Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Έκθεση ζωγραφικής στο Κιλκίς με θέμα, "Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912 - 13"


Συρία: Ήταν κάποτε μια χώρα... Τώρα είναι ερείπια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

- Ο Μάρτιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας του εμφυλίου στη Συρία με 6.000 νεκρούς
- Απίστευτες στιγμές από την καθημερινότητα στις κατεστραμμένες πόλεις της χώρας "συνέλαβε" ο φακός του Reuters
- Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι πρόσφυγες από τον εμφύλιο
- Άσαντ: Ανώριμος και ανόητος ο Ερντογάν
- Γελοιογραφία για... πούλιτζερ του Economist για το ποιος κινεί τα νήματα στη Συρία
- Κωφεύει η διεθνής κοινότητα και ασχολείται με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας

Παραστατίδης: "Το νομοσχέδιο κοινωνικής ασφάλισης και αγοράς εργασίας είναι ημιτελές"

Ένταση δημιουργήθηκε στην Βουλή πριν την ομιλία του βουλευτή Θ. Παραστατίδη, αφού προτού αναφερθεί στην κυρίως ομιλία του που αφορά ασφαλισμένους στον ΟΓΑ – ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το Προεδρείο της Βουλής για τον τρόπο λειτουργίας της, χαρακτηρίζοντας την ως Βουλή των Υπουργών και των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων των κομμάτων. 

Σήμερα το βράδυ στο Stretto Κιλκίς


Βόρεια Κορέα: «Τα όπλα έχουν απασφαλιστεί»

Κι αν γίνει το μοιραίο λάθος, ποιά η διαχείριση; Θα υπάρχει δρόμος επιστροφής; Εκεί εστιάζεται η ανησυχία των δυτικών. Οι διπλωμάτες έχουν ωστόσο ετοιμάσει τις αποσκευές τους και όλοι απεύχονται το χειρότερο.

Πες, πες, στο τέλος κάτι μένει...

Πηγή: http://www.902.gr
"Ομοβροντία και σήμερα Σάββατο κατά του ΚΚΕ από το σύνολο του αστικού Τύπου. Και όλοι γράφουν ακριβώς τα ίδια (αν βέβαια τους πεις ότι ένα κέντρο τους τροφοδοτεί, είναι έτοιμοι να σου κάνουν μέχρι και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση...).

Νέα μάχη για το «χρυσό οικόπεδο» δίπλα στην Κερκίνη

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ «ELDORADO» ΣΕ ΚΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΪΚΟ
Μετά τη Χαλκιδική και τη Θράκη, το τρίτο μέτωπο της «Eldorado Gold» με τις τοπικές κοινωνίες άνοιξε στο Κιλκίς. Οι κάτοικοι δημιούργησαν το «Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο». Μαζί τους το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, φορείς, σύλλογοι, μεταξύ των οποίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, η Μητρόπολη Κιλκίς και καθηγητές του ΑΠΘ.

Σενεγαλέζος πουλούσε στο Κιλκίς προϊόντα μαϊμού

Συνελήφθη χθες (05.04.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Σενεγάλης 37 ετών, για κατοχή και διάθεση προς πώληση απομιμητικών προϊόντων. Ειδικότερα, στο Κιλκίς, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο και σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) ρολόγια, 4 ζευγάρια γυαλιών ηλίου και (10) πορτοφόλια, τα οποία έφεραν απομιμήσεις και παραποιήσεις των αυθεντικών σημάτων διαφόρων εταιρειών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς Πακιστανό διακινητή λαθρομετανάστριας

Συνελήφθη σήμερα (06.04.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 22 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο μίας μη νόμιμης μετανάστριας από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.

Σάρωσαν οι μικροί αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς

Σε τουρνουά που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, οι μικροί αθλητές Μακρυνιώτης Ρίζος-Μάριος και Βουζίκης Ιωάννης, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία ORANGE.

Δάνεια στρατιωτικών: Ρυθμίσεις στα στεγαστικά, ποιοι δικαιούνται επαναδιαπραγμάτευση

Οι ρυθμίσεις για τους δικαιούχους δανείων από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ ), υπογράφτηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη. Μεταξύ άλλων η κοινή απόφαση που υπέγραψαν προβλέπει:

"Ούτε ένα παιδί θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού"

Την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου και το διαδικτυακό εκφοβισμό ανέδειξε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συζήτηση που διοργάνωσε η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online». 

2ος Αγώνας δρόμου 16.500 μ. ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ από τους Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς (Προκήρυξη)


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς (100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΙΛΚΙΣ) στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των Ποντίων (19 Μαΐου κάθε έτους) διοργανώνει και προκηρύσσει τον 2ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» (16.500μ) που σημαίνει επάνω στο λόφο, αποτελεί δε, τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει όνομα ποντιακό. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς.
Την Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "The wildest dream" σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς. 
Είσοδος ελεύθερη. 
The Wildest Dream 
Σκηνοθεσία: Άντονι Γκέφεν
Πάιζουν: Κόνραντ Άνκερ, Λιο Χούλντινγκ, με τις φωνές των Λίαμ Νίσον, Νατάσα Ρίτσαρντσον, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Χιου Ντάνσι
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Διάρκεια: 93', 
Γλώσσα: Αγγλικά 

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου και σηματοδοτεί την θεμελίωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: