Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: "Όλοι και όλες στην απεργία στις 20 Φλεβάρη στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης στο ΚΙΛΚΙΣ στις 10.30 το πρωί"

"Συνάδελφοι - συναδέλφισσες
Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) αφορά όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Οι ΣΣΕ αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας, αφορούν το ύψος των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Λαθρεμπόριο καυσίμων και οι ενστάσεις της ΟΤΥΕ

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στις 21-22/1/2012 σε άρθρο μας στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ με θέμα τη διακίνηση βενζινών-ντίζελ στα χερσαία σύνορα της χώρας, (βλ. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112804792), παρουσιάζαμε στατιστικά δεδομένα που βοηθούσαν στη δημιουργία μιας πρώτης εικόνας για τμήμα του λαθρεμπορίου καυσίμων. Πηγή των στοιχείων μας ήταν η βάση του εξωτερικού εμπορίου η Comtrade του ΟΗΕ. Αυτή τροφοδοτείται από τις εθνικές υπηρεσίες των κρατών μελών του.

Στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ‘’Από τη χρεοκοπία του 1893 και την ήττα του 1897 στην εποποιία του 1912-13’’ με τον Σπ. Σφέτα

Η ελληνική ιστορία έχει μια ιδιοτυπία μοναδική, ίσως, στην οικουμένη. Είναι μια ιστορία αδιάλειπτων αγώνων για επιβίωση. Αγωνίζεται ο Ελληνισμός επί εκατοντάδες χρόνια, αμύνεται, υπερασπίζεται τις γεωγραφικές του εστίες, που αποτελούν μήλον της έριδος ποικιλώνυμων εχθρών.

Ο ετήσιος χορός του "Φλάμπουρα"

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών» (1ο χλμ. Κιλκίς - Αργυρούπολης). 
Ώρα έναρξης 20:30 μ.μ. Τιμή Πρόσκλησης: 15€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού με απεριόριστο ποτό).

Στο τραγούδι: Σταύρος Μπόνιας, Τέλης Λιάκος με την ρχήστρα του: Κώστα Ζαραλή

Η Ν.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει την επίθεση από “κουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών

"Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού.Αντίθετα,παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α…. Ωστόσο καταγγέλλει την επίθεση από “κουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Έσφαξε τη γυναίκα του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους

Οικογενειακή τραγωδία χθες το βράδυ στη Νίκαια. Ο δράστης αφού μαχαίρωσε τη γυναίκα του, πήδηξε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει.
Το έγκλημα συνέβη λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε το ζευγάρι στη Νίκαια.

Αλκοόλ: Τι πρέπει να προσέξουμε!

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η κατανάλωση αλκοόλ, από το παρελθόν ακόμα, αποτελεί στοιχείο της διατροφής αρκετών λαών. Σε περιόδους χαράς αλλά και λύπης, η παρουσία ενός αλκοολούχου ποτού είναι χαρακτηριστική. Τελευταία όμως αυξάνονται σημαντικά τα περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης.

Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από την ΕΕ

Ενημερώνουμε ότι  ότι ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου περάτωσε με επιτυχία την Δωρεάν Διανομή Τροφίμων από την Ε.Ε για το 2012 στα γραφεία του στην Γοργόπη.Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν οι ακόλουθες ποσότητες ανά είδος και αριθμό τρίτεκνων οικογενειών:

ΠΑΣΥ: Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 20 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες, αγρότισσες ,
Βρισκόμαστε στην 4η βδομάδα υπερήφανου αγώνα στα μπλόκα της αγροτιάς για το δίκιο και την επιβίωση μας.

Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας εξοντώνουν. Σε αυτό τον αγώνα μας καθημερινά γνωρίζουμε και συναντάμε χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, γυναίκες, συνταξιούχους, που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και βάσανα. Η συμπαράσταση τους μας δυναμώνει στον πολυήμερο αγώνα μας στους δρόμους. Καταλάβαμε ακόμη καλύτερα το κοινό συμφέρον στη δράση, αφού όλοι είμαστε θύματα αυτής της άγριας πολιτικής, για να μην πληρώσουν τίποτα για την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

'Έπιασαν δύο κλεφτρόνια 22 και 30 ετών

Στις 17.02.2013 πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ένας 30χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος υπήκοος Γεωργίας, διότι αφαίρεσαν από κατάστημα – καφενείο μικρό χρηματικό ποσό, (1) ράδιο – CD και (15) μπουκάλια αναψυκτικών, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς καλεί όλους τους εργαζόμενους την: ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 να συμμετέχουν στην Πανελλαδική 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ για την ανατροπή των νέων μέτρων. 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

Συνάντηση Μ. Γλέζου και Ε. Αγαθοπούλου με τους Κιλκισιώτες της Αθήνας

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζο και Ειρήνη Αγαθοπούλου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία του κόμματος τους στη Βουλή.  Σκοπός της συνάντησης ήταν το ολοκαύτωμα των τριών χωριών του Κιλκίς και η παρέμβαση για την αναγνώριση τους.

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Μία νίκη που τον εδραίωσε στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Α1 ανδρών, 3 βαθμούς μακρυά από το βασικό του διώκτη Αερωπό Έδεσσας πέτυχε ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κ. επικρατώντας με 22-21. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και το πάθος που είχαν και οι δύο ομάδες, οι οποίες διεκδίκησαν τη νίκη προσφέροντας έντονες συγκινήσεις στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

Από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις πανελλαδικές

Από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 5 Μαρτίου ορίζεται η προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Disneyland συναντά την Μαίρη Πόππινς σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στο Συνεδριακό του Κιλκίς