Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αυτοκίνητο κινήθηκε χωρίς οδηγό και σκότωσε πεζό

Στις 11.03.2013 το πρωί στη Βέροια, Ι.Χ. Επιβατηγό ιδιοκτησίας 57 ετών που ήταν σταθμευμένο κινήθηκε χωρίς οδηγό παρασύροντας τον 57χρονο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Κορύφωση αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμου Κιλκίς

Κορυφώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς στην πόλη του Κιλκίς.

Ανάκληση Προϊόντων λόγω Ανίχνευσης Κρέατος Αλόγου

Σε συνέχεια των Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου και σε άλλα προϊόντα.

Αδίκως απολυμένοι - Δικαίως αγανακτισμένοι…

Υπογράφει
η απολυμένη της 9κ/2008
Βασιλειάδου Ηλιάνα

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος απολύονται υπάλληλοι που προσελήφθησαν με διαφανή και νόμιμο τρόπο, βάσει της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 9κ/2008. Η διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε απολύσεις 331 εργαζομένων, υλοποιώντας απόφαση διοικητικού δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά τους από την Αγροτική τράπεζα στο ΙΚΑ.

Συνάντηση της νέας ηγεσίας της ΕΛΑΣ με Τζιτζικώστα

Τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) στη Β. Ελλάδα, με επικεφαλής το νέο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Ελλάδος, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 

3η διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων - αύξηση του Πρασίνου στην πόλη μας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, να οργανώσουν με τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, τις Περιβαλλοντικές Ομάδες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, κ.κ. Ευάγγελο Αραμπατζή, Κωνσταντίνο Ντίνου και Θεόφιλο Γουλτίδη του 3ου Γυμνασιο Κιλκις , κ.κ. Δημητριο Ιωακειμιδη, της ΕΠΑΣ Κιλκίς, κ.κ. Οδυσσέα Φραγγελάκη, Δέσποινα Ασλανίδου, Μαλαματένια Χαμουρτζάκη και Σταυρούλα Αρβανιτίδου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, κ.κ. Χρηστίδου Φωτεινή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς, κηποτεχνική διαμόρφωση των κοινόχρηστων τεμαχίων του Λόφου Κιλκίς της πόλης μας την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:00 με σκοπό την αύξηση του πρασίνου και των επισκέψιμων χώρων.

Ημέρα Αγάπης από την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ημέρα της Αγάπης» που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς. 

Παιδιά μεταναστών ναι, παιδιά χωρίς δικαιώματα όχι!

Υπογράφει η
"Πρωτοβουλία Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά"

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που θέλει να αυτοαποκαλείται κοιτίδα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, 200.000 παιδιά μένουν ξεκρέμαστα χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελπίδα.

Σκέψεις σοφών


Συνάντηση Τονικίδη με Καράογλου

Για το φλέγον ζήτημα της συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Νομό Κιλκίς ενημέρωσε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Παύλος Τονικίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του στο ΥΜΑΘ. 

Σχέδια και Γλυπτά του Γιώργου Ηλιόπουλου στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Σχεδίων και Γλυπτών του Γιώργου Ηλιόπουλου, με θέμα τις ‘’ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ’’. 

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Κιλκίς (που βρίσκεται εντός του πολιτικού νεκροταφείου), τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» πεσόντων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Συνάντηση Λαπόρδα με Τονικίδη

O Δήμαρχος Παιονίας κος Α. Λαπόρδας την Παρασκευή 8 Μαρτίου είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κιλκίς κο Π. Τονικίδη με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των καυσίμων και της διαρκούς συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών των επαγγελματιών της περιοχής μας. 

Συμμετοχή της Περιφερειακή Ενότητας Κιλκίς στις Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos 2013

Πλήθος επισκεπτών προσέλκυσε ο χώρος έκθεσης προϊόντων της Π. Ε. Κιλκίς στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos 2013 στη Θεσσαλονίκη. 

Εντυπωσίασαν ξανά τα “αστεράκια” του ΓΑΣ Κιλκίς στην 1η Εαρινή συνάντηση Στίβου

Με εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες (ήλιο, βροχή) διεξήχθησαν το Σάββατο το απόγευμα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, οι αγώνες της 1ης Εαρινή συνάντησης Στίβου που διοργάνωσαν σε συνεργασία ο σύνδεσμος προπονητών στίβου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. 

Επίσκεψη Μελέτης Νέων Αγροτών στο Βέλγιο



Το τριήμερο 18-20 Μαρτίου  2013, αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών θα πραγματοποιήσει Επίσκεψη Μελέτης στο Βέλγιο με την φροντίδα του Ευρωβουλευτή κ. Σ. Δανέλλη. 

Ετήσια συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

Σας προσκαλούμε στην ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , που θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά καθορίστηκαν με την 4/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου: 

16, 37 και 46 ετών οι κλέφτες στη Χαλκιδική

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες στην Γερακινή και στην Όλυνθο Χαλκιδικής κατά την τελευταία τριετία.  Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας 16, 37 και 46 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών.

Για τη διαθεσιμότητα 110 εργαζομένων στην ΑΓΝΟ και την προσπάθεια της εταιρίας να υπαχθεί στο άρθρο 99 ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς λέει…

"H Nομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς καταγγέλλει την διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ, που θέτει σε διαθεσιμότητα 110 εργαζόμενους της ΑΓΝΟ, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό, τόσο για αυτούς, όσο και για τις οικογένειές τους.

«Μοιράζομαι τα χόμπι μου κι ό,τι αγαπώ»

"Θέλοντας να μεταμορφώσουμε τις βιβλιοθήκες μας σε κυψέλες δημιουργικών ανθρώπων που επικοινωνούν, μοιράζονται κι ανταλλάσσουν ιδέες και να ενώσουμε τις δυνάμεις της γειτονιάς και της τοπικής κοινωνίας απευθυνόμαστε σε ανθρώπους κάθε ηλικίας για να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια. 

2ος νικητής ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο Ανοιξιάτικο 20αρι του ΣΔΥ Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο 36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας 20χλμ του ΣΔΥ Αθηνών στην Παραλιακή. Ο αγώνας που σηματοδοτεί κατά παράδοση την εαρινή σεζόν των αγώνων δρόμου, συνδυάστηκε με ανοιξιάτικο καιρό, στο πρώτο μετά από πολύ καιρό ηλιόλουστο σαββατοκύριακο. 

Ερώτηση ΚΚΕ για την αποζημίωση αγροτών της περιοχής Αρτζάν – Αματόβου Δήμου Παιονίας

"Για πολλοστή φορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα η αγροτική περιοχή Αρτζάν – Αματόβου Δήμου Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς, λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στις 26 και 27 Φλεβάρη. 

36 ως 48 οι δόσεις των οφειλών στα Ταμεία

Σε... τούρκικο παζάρι έχει μετατραπεί η διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και υπουργείου Εργασίας για τις δόσεις των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν ανταλλαγές email, συναντήσεις, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση άμεσα ώστε να λήξει αυτό το θέμα.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Οι παγίδες στις δηλώσεις εισοδήματος – Τα σημεία του Ε1 που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι·Μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα από το βήμα της Π. Ε. της Ν Δ. – Δεν παίρνουμε άλλα μέτρα λιτότητας·Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – τρόικας – Ασυμφωνία για τις δόσεις αλλά με… κατανόηση
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Θηρία στο κλουβί – Βαριές κουβέντες από 20.000 απόστρατους και εν ενεργεία, που κατέβηκαν στον δρόμο για να βροντοφωνάζουν «όχι» στην εξαθλίωση·Χαράτσι και το 2014 θέλει η τρόικα και μέτρα 4 δις για το 2015-2016 – Απαιτούν απολύσεις για να δώσουν δόσεις για τις οφειλές·Το Μνημόνιο φέρνει εμφράγματα! –Δραματική αύξηση των καρδιακών δείχνουν όλα τα στοιχεία

Τσικνοπέμπτη στον πεζόδρομο του Κιλκίς (βίντεο)


Με κέφι, γλέντι, δωρεάν κρασί και σουβλάκια, και με μια μοναδική συναυλία από το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «Η ΠΟΛΙΣ» εορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη, στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου από τον Δήμο Κιλκίς.

Εντυπωσιακό Καρναβάλι στο Δροσάτο, 9 Μαρτίου 2013 (βίντεο)


Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δροσάτο
από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.