Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σχετικά με το Μάραθων 13. Ας τελειώνουμε με τις συγχύσεις και τους αποπροσανατολισμούς

Του Δημήτρη Καζάκη
Το Μάραθων 13 καταρχάς δεν είναι κίνημα. Κίνημα σημαίνει οργάνωση, μαζική λαϊκή οργάνωση και πάλη για συγκεκριμένο στόχο. Το Μάραθων 13 ακολουθεί την γνωστή και πλήρως αποτυχημένη λογική των χάπενινγκ, όπως π.χ. ήταν οι 300 Έλληνες που κάποτε μάζευαν υπογραφές στο Σύνταγμα - αλήθεια τι απέγιναν; - και άλλα παρόμοια φαινόμενα.

ΥΜΑΘ και ΓΕΕΘΑ τοποθέτησαν μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης

Μια σημαντική ψηφίδα που έλειπε από την ιστορία της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε χθες (Πέμπτη 04 Απριλίου 2013) στη θέση της, μετά τη μόνιμη εγκατάσταση του Πρωτοκόλλου Παράδοσης της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό το 1912, από τον ΥΜΑΘ κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του ποδηλατικού αγώνα αντοχής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακοινώθηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής την Κυριακή 7 Απριλίου 2013. Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση αναφέρει:

Σύσκεψη για χρήση μη πιστοποιημένου πατατόσπορου προς φύτευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, κατόπιν καταγγελιών τόσο προς το ΥπΑΑΤ όσο και προς τον ΕΛΓΑ για χρήση μη πιστοποιημένου πατατόσπορου προς φύτευση, σε περιφερειακές ενότητες της χώρας. Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα εξής: 

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 8.30 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει τη δέκατη ένατη φιλοσοφική νυκτηγορία στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Στο λαβύρινθο της ταυτότητας: ιδεολογικά αδιέξοδα της πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τα μεταλλεία

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του σώματος σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική και την εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη. 

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη"

Η Κινηματογραφική Λέσχη "Ανοικτή Οθόνη" σας ενημερώνει ότι θα προβεί σε εκλογές για να προκύψει μια καινούργια ομάδα-συμβούλιο διαχείρισης και αλληλεγγύης της κινηματογραφικής λέσχης από το Σεπτέμβριο του 2013.

6η Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Αύξηση του Πρασίνου στην πόλη του Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης πραγματοποίησαν, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, με τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους , τις Περιβαλλοντικές Ομάδες του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς,

Πρόσκληση σε διάλεξη μ θέμα "Φθορά και σωτηρία της Δημοκρατίας κατά τον Αριστοτέλη"


Στη Μεσιά Παιονίας ο Λαπόρδας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στο παλαιό δημοτικό σχολείο της Μεσιάς, με παρόντες το 20% των κατοίκων του οικισμού, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, ενημέρωσε τους συντοπίτες του για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και τους άμεσους στόχους της Διοίκησης. 

Βουλγάρα έκλεψε 5000 ευρώ από την τσάντα 68χρονης μέσα σε φαρμακείο

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, περίπτωση κλοπής σε βάρος 68χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 14.06.2012 στην Κατερίνη Πιερίας. 

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Κιλκίς και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 

Διοικητικό Συμβούλιο 

Πρόεδρος Μαγλουσίδου Νικολέτα
Αντιπρόεδρος Μαυρόπουλος Ιωάννης
Γενική Γραμματέας Ιατροπούλου Βενετία
Ταμίας Σιδηροπούλου Φωτεινή
Έφορος Εξετάσεων Αγαθαγγέλου Όλγα

Το συγκλονιστικό γράμμα 17χρονου στον Γιάννη Στουρνάρα για τη φορολογία

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων ξεκινάει την επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί. 

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πολίτη στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Πολίτη, προέδρου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.).

Αναγνώριση και ένταξη των τριών ορεινών χωριών των Κρουσίων του νομού Κιλκίς στα ολοκαυτώματα της περιόδου 1941 – 1945

Επιστολή Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων προς τον δήμο Κιλκίς
"Έχουν περάσει 72 χρόνια από τον Οκτώβριο του 1941, όταν η αγάπη για την Πατρίδα αποτέλεσε κινητήρια δύναμη των κατοίκων του νομού μας να αντισταθούν στον κατακτητή για να δώσουν την ζωή τους την πανάκριβη ελευθερία.

Ο Τρογωνοψαρούλης στη Θεσσαλονίκη


Ο Τριγωνοψαρούλης ταξιδεύει εντός και εκτός Ν. Κιλκίς

Ο Τριγωνοψαρούλης, η όμορφη παράσταση της Παιδικής Σκηνής, της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπ/κών ν. Κιλκίς, ταξίδεψε την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο Πολύκαστρο, όπου έδωσε 2 παραστάσεις, πρωί και απόγευμα στο κατάμεστο θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Πολυκάστρου

Όχι στην κατάργηση των σχολείων

Υπογράφει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
"Στις 11/03/2013 η Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) με επιστολή της, που υπογράφει ο πρόεδρος της, προς τον ΥΠΑΙΘΠΑ ζήτησε να κλείσουν 4 σχολικές μονάδες με πάνω από 750 μαθητές και 120 καθηγητές (1ο, 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, ΕΠΑΣ Αμαρουσίου, ΣΕΚ Αμαρουσίου).

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Αυτοπαγιδευμένοι κυβέρνηση – τρόικα – Υπό το βάρος της ύφεσης, που αναθεωρείται στο 5% (από 5,5%), οι συνομιλίες για τη δόση των 8,6 δις ευρώ… ·Προανακριτική Λαγκάρντ- Φταίνε οι άλλοι, διατείνεται ο Βενιζέλος·Βυθίζονται οι μισθοί – 1.200 απολύσεις την ημέρα τον Μάρτιο
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Ευτελισμός της Προανακριτικής Επιτροπής – Πρωτοφανείς διάλογοι ντροπής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση·Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση – Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται επίδομα ανεργίας·Αντώνης Σαμαράς – Κρίσιμο έτος το 2013 για την οικονομία