Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ιστορική συνθήκη για το εμπόριο όπλων

Ιστορική απόφαση στον ΟΗΕ: για πρώτη φορά μια συνθήκη θέτει κανόνες για το διεθνές εμπόριο όπλων. Μολονότι δεν έγινε δεκτή από όλες τις χώρες, οι πρώτες αντιδράσεις είναι άκρως θετικές.

2nd Hortiatis Uphill MTB Challenge

Το Α.Σ. ‘’1000 ΔΕΝΤΡΑ’’ σε συνεργασία με το ‘’ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ’’ διοργανώνει αγώνα ορεινής ποδηλασίας ελεύθερης συμμετοχής (open) στο Χορτιάτη την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 π.μ. στο φράγμα της Θέρμης.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα η κινητοποίηση για την προστασία και διάσωση των περιαστικών δασών της Θεσσαλονίκης... με την "ενεργειακη" υποστήριξη της Nutrixxion!!!

Τι πρέπει να προσέχω στο γυμναστήριο ...

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη* 
Τώρα που θα «ανοίξει» ο καιρός σιγά-σιγά και θα αρχίσετε να τρέχετε όλοι για γυμναστική, έτσι ώστε να βγείτε με το εξαιρετικό κορμί στην παραλία, προσέξτε να μην πέσετε στα συχνότερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στα γυμναστήρια:

Το φθηνιάρικο «χιούμορ» του αντιγερμανισμού

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Η δημοσιότητα: Σε παλαιότερα άρθρα μου [στο Διαδίκτυο: Όμηρος Ταχμαζίδης, Η κατάσταση των πραγμάτων και η ελληνογερμανική σχέση, Όμηρος Ταχμαζίδης, Οι λυκοφιλίες των συντηρητικών, Όμηρος Ταχμαζίδης, Η ελληνική λιτότητα και η ενάσκηση των γερμανικών δισταγμών, Όμηρος Ταχμαζίδης,

«Χρυσός, Περιβάλλον και Δημοκρατία – Η περίπτωση της Χαλκιδικής – Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εναλλακτική ανάπτυξη της περιοχής»

"Την ακύρωση των συμβάσεων εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της Αριστεράς προανήγγειλαν η συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας, η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Α’ Αθηνών Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, με θέμα «Χρυσός, Περιβάλλον και Δημοκρατία – Η περίπτωση της Χαλκιδικής – Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την εναλλακτική ανάπτυξη της περιοχής». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η παρέμβαση της βουλευτή Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου. 

Καλό ταξίδι Ηλία Μιχαλόπουλε

Δυστυχώς το Κιλκίς θρηνεί ακόμα ένα απρόσμενο χαμό! 

Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 57 ετών ο Ηλίας Μιχαλόπουλος προδομένος από την καρδιά του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή Συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του.

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Αθηνά Τσιρίκα στο Δημοτικό Σχολείο Χέρσου

Με την επίσκεψη της συγγραφέα από το Κιλκίς κ. Αθηνάς Τσιρίκα την ημέρα της ετήσιας γιορτής του παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου, ημέρα γέννησης Χ.Κ. Άντερσεν) συνεχίστηκαν στο Σχολείο μας οι εκδηλώσεις με το γενικότερο τίτλο «ημέρες λογοτεχνίας» για την προώθηση της φιλαναγνωσίας (ήδη παράλληλα υπάρχει έκθεση εξωσχολικού παιδικού βιβλίου ενώ εξελίσσεται και ο διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου παραμυθιού από τα παιδιά όλο τον Απρίλη).

Το ΥΜΑΘ στηρίζει έμπρακτα την εκστρατεία "Ένα στα πέντε"

Την έναρξη άμεσης συνεργασία για την προώθηση της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», που αφορά στον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με την βουλευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της εν λόγω εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, κα. Έλενα Ράπτη. 

Δενδροφύτευση από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

"Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς  συμμετέχει στο τριετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα των Eco Schools και της ΕΕΠΦ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ. Στις δράσεις της πρώτης χρονιάς περιλαμβάνεται και δενδροφύτευση, οπότε οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τμημάτων του σχολείου μας, μαζί με τους δασκάλους τους κκ. Κατερίνα Μπόσκου, Θεόδωρο Γιαννακό και Κώστα Σακελλαρίου και με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος Αφροδίτη Ντίνου πήραν μέρος σε δράση δενδροφύτευσης.

Παρουσίαση σήμερα στις 7,00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, του βιβλίου του Θανάση Βαφειάδη «Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940»

Το ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 1913-1940 είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας του προπολεμικού Κιλκίς, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στην έρευνα των παλαιών εφημερίδων που περιέχονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Τρεις" του Τομ Τίκβερ από την Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς

Υπόθεση της ταινίας:
Η Χάνα και ο Σιμόν είναι ζευγάρι για 20 χρόνια. Ζουν στο Βερολίνο, και είναι απόλυτα μοντέρνοι, ώριμοι, καλλιεργημένοι και προσγειωμένοι. Δεν έχουν παιδιά. Σχέσεις, παιδιά, συμβίωση, αποβολή, φυγή κι επιστροφή: αυτή η σχέση τα πέρασε όλα, και δεν έχει πολλά να προσβλέπει για το μέλλον. Μέχρι που και οι δύο, χωρίς να ξέρει ο ένας για τον άλλο, ερωτεύονται τον ίδιο άντρα, τον Άνταμ. Τραγική κωμωδία ενός ζευγαριού που ερωτεύεται τυχαία τον ίδιο άνδρα. Κατάλληλη από 12 ετών 

"Πείτε ένα όνομα εφοπλιστή αλλιώς βουλώστε το ξεφτιλισμένοι καραγκιόζηδες και συκοφάντες"

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής για το δημοσίευμα της εφημερίδας, Guardian, με το οποίο άφηνε υπόνοιες ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου χρηματοδοτείται από εφοπλιστές.

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου

Του Δημήτρη Καζάκη
Θα πρέπει να είναι καθαρό ότι εντός των σημερινών πλαισίων κοινοβουλευτισμού δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική λύση υπέρ του λαού. Ούτε να προχωρήσουμε σε ριζική αλλαγή πορείας. Ο λόγος είναι απλός: οι κυβερνώντες έχουν περάσει στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας όλες τις βασικές δεσμεύσεις προς του δανειστές και την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να είναι άκρως ευάλωτη η χώρα σε πιέσεις, εκβιασμούς, ακόμη και επεμβάσεις άνωθεν και έξωθεν.

Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013, η τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο οποίος συνεργάζεται με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι δράσεις του υπουργείου για την αντιμετώπισή τους. 

Προμήθειες υγείας: Το ατελείωτο πάρτυ!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Οι προμήθειες υγείας: O μεγάλος ασθενής που έχει γύρω του «γιατρούς» υπουργούς, υφυπουργούς και πλήθος από γραφειοκράτες, λάτρεις της πολιτικής του «σπεύδετε βραδέως»!.

Ζητούνται ναυαγοσώστες και δάσκαλοι εκμάθησης κολύμβησης

Για την περίοδο από 15 Ιουνίου έως 1Σεπτεμβρίου ζητούνται ναυαγοσώστες κατά προτίμηση κοπέλες με πτυχίο ναυαγωσωστικής. Ώρες λειτουργιας πισίνας από 12 πμ έως της 8 μμ, τιμή 25 ευρώ ανά ημέρα. Επίσης ζητούνται δάσκαλοι εκμάθησης κολύμβησης με πτυχίο και προυγούμενη εμπειρία σε παρόμοια θέση συνήθως πρώην κολυμβητές και με πτυχίο γυμναστικής ακαδημίας. Ώρες απασχόλησης 11πμ έως 6μμ.Για πληροφορίες 6942210481 Μεταλλίδης Λάζαρος

Απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη (Ελληνικό τμήμα)

Ανακοίνωση Περιφέρειας
"Απαγορεύεται  απολύτως η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδροβίων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο μέσα στην λίμνη Δοϊράνη (Ελληνικό τμήμα), και σε όλα τα ρέοντα ύδατα (δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι) που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση όχι μικρότερη από χίλια (1.000) μέτρα από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.

Συνέλαβαν δύο Ρώσους για οπλοφορία, οπλοχρησία, άσκοπους πυροβολισμούς, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή και παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν χθες (02.04.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 47 και 49 και δύο υπήκοοι Ρωσίας 29 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για οπλοφορία, οπλοχρησία, άσκοπους πυροβολισμούς, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή και παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνέλαβαν δύο γυναίκες για κάλπικα χαρτονομίσματα

Συνελήφθησαν χθες (02.03.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, δύο ημεδαπές 16 και 26 ετών για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 

Ημέρα Δενδροφύτευσης στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Η Τοπική Κοινότητα Πολυκάστρου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας - Αθλητισμού - Νεολαίας - Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δήμου Παιονίας και την Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, στα πλαίσια της προσπάθειας τόσο για την βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, όσο την αισθητική εικόνα ορισμένων επιλεγμένων περιοχών διοργανώνει « Ημέρα Δενδροφύτευσης » στην πόλη του Πολυκάστρου και συγκεκριμένα στην περιοχή πίσω από το Κέντρο Υγείας  την Κυριακή 14 Απριλίου του 2013 και ώρα 11.00 το πρωί. 

Η… τρόικα κόβει το μισθό στους επίορκους

Μια θεσμική αλλαγή στη μισθοδοσία των επίορκων υπαλλήλων, οι οποίοι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο αμείβονται με το 1/3 ή το 1/4 των αποδοχών τους, πρόκειται να εισάγει σύντομα η κυβέρνηση, τροποποιώντας το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα: την πλήρη διακοπή του μισθού όλων εκείνων των υπαλλήλων που θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία και κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά – κακουργηματικά αδικήματα (πλαστογραφία, απάτη, δωροδοκία, κλοπή, υπεξαίρεση και εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας).

Τα Μπουμπουχέρια 2013 (Video)


Παραδοσιακό καρναβάλι στο Βαφειοχώρι του Νομού Κιλκίς

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα «Εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη: Προκλήσεις και διακινδύνευση»

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τη Μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική «Εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη: Προκλήσεις και διακινδύνευση»

Με επιτυχία η ημερίδα στη Βέροια για τις γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση

Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποίησε η ΠΕΤΑ ΑΕ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Τελειώνουν τα ψέματα – Αποκαλυπτήρια για τη συγκυβέρνηση Ν. Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ, αλλά και την κατάσταση της οικονομίας, με την άφιξη της τρόικας αύριο στην Αθήνα·Μνημόνιο 2- Αντισυνταγματική βγάζει το ΣτΕ την κατάργιση της διαιτησίας·Ψάχνουν σύνδεση με ΗΠΑ- Οι ανακριτές ζητούν συγχώνευση δικογραφιών για υποκλοπές και απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τρελές «ιδέες» για το χαράτσι – Θύελλα για τη διατήρηση μέσω ΔΕΗ και το 2013! Οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών σκέφτονται επέκταση και στα εκτός σχεδίου με.. αντικειμενικές αξίες κοντινών περιοχών·Σχέδιο (!) δολοφονίας και κοριοί στην ίδια βρόμικη συνωμοσία – Οι υποψίες τω δύο ανακριτών για επιχείρηση αποσταθεροποίησης – Είχαν προσπαθήσει να υποκλέψουν συνομιλία Καραμανλή – Πούτιν για τους αγωγούς·Οι δαπάνες περίθαλψης θα φορολογούνται ως.. εισόδημα από τον «έξυπνο» Στουρνάρα – Με το ίδιο κόλπο θα φορολογηθούν τα ομόλογα, τα repos, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι αναπηρικές συντάξεις, και τα μερίσματα εταιρειών και αμοιβαίων