Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπορώ να ζω χωρίς δανεικά, αλλά δεν μπορώ χωρίς ιδανικά!


Έτοιμος για τη νίκη ο ΓΑΣ Κιλκίς

Έτοιμοι για τη νίκη δηλώνουν οι αθλητές του χειροσφαιρικού Γ.Α.Σ.Κ. για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Χ.Α.Ν.Θ. στο νέο Δ.Α.Κ. της πόλης μας. Η ψυχολογία όλων είναι ανεβασμένη, κάτι που φαίνεται και στις προπονήσεις της ομάδας που διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα και θα ολοκληρωθούν αύριο εν αναμονή του αγώνα με τους Θεσσαλονικείς.

Τι είναι κομμουνιστής σήμερα;

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης
Πρόσφατα με ρώτησε ένας νεαρός συναγωνιστής: «Καλά ρε Δημήτρη, λες ότι είσαι κομμουνιστής. Πολύ το λένε στο ΚΚΕ κι αλλού, αλλά ξέρω ότι εσύ δεν είσαι σαν κι αυτούς. Τι σημαίνει, εν τέλει, κομμουνιστής για σένα;» Απαντώντας στην ερώτηση αυτή όσο πιο σύντομα μπορώ, θα έλεγα τα εξής:Ο κομμουνιστής είναι το ιστορικό προϊόν της βαθύτερης ανάγκης της κοινωνίας να απαλλαγεί από την βαρβαρότητα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και των ιστορικών της συνεπειών.

Γραμματέας Τομέα Ε.Β.Ε. ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Φραγγίδης

Κατά τις σημερινές διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα παρακάτω αποτελέσματα: 

Για την εκλογή του Γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ψήφισαν 168, έγκυρα 165, άκυρα 3 και λευκά 56 και έλαβε:
Νίκος Ανδρουλάκης 109

15 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Υπογράφει
η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών νομού Κιλκίς
15 Μαρτίου 2013.. μια ακόμη Παγκόσμια μέρα Καταναλωτή, μόνο που δεν είναι σαν τις άλλες χρονιές. Οι οικονομικές συνθήκες δεν ήταν ποτέ χειρότερες για το σύνολο του ελληνικού λαού. Οι επίσης δύσκολες μεταπολεμικές καταστάσεις που πέρασε ο ελληνικός λαός δεν ήταν και τόσο μακριά από τη φαντασία του, σήμερα όμως είναι.

Επιστρέφεται το τέλος Β' κατοικίας στη Χαλκιδική

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η επιστροφή του τέλους Β΄κατοικίας στη Χαλκιδική σε όλους όσοι κατέβαλαν τη σχετική εισφορά στις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, με νόμιμες ενέργειες άμεσης προτεραιότητας. 

Το Ολοκαύτωμα, η συγνώμη και ο πολιτικός καιροσκοπισμός

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Η ευκαιρία: Η δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη στην υπόθεση της άρσης της ασυλίας του «χρυσαυγίτη» βουλευτή είναι ενδεικτική της διανοητικής κατάστασης στην οποία ευρίσκεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας: «του έδωσα μια ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη» - αφέλεια ή πριμοδότηση του φαινομένου για μικροκομματικές σκοπιμότητες;

Ερώτηση Καπερνάρου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τα προβλήματα των αστυνομικών

"Με αφορμή την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στις 8/2/2013, ανακύπτουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων. 

Κρέας αλόγου σε αλλαντικά στη Θεσσαλονίκη

Την ύπαρξη κρέατος αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί. 

"Κύριε Τερζίδη, στη θέση σας θα ζητούσα μια αντρίκια συγγνώμη από τους δημότες Κιλκίς"

Υπογράφει ο εντεταλμένος
σύμβουλος καθαριότητας δήμο Κιλκίς
Αντώνης Μανουσαρίδης
"Με λύπη διάβασα την ανακοίνωση που εκδώσατε σε απάντηση της συνέντευξης τύπου που παρέθεσα στις 04 Μαρτίου 2013. Δυστυχώς δεν ενημερωθήκατε σωστά, με αποτέλεσμα να εκτίθεστε συνέχεια και ίσως ανεπανόρθωτα. Η συνέντευξη τύπου είχε δύο σκέλη.

"Στο δήμο Παιονίας εκτελούνται τα έργα δια τεμαχισμού"

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
"Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας συζητήθηκε ο τρόπος εκτέλεσης των έργων,απόφαση που παίρνεται κάθε χρόνο.
Αν ανατρέξουμε όμως στην τελευταία διετία της σημερινής διοίκησης ο πραγματικός τρόπος εκτέλεσης των έργων είναι ο παρακάτω.

Χατζηκυριάκος: "Δηλώνω την παραίτησή μου και ταυτόχρονα προτείνω την ίδρυση νέου Σωματείου"

Παρέμβαση του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς και Παιονίας Ηρακλή Χατζηκυριάκου  στην σημερινή γενική συνέλευση.
"Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η σημερινή μας γενική συνέλευση είναι η 1η τακτική που γίνεται κάθε χρόνο, όπως ορίζει το καταστατικό με το άρθρο 16. Μοναδικός σκοπός είναι η υπεράσπιση και η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Όπως είναι γνωστό η λογοδοσία για τα πεπραγμένα είναι η κορυφαία πράξη που δίνεται η δυνατότητα στην διοίκηση και τον πρόεδρο να απολογηθεί.

Δεκτή η παραίτηση του Υποδιευθυντή της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Χρήστου Μανούρα, από τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ευχαρίστησε τον κ. Μανούρα για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ του μετέφερε και τις ευχαριστίες της Πολιτικής Ηγεσίας.

Συνάντηση στη Γουμένισσα με θέμα την υδροδότηση του δήμου Παιονίας

Η Τοπική Κοινότητα Κάρπη, η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας και οι Τοπικές Κοινότητες της Ενότητας Γουμένισσας, σας καλούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας, με θέμα την απόφαση του Δήμου Παιονίας για την υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου και του συνόλου του Δήμου από το υδραγωγείο της Κάρπης. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη γιατί το πρόβλημα αφορά όλους μας.

Λειτουργία της αγοράς την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να μην αποτελεί επίσημη αργία του Κράτους και η υποχρεωτικότητά της να καθιερώνεται μόνο με ειδικές διατάξεις ή ρυθμίσεις σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο οι καταναλωτές, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι σε εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων μπορούμε και πρέπει να διατηρήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. 

Μάθημα για το χρήμα στις Μουριές Κιλκίς

Στις 8 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, ο κύριος Κων/νος Πριμεράκης, επικεφαλής
κόμβου Κεντροδυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, συνοδευόμενος από τον κύριο Κων/νο Παπανικολάου, διευθυντή του υποκαταστήματος της Γενικής Τράπεζας στο Κιλκίς, επισκέφτηκε το ΓΕΛ Σ.Σ. Μουριών και μίλησε στους μαθητές του Λυκείου για διάφορα οικονομικά θέματα, όπως το χρήμα, οι μορφές, τα είδη και οι λειτουργίες του, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, το χρηματιστήριο, το συνάλλαγμα και η ισοτιμία νομισμάτων.

Σύνταξη στα 50 για 250.000 μητέρες ανηλίκων

Η ευνοϊκή ρύθμιση αφορά ασφαλισμένες σε Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ - τραπεζών και ΙΚΑ. Αναγκαία προϋπόθεση η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέχρι 31/12/2010

Υιοθέτησε ένα τσομπανόσκυλο!

Γνώρισε σήμερα την Αύρα, το Βέλιο, τη Λέαινα, τον Στράτη, τη Λίζα, τη Νίτα, τον Φίλιππο, τη Μούσα, την Πανδώρα, τον Πύρρο και τη Φιόνα τους 11 ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους του Κέντρου Αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και υιοθέτησε τους. 

Ο πρώτος Λατινοαμερικανός Πάπας

Ο Χορχέ Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο διάδοχος του Βενέδικτου στον παπικό θρόνο. Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος εξελέγη στην πέμπτη ψηφοφορία και επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος.

15ήμερη δραστηριότητα Αγαθοπούλου

15ήμερη δραστηριότητα Αγαθοπούλου

Δείτε ΕΔΩ

Στον τόπο που γεννήθηκα… Ανασκόπηση

Η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» κλείνει δυο χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και όπως πέρυσι σας παρουσιάζει δυο εκπομπές ανασκόπησης. Παραλειπόμενα και στιγμές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Λάθη και χιουμοριστικές στιγμές….. 

Γενικός απολογισμός Φεβρουαρίου 2013 της Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2013, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -457- άτομα και ειδικότερα: 

Απολογισμός Φεβρουαρίου 2013 της Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Οι νάτσηδες και η πολιτική αριστερά σε άτυπη συνομιλία

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Η ονοματοθεσία: Στην περίοδο της χιτλερικής κατοχής, αλλά και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια οι χιτλερικοί αποκαλούνταν με το γερμανικό προσονείδιό τους: Nazi- νάτσι ή επί το ελληνικότερο νάτσηδες. Το πολιτικό προσονείδιο προέρχονταν από τα αρχικά των πρώτων συνθετικών του χιτλερικού κόμματος: NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα).

Μέτρα αστυνόμευσης και ασφάλειας το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους, με την εφαρμογή ενισχυμένων προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης, που κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις του εορτασμού του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας.

Νέο Δ.Σ. στο Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Κιλκίς

Την 02 - 03 - 2013 και ώρα: 11.00΄ πμ διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την 09-03-2013 συγκροτήθηκε σε σώμα και έγινε η κατανομή αξιωμάτων ως παρακάτω: 

Ώρα ευθύνης η Γενική συνέλευση των εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας

Υπογράφουν
Δυνάμεις στο Δημόσιο
Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ.)
εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας
"Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Στην επερχόμενη ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου καλούμε τους συναδέλφους να καταψηφίσουν τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα έρθει με νέο κουστούμι, με νέο πρόεδρο και Δ.Σ. για να παρουσιάσει ένα νέο μείγμα ελπίδας από τα ίδια όμως υλικά.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης- Παγιδευμένοι στις υπογραφές τους- Εμπλοκή χθες βράδυ στις συζητήσεις με την Τρόικα, καθώς η τρικομματική κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στο Μνημόνιο·Ευρωκοινοβούλιο – «’όχι» στην ευρωλιτότητα·Αποπομπή Κωτούλα, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ. ΑΡ
ΒΡΑΔΥΝΗ ·2η σύνταξη – Ποιοι τη δικαιούνται – Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας για τους αυτοαπασχολούμενους·Συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας – Παραμένουν οι διαφορές αλλά δεν κινδυνεύει η δόση·Αρχίζει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Ε. Ε. – Μεγάλα αγκάθια η ύφεση και η ανεργία