδικαλιστικών ελευθεριών


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς στελεχών και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Να αγγίζεις τον ουρανό χωρίς χέρια!

Συνέλαβαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Στις 05.02.2013 βραδινές ώρες στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 31 και 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερομένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (25,5) γραμμαρίων, (59) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρική συνταγή, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (3) κινητά τηλέφωνα, (1) ψαλίδι και το χρηματικό ποσό των (90) Ευρώ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 31χρονος προμηθεύτηκε την προαναφερόμενη ποσότητα κάνναβης, νωρίτερα την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη από 17χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.

Συνάντηση Τζιτζικώστα και Γκουντενούδη με εκπροσώπους αγροτών

Σύσκεψη με θέμα την προώθηση των αιτημάτων των αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς και αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστου Γκουντενούδη, σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

Η διοίκηση Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς ενημερώνει τους κατόχους κυνηγητικών όπλων των οποίων έχει λήξει η άδεια κατοχής ότι είναι σε εξέλιξη από τέλη 2012 μέχρι Απρίλιο 2013 διαδικασία νομιμοποίησής τους μέσα από την ανανέωσης της άδειας κατοχής. 

Αγωνιστική πρεμιέρα για τον Γιάννη Παπαδόπουλο να αγωνίζεται την Κυριακή στα “Κυριακίδεια 2013”

Την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιήσει ο Βαλκανιονίκης δρομέας του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος , ο οποίος δηλώθηκε για να αγωνιστεί στον 3ο αγώνα της σειράς Grand Prix Ανωμάλου Δρόμου σε οδόστρωμα, με την επωνυμία “ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013 “ που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013. 

Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, μα τα κελιά μας είναι χωριστά ....

Της Βούλας Ιωαννίδου
Προχθές απεργούσαν της χαλυβουργικής...
Την προηγούμενη μέρα, οι ταξιτζήδες .... μετά οι δημοτικοί υπάλληλοι, είχαν στάση εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι, την άλλη μέρα οι Δεητζήδες, μετά οι δικαστικοί, πορεία διαμαρτυρίας οι δικηγόροι...

Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω

Του Ογκ Μαντίνο*
Αμερικανού συγγραφέα
Θα επιμείνω μέχρι να πετύχω. Ποτέ δε θα σκεφτώ την αποτυχία και θα πετάξω απʼ το λεξιλόγιο μου λέξεις και φράσεις σαν: «σταμάτα, δεν μπορώ, ανίκανος, αδύνατο δε γίνεται, απίθανο, αποτυχία, ανεφάρμοστο, χωρίς ελπίδα, υποχώρηση», γιατί είναι λέξεις των κουτών.

Μαρίνες: Επιλογές υψηλού ρίσκου;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Η μια μαρίνα μετά την άλλη πωλείται σε ξένους επενδυτές ή σε κονσόρτια επενδυτών. Ο νέος ιδιοκτήτης, στο πλαίσιο επιδίωξης υψηλού κέρδους εκτιμάται ότι θα αναπτύξει ένα σύνολο πρωτοβουλιών ικανών να αυξήσει τα κέρδη των μαρινών, περιορίζοντας κατ’ επέκταση τα περιττά κόστη.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ευχαριστεί την εταιρεία Crystal Α.Ε. και τους κυρίους Τσεκλίδη Νικόλαο και Παπουλίδη Παναγιώτη για την προσφορά ενός καταψύκτη για τις ανάγκες των ωφελουμένων.

Αναμνήσεις από την Στενήμαχο… στο Κιλκίς

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Στενημαχιώτες εόρτασαν με την δέουσα λαμπρότητα τον Άγιο Τρύφωνα, προστάτη των Αμπελουργών, πραγματοποιώντας λατρευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις με την συμμετοχή πλήθους κόσμου. Ήδη εδώ και δύο χρόνια η τιμή προς τον Άγιο Τρύφωνα πραγματοποιείται, όχι την 1η Φεβρουαρίου που είναι η ημέρα μνήμης του, αλλά την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου. 

Κοπή πίτας των "Μωμόγερων" Αγίου Μάρκου Κιλκίς

Στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου, „Οι Μωμόγεροι“, Αγίου Μάρκου Κιλκίς, μέσα σε μια θερμή, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα και με την ευλογία των αιδεσιμοτάτων πατέρα Πέτρου και Χρήστου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,3 Φεβρουαρίου 2013, η κοπή της βασιλόπιττας. 

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...

Γράφει ο Γιώργος Παππούς 
Αν δεν ήξερα ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει τελικά πάλι ο κοσμάκης, θα έλεγα ότι όλο αυτό το όψιμο ενδιαφέρον διαφόρων βουλευτών για τη φορολογία των ακινήτων, είναι διασκεδαστικό.

Χαστούκια εναντίον καλάσνικοφ...

Του Θάνου Οικονομόπουλου 
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προσφέρεται για πολυεπίπεδο προβληματισμό ο σάλος που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των με εμφανή σημάδια κακοποίησης συλληφθέντων ληστών με τα καλάσνικοφ και ύποπτων (τουλάχιστον) για τρομοκρατικές ενέργειες.

Διαθεσιμότητα: Επαναφέρουν θέμα απολύσεων για τους 25.000

Μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013,πηγές του υπουργείου Οικονομικών επαναφέρουν θέμα απολύσεων.

Μέτρα αντιμετώπισης του εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera που προσβάλλει τα καλαμπόκια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κιλκίς ενημερώνει τους καλλιεργητές καλαμποκιού ότι συνεχίζει να είναι σε ισχύ και φέτος η υπ΄άριθμ. 11598/30-11-2011 απόφαση της Υπηρεσίας, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες υλοποίησης των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών

Από την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες υλοποίησης των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών.
Η ΕΑΣΚ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι λειτουργεί ήδη ειδικό τμήμα στο 2ο όροφο των γραφείων της στο Κιλκίς (οδός Θεσσαλονίκης 20) το οποίο θα εξυπηρετήσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να προβούν σε μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους.
Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινώς (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) από τις 4 Φεβρουαρίου έως και την 1 Απριλίου 2013 στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ για να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με θέμα, «Εξοντωτική οικονομική επιβάρυνση των χρονίως πασχόντων για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη»

Νέες επιβαρύνσεις επιβάλλονται στους χρονίως πάσχοντες της χώρας (ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοπαθείς, ασθενείς με ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη, ασθενείς με σπάνια νοσήματα όπως κυστική ίνωση κ.ά.), μετά την αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα που επιβλήθηκαν από τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ και τις περικοπές που αφορούν νοσηλεία, θεραπευτικές συσκευές κλπ..

Πέμπτες αφιερωμένες στον Κώστα Γαβρά


Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων – Μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό, ντύνουν στο χακί και τους ναυτεργάτες..·Βασανιστήρια στην ΕΛ. ΑΣ.- Γκουαντάναμο στην Ελλάδα βλέπει ο Guardian ·Στο στόχαστρο οι αγρότες – Τρακτέρ στους δρόμους
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αγροτεμάχια – Πως θα φορολογηθούν – Το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο·Επιστρατεύθηκαν και οι ναυτεργάτες – 24ωρη Παναττική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ·Πρόγραμμα απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού – Επιδότηση 80% του μισθού για άνεργους πτυχιούχους

"Πορεία εντός…" Ζωγραφική - Γλυπτική των: Άννας Πορτίκα, Λίλιαν Μυλωνά, Άγγελου Παπαγγέλου στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Τρεις καλλιτέχνες συναντιούνται στον χώρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς εκθέτοντας την προσωπική τους άποψη σε μια εικαστική αναζήτηση που φέρει τα ιδιαίτερα σημάδια του καθενός. Οι ιδέες τους οπτικοποιούνται ως αποτέλεσμα ενός εσωτερικού διαλόγου κατά το δοκούν του κάθε δημιουργού.