Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Διαγωνισμός «Γίνε Οικοδέσποινα με Στόχο»

Έχεις φορέσει το διάσημο μπλουζάκι με σήμα τον «Στόχο»... Με αυτή σου την ενέργεια συμμετείχες κι εσύ στην πιο γνωστή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ παράλληλα ενίσχυσες οικονομικά την προσπάθεια μας. Στόχος σου σήμερα είναι να οργανώσεις μια γιορτή για τον ίδιο σκοπό, να γίνεις «Οικοδέσποινα με Στόχο». Έτσι θα λάβεις μέρος στο διαγωνισμό. 

Η ντροπή των φτωχών

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Η έννοια της πενίας είναι σχετική, ορίζεται από το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται. Σήμερα ανθούν πάλι οι σχετικοί προβληματισμοί. Ο «κρατικά ρυθμιζόμενος καπιταλισμός» (Juergen Habermas) έχει αποχαιρετήσει προ πολλού το ιστορικό προσκήνιο και η παγκοσμιοποιημένη οικονομία αποδόμησε κάθε δυνατότητα κρατικής παρέμβασης.

Η αποθέωση της πολιτικής θρησκοληψίας…

Του Δημήτρη Καζάκη
Η κ. Παπαρήγα δεν παύει να μας ξαφνιάζει, αν και έχουμε μάθει να περιμένουμε τα χειρότερα απ’ αυτήν και την ομάδα της. Το κόμμα του οποίου ηγείται σήμερα μπορεί να φέρει τα σύμβολα του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού κινήματος, μιας και η εντεταλμένη αποστολή της είναι να τα ξεφτιλίσει στα μάτια της κοινωνίας ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει ότι πρεσβεύει μια τυπική παραθρησκευτική οργάνωση της πολιτικής. Ιδού πώς αντιλαμβάνεται τις διαφωνίες από μέλη του κόμματός της:

Αισιόδοξες οι εξελίξεις για κατασκευή κολυμβητηρίου στην πόλη του Κιλκίς

Εξαιρετικά θετικά και αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που λαμβάνει ο Δήμος Κιλκίς σε ό,τι αφορά την δημιουργία κολυμβητηρίου στην πόλη του Κιλκίς. Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Κιλκίς μετά από συνεχείς οχλήσεις της προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την πορεία του έργου -που βαλτώνει τα τελευταία χρόνια-, έλαβε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι το έργο “Κατασκευή Ανοικτού κολυμβητηρίου στο Δήμο Κιλκίς” θα υλοποιηθεί κανονικά μέσω ΣΔΙΤ. 

Οι ορχιδέες του νομού Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής μας δεν γνωρίζει πώς ετούτος ο τόπος έχει την τύχη να φιλοξενεί στην χλωρίδα του την οικογένεια των Ορχιδέων.  Οι ορχιδέες που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ανήκουν σε 12 γένη και περισσότερα από 20 είδη.
 Στην παρουσίαση που ακολουθεί παρουσιάζονται τα περισσότερα είδη. Οι φωτογραφίες είναι από διάφορες περιοχές του Κιλκίς σε πεδινές και ορεινές τοποθεσίες.

Τον σκότωσε το τρακτέρ του, στην Τούμπα Κιλκίς

Σήμερα 08.04.2013 το πρωί, στην Τούμπα Κιλκίς, ένας 74χρονος ημεδαπός βρέθηκε από περίοικο στην αυλή της οικίας του βαριά τραυματισμένος πίσω από τη ρόδα του γεωργικού ελκυστήρα. Ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά κατέληξε. Ο γεωργικός ελκυστήρας είχε τεθεί σε λειτουργία και ακινητοποιήθηκε έμπροσθεν αποθήκης εντός της αυλής. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας.

Σύσκεψη για ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

Υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα.

Πληρωμές 35 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών πριν από το Πάσχα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους) των ορεινών περιοχών υπέβαλαν έγκαιρα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, θα καταβληθεί πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα την εβδομάδα από 22 έως 26 Απριλίου 2013. 

Αποτελέσματα ημερίδας με θέμα, «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κωφών & Βαρήκοων Παιδιών Κεντρικής Μακεδονίας, ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο Αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. 

Καταχώρηση στο Μητρώο Διακινητών Νωπών Οπωροκηπευτικών

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το ΠΔ 326/29-09-98 όπως τροποποιήθηκε από ΠΔ298/02-11-00, είναι υποχρεωτική η καταχώρηση σε μητρώο «Βάση Δεδομένων» «ΜΕΝΟ», κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου το οποίο διακινεί νωπά οπωροκηπευτικά εντός του κοινοτικού εδάφους ή εξάγει σε τρίτες. 

Νέα διάταξη και δικαιολογητικά για προσωρινή καλλιέργεια

Ενόψει του νέου νόμου 4099/20-12-2012, ΦΕΚ 250Α και συγκεκριμένα του Άρθρου 168 (Τροποποίηση διατάξεων του νόμου 4061/2012) παρ. 2β στο τέλος του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 προστίθεται νέα παράγραφος 13, ως εξής:

Γιατί ναυάγησε η συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank;

H συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, για την οποία επέμενε τόσο η ελληνική κυβέρνηση, τελικά πάγωσε. Η εξέλιξη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στα οποία αναφέρεται διεξοδικά η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Ποιο πρόγραμμα και τι επιδιώξεις εξυπηρετεί η κυβέρνηση στο σιδηρόδρομο;

Του Χάρη Τσιόκα
Στο πλαίσιο της παρουσίασης από το υπουργείο Ανάπτυξης-Μεταφορών του σχεδίου εκποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO ερωτηθείς Κ. Χατζηδάκης τί άλλαξε από το 2010 σε σχέση με τα συμφωνηθέντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -που υλοποίησε και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ- με τους δανειστές (εξυγίανση του Οργανισμού και στη συνέχεια σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με σιδηροδρομικό πάροχο + παραχώρηση του management ) και τώρα πωλείται το 100% των εταιρειών, είπε: «Εγώ από την αρχή που ανέλαβα, μίλησα για το 100%. Δεν είπε κανείς κάτι άλλο…. Άλλωστε, αυτό περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και εγώ είμαι συνεπής σε σχέση με αυτό…».

Σχεδόν 149.000 οι αιτήσεις στη ΔΕΗ για φτηνό ρεύμα

Τις 148.765, έφτασαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το δίμηνο από 14 Ιανουαρίου του 2013 έως 10 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

Το Υπουργείο Εργασίας κάνει δεκτό το αίτημα της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ικανοποίησε το αίτημα του εμπορικού κόσμου για μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας. Η συγκεκριμένη μετάθεση ζητήθηκε προκειμένου να μπορέσουν οι έμποροι λιανικής που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη από το εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας. 

6ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών και Γονέων « Οικογένεια στη σύγχρονη εποχή »

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τη Δ/νση A΄/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς δια του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων - Σχολικών Δραστηριοτήτων τους, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, οργανώνουν στα σχολεία της αρμοδιότητας τους και σε συνεργασία με: 

Βράβευση αθλητών και αθλητριών του δήμου Κιλκίς

Το Σάββατο 6/4/2013 διεξήχθη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα (Πολύαθλα) Παμπαίδων Παγκορασίδων Β΄ και ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς (΄Ομιλος Κιλκίς ). 

Απαγορεύεται το ψάρεμα σε όλόκληρη την Κεντρική Μακεδονία

Από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την απόφαση αριθμ:128986(358)/05/04/2013 του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στους ποταμούς Γαλλικό, Αξιό, Λουδία, Αλιάκμονα, Στρυμόνα, Εδεσσαίο και όλους τους παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ., συμπεριλαμβανομένης και της τεχνητής λίμνης Άγρα, από την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 ώρα 12 π.μ., μέχρι και την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 ώρα 12 π.μ.. 

Νέος βάρβαρος φόρος για τα άτομα με αναπηρία;

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους πολίτες με αναπηρία, χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους από εκτενή δημοσιεύματα στον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι με νέα νομοθετική ρύθμιση που τίθεται σε ισχύ θα φορολογηθούν και οι πάσης φύσης ιατρικές δαπάνες και επιδόματα που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Πρωτιά του ΓΑΣ Κιλκίς στα Σύνθετα ΠΠ-ΠΚ Β' - Νίκη σε ατομικά & ομαδικά σε όλες τις κατηγορίες

Με την απόλυτη κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς σε όλες τις κατηγορίες των συνθέτων αγωνισμάτων σε αγόρια και κορίτσια , τόσο σε ατομικό όσο και και σε ομαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν το Σάββατο 6 Απριλίου στο στάδιο του Κιλκίς, οι αγώνες του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς. 

Έναρξη Πολυεθνικού Προκεχωρημένου Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης στην Κρηστώνη Κιλκίς

Την 08η Απριλίου 2013 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο το Πολυεθνικό Προκεχωρημένο Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.. 

Στον 6ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο "Θανάσης Σταμοπουλος" εξαιρετικός και πάλι ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτική, όσο και αγωνιστική διεξήχθη την Κυριακή 7 Απριλίου ο 6ος Ημιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία “Θανάσης Σταμόπουλος” , που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. 

Παραιτήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Ιορδάνα Σαββίδου

Από το Τμήμα Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι η περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Σερρών, της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, Ιορδάνα Σαββίδου υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της, καθώς και από οποιαδήποτε άλλη θέση κατείχε λόγω της ιδιότητάς της ως περιφερειακής συμβούλου.
Τη θέση της κ. Σαββίδου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος σε αριθμό ψήφων υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» στην Π.Ε. Σερρών κ. Ευθύμιος Ραμπότας.

Τον χτύπησε με μπετόβεργα στο κεφάλι και τον σκότωσε

Χθες (07.04.2013) το απόγευμα, στη Βροντού Πιερίας, έλαβε χώρα ανθρωποκτονία σε βάρος 53χρονου υπηκόου Αλβανίας στον προαύλιο χώρο μηχανουργείου. 
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της εγκληματικής ενέργειας ένας ομοεθνής του 53χρονου, ο οποίος αναζητείται, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Ανησυχία για το μέλλον του Γηροκομείου Κιλκίς

Υπογράφει το Σωματείο Εργαζομένων Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς
"To 2012 μετά από τις πολλές αλλαγές που προχώρησε η Κυβέρνηση στο Δημόσιο Τομέα, μία από αυτές ήταν και η Διοικητική συγχώνευση του Θ.Χ.Π ''Αγίου Παντελεήμων” Θεσσαλονίκης, με το Οίκο Ευγηρίας και Θ.Χ.Π Κιλκίς. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία για το μέλλον του Ιδρύματος στον Νομό, τόσο στο προσωπικό, όσο και στην την τοπική κοινωνία.

Επιστολή Γκουντενούδη προς Χατζηδάκη με θέμα τα διόδια στους Ευζώνους

"‘Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.) έχει παραχωρήσει στην ΕΓΝΑΤΙΑ Οδό Α.Ε. την εκμετάλλευση και λειτουργία του σταθμού διοδίων επί της Π.Α.Θ.Ε. στους Ευζώνους της Π.Ε.Κιλκίς. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χωροθέτηση του σταθμού διοδίων θα γίνει στις παλιές αντίστοιχες εγκαταστάσεις στον κόμβο της Π.Α.Θ.Ε. (έξοδος προς χωριό Ευζώνους) και σε απόσταση 2,6 χλμ. από τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων. 

Γενική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παιονίας στο Πολύκαστρο

Η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παιονίας καλεί τα μέλη και τους φίλους σε γενική συνέλευση, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις» τη Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 19.00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παιονίας (στο Πολύκαστρο, Θεμιστοκλέους 18).

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου: «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος»

Και φέτος για δεύτερη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου καθώς και άλλες Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας θα πραγματοποιήσουν Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος». Η καλοκαιρινή εκστρατεία είναι μια πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». 

Βούλγαρος προσπάθησε να διαρρήξει σπίτι στις Μάνδρες Κιλκίς

Στις 07.04.2013 το πρωί συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 46 ετών, διότι βραδινές ώρες της 06.04.2013, αποπειράθηκε να διαρρήξει την οικία 75χρονου ημεδαπού στις Μάνδρες Κιλκίς, προκαλώντας σε αυτήν υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας.

Κύριε Παναγόπουλε η παραίτηση σας δεν λύνει τα προβλήματα του ΣΕΓΑΣ

Υπογράφει η Ανανεωτική Κίνηση Στίβου ΑΝ.ΚΙ.Σ.
"Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αλλά και με ιδιαίτερο προβληματισμό τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον ΣΕΓΑΣ. Ήταν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα εμφανίζονταν διαφωνίες μεταξύ του «παλιού» και του «νέου» στην Ομοσπονδία.

Μαθήματα ξένων γλωσσών από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος" στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προωθεί μαθήματα ξένων γλωσσών Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών και Ισπανικών στο Κιλκίς. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Ιούνιο.Εγγραφές μέχρι τέλος Μαϊου στο τηλ. 6972265668

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Αλλαγές στην τελική ρύθμιση – Νέα συνάντηση υπ. Ανάπτυξης με τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά·Συνάντηση Α. Σαμαρά με Τρόικα- Κόκκινη γραμμή σε νέα μέτρα·Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έθεσε εφαρμογή την «ΕΡΓΑΝΗ»- Νέο σύστημα καταγραφής της αγοράς εργασίας – Πρόκειται για την καθημερινή ηλεκτρονική καταγραφή από τις επιχειρήσεις των προσλήψεων και απολύσεων
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ζητούν ψαλίδι στις χαμηλές συντάξεις – Το Σαββατοκύριακο της κολάσεως με την Τρόικα·Ναυάγησε το DEAL- Κρατικοποιούνται αμέσως η Εθνική και η Eurobank! ·Πόσα χρήματα θα χάσουν (ακόμα) οι απόστρατοι και εν ενεργεία μέχρι το 2015!