Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Παραστατίδης: "Δεν υπάρχει προοπτική"

"Η καταστροφή του ελληνισμού ολοκληρώνεται με την οικονομική κατάρρευση και της Κύπρου.
Είναι βέβαιο, πως μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν από το διευθυντήριο του Eurogroup, η κυπριακή οικονομία θα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με καταστροφικές συνέπειες για τους Κυπρίους.

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης «Κινηματογράφος και Λογοτεχνία»

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ξεκινά τον τρίτο κύκλο προβολών της, με το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και Λογοτεχνία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στην Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι). 

Η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς τιμά τους Πανελληνιονίκες αθλητές Στίβου του Δήμου Κιλκίς

Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων –Παγκορασίδων Β΄ της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς θα διεξαχθεί στο Κιλκίς το Σάββατο το πρωϊ 6 Απριλίου 2013 με ώρα έναρξης 9.40 π.μ.
Με την ευκαιρία των 100 χρόνων συμπλήρωσης της απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς, θα τιμηθούν οι πανελληνιονίκες αθλητές στίβου του Δήμου Κιλκίς

Νέες λίστες για απόσυρση καταθέσεων στην Κύπρο

Σάλο προκαλεί στην Κύπρο η αποκάλυψη ότι εταιρεία που ανήκει σε συγγενή του προέδρου Αναστασιάδη έβγαλε από την Κύπρο, παραμονές του πρώτου Eurogroup, 21 εκατομμύρια ευρώ.

Αδέσποτα σκυλιά καταλήγουν ζωοτροφή

Συμμορίες απαγάγουν αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά από τους δρόμους με αποτέλεσμα τα ζώα να καταλήγουν ζωοτροφή σε petshop και εκτροφεία σκύλων.

Το ΚΚΕ για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ λέει…

"Η συγκυβέρνηση αναζητά δικαιολογίες και τρόπους για να συνεχίσει την επιβολή του εξοντωτικού χαρατσιού, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτό, όπως και τα άλλα βάρβαρα μέτρα, δεν είναι προσωρινό. Ακόμα και όσοι έως τώρα το πλήρωναν πρέπει να παλέψουν για την κατάργησή του, μαζί με όλους τους άδικους φόρους που πνίγουν τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει πιο αποφασιστικά το λαϊκό «όχι» στις θυσίες για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ."

4ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών και Γονέων « Συνεργασία εκπαιδευτικών - οικογένειας »

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τη Δ/νση A΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς δια του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων - Σχολικών Δραστηριοτήτων τους, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, οργανώνουν στα σχολεία της αρμοδιότητας τους και σε συνεργασία με: 

Δραστηριότητες Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Γουμένισσα με αφορμή τους Β’ Χαιρετισμούς.

ΠΑΣΕΒΕ: “Η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία»

"H προσπάθεια μεταφοράς της 1η ΜΑΗ γίνεται με «εντολή» πολυκαταστημάτων, super-markets, μεγαλεμπόρων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μας πάρουν ότι δουλειά έχει απομείνει.

Η "Aνοικτή οθόνη" Κιλκίς, προτείνει Θανάση Βαφειάδη

H Κινηματογραφική λέσχη Κιλκίς "Aνοικτή οθόνη" σας προτείνει την Τετάρτη 3 A Απρίλη 2013 και ώρα 7μμ να παρευρεθείτε στη βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Βαφειάδη "Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940", ένα βιβλίο γραμμένο πολύ όμορφα με πλήθος ιστορικών στοιχείων και αναφορών για τη δημιουργία κατά τα πρώτα χρόνια της πόλη του Κιλκίς (άλλωστε έχετε χρόνο, η ταινία της λέσχης είναι στις 8.30!)
Επίσης ευχαριστεί θερμά την ομάδα φωτογραφίας του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς για την πολυπληθή της παρουσία στην προηγούμενη προβολή και ιδιαίτερα το δάσκαλο φωτογραφίας της ομάδας Θανάση Τσιτάκη.

5ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών και Γονέων « Διαφυλικές σχέσεις»

Η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τη Δ/νση A΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς διά του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων - Σχολικών Δραστηριοτήτων τους, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, οργανώνουν στα σχολεία της αρμοδιότητας τους και σε συνεργασία με: 

Το 2ο Λύκειο Κιλκίς στην πόλη Riccia της Ιταλίας

Οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, Ιωαννίδου Γεωργία, Λιαρετίδου Ελένη, Αλμαλιώτης Ιωάννης καθώς και 18 μαθητές από την Α’ και Β’ τάξη στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Comenius” πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πόλη Riccia της Ιταλίας.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι Ά Χαιρετισμοί με τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 το τοπικό τμήμα του ΕΕΣ Κιλκίς πραγματοποίησε μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Παντοκράτορας και Αγίας Σκέπης, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ Λητής και Μελισσοχωρίου.

«Η οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ»



Στα πλαίσιο της συζήτησης για το 19ου Συνέδριο του ΚΚΕ, η ΝΕ Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ". Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. Κεντρικός ομιλιτής θα είναι ο Αβραμόπουλος Κώστας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, και γραμματέας της Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευχαριστήριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Το Δ. Σ. του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά για τη στήριξή του έργου του:
· Ανώνυμη κυρία για την προσφορά στον Ε.Ε.Σ. του ποσού των 100€.
· Ανώνυμη κυρία που πρόσφερε στον Ε.Ε.Σ. 20€.
· Ζευγάρι για την προσφορά του στον Ε.Ε.Σ. των 20€,

Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο "Θανάσης Σταμοπουλος" μετέχει την Κυριακή ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα "Θανάσης Σταμοπουλος" που διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρόνια από τον Σύλλογο Δρομεων Τρικαλων και τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, θα αγωνιστεί την Κυριακή 7 Απριλίου ο Γιάννης Παπαδόπουλος. 

Έψαχναν θησαυρό χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν χθες (31.03.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών, εννέα ημεδαποί 30 έως 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Θησαυρών». 

Του άρεσε να κλέβει μοτοσυκλέτες

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών. 

Πετούσαν φωτοβολίδες σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Συνελήφθησαν χθες (31.03.2013) κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Superleague μεταξύ των ομάδων "ΠΑΕ Βέροια" – "ΠΑΕ Κέρκυρα", ο οποίος διεξήχθη στο δημοτικό Στάδιο της Βέροιας, τέσσερις ημεδαποί 22, 22, 29 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κατά περίπτωση δικογραφία για παράβαση των Νόμων «Περί Αθλητισμού» και «Περί Φωτοβολίδων». 

Τους έπιασαν για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (31.03.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, δύο ημεδαποί 26 και 30 ετών, για παραβάσεις του νόμου "περί ναρκωτικών". 

Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Κιλκίς στο δήμο Παιονίας

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας διοργάνωσε  με θέμα το Πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τοµείς Μεταποίησης, Τουρισµού, Εµπορίου - Υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ την Πέμπτη 28.3.2013 στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου. 

Η Επιμορφωτική Κιλκίς φορέας υποδοχής διακρατικών οργανισμών

Το ΚΕΚ «Επιμορφωτική Κιλκίς», γι’ ακόμη μια φορά φιλοξένησε στο Κιλκίς εκπροσώπους ευρωπαϊκών οργανισμών, αποσκοπώντας πρωτίστως στην μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα Δια Βίου Μάθησης αλλά και για να προβάλλει το Κιλκίς στο εξωτερικό. 

Μεγάλες διακρίσεις για τον ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην - 6η η Σαββίδου στις Νέες, 2η η Ασημακίδου στις Νεάνιδες

Στην περιοχή Βαρέα στα Μέγαρα έγινε το Σάββατο (30/3) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην 20χλμ. Ανδρών – Γυναικών και Νέων και παράλληλα ημερίδες 10χλμ. για αθλητές της κατηγορίας Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων και 5χλμ. Κορασίδων. 

Συγχαρητήριο

Συγχαίρουμε το γιο μας Χρίστο Τσαλικίδη που αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και του ευχόμαστε και εις ανώτερα.

Οι γονείς του
Ανδρέας Τσαλικίδης, Φρειδερίκη Τσαλικίδου

Η εκλογική βάση κερδίζεται με την ελπίδα για το «αύριο»

Του Χάρη Τσιόκα
Η απόφαση του euro group για την Κύπρο σηματοδοτεί μια κρίσιμη καμπή ισχύος των συσχετισμών, που με πρωταγωνιστή τη Γερμανία επιδιώκουν να επιβάλλουν το μοντέλο των «άνισων ανταλλαγών της αγοράς» και στην Ευρώπη!

Πρόγραμμα δράσεων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς για τον Απρίλιο 2013

Δευτέρα 1 Απριλίου - Παρασκευή 5 Απριλίου, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης 
Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια σειρά από δράσεις:

Οι Γ’ Χαιρετισμοί στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Δοϊράνης

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ θα τελέσει τους Γ’ Χαιρετισμούς στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Δοϊράνης, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, στις 4:30 το απόγευμα. Για όσους επιθυμούν θα αναχωρήσει λεωφορείο. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στα γραφεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς – τηλ: 2341027684
Δευτέρα – Παρασκευή / 6:00 μ.μ – 8:00 μ.μ. και στο 23410 22576.

Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου στην Μητρόπολη Κιλκίς

«Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα έχουμε την μεγάλη ευλογία για την πόλη και την Ιερά Μητρόπολή μας, εν όψει της εορτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, να υποδεχθούμε και να προσκυνήσουμε ένα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας και το οποίο θα προσκομίσει ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος. 

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Αλήθειες και ψέματα

Απόψεις του συνδικάτου του ΙΓΜΕ για θέματα μεταλλευτικής πολιτικής και εξορύξεων
"Όλη η ιστορία του τόπου μας, της ανθρωπότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσπάθεια του ανθρώπου να εντοπίσει και να αξιοποίηση τον πλούτο που κρύβεται μέσα στην γη. Η ανακάλυψη και αξιοποίηση του δεν είναι από μόνες τους απαραίτητο να οδηγούν και στην ευημερία ενός λαού. Το αντίθετο θα λέγαμε στις πιο πολλές περιπτώσεις οδήγησε στην καταπίεση αν όχι στην εξαθλίωση λαών και κρατών.

Άποροι 10.208 μαθητές στην Κύπρο

Στοιχεία – σοκ παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στην επιτροπή παιδείας της κυπριακής βουλής των αντιπροσώπων, από τον πρόεδρό της Νίκο Τορναρίτη, για τον αριθμό των άπορων μαθητών στο νησί, που αναμένεται να αυξηθεί μετά και την οικονομική κρίση που ενέσκηψε.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ο Θεοχάρης ξαναχτυπά – Στέλνει έγγραφο στα Ταμεία για να κόβουν το εφάπαξ σε όσους χρωστούν – Νέο σχέδιο τρομοκράτησης από τον απίθανο γενικό γραμματέα Εσόδων ·Η FRAU Μέρκελ βάζει πόδι στη Θράκη μέσω του προκλητικού Ερντογάν – Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνεχίζει να βλέπει παντού στην Ελλάδα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών.. ·Ισχυρές εκρήξεις κατά Βενιζέλου και στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης
ΕΘΝΟΣ ·Τα σενάρια για χαράτσι – διαθεσιμότητα – Αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση για τα αγκάθια με την τρόικα ·Πρεμιέρα τον Μάιο για φορολογικές δηλώσεις·Κύπρος – Νέες λίστες για δάνεια – σκάνδαλο σε πολιτικούς