Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Άγριο έγκλημα στη Θεσπρωτία! Της έκοψε το λαιμό μέσα σε καφετέρια!

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατών μετά το άγριο έγκλημα που έγινε στην καφετέρια, με θύμα μια νεαρή φοιτήτρια!
Όπως διαβάζουμε στο ipeirotika.gr η φοιτήτρια έπινε καφέ με την παρέα της.
Ο δράστης την πλησίασε και μετά από λογομαχία, έβγαλε ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό!

Οι νότες... που ηχούν την Άνοιξη


Ερώτηση ΚΚΕ για τα μέτρα στη νέα αντιπυρική περίοδο

"Η εμπορευματοποίηση των δασικών συστημάτων εντείνεται και με αφορμή την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τις πολιτικές του μνημονίου από την τρικομματική κυβέρνηση. 
Η υποβάθμιση και ο παραγκωνισμός της Δασικής Υπηρεσίας σε βάρος της ενιαίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασικών μας οικοσυστημάτων, η μεταφορά και ανάθεση δασικού αντικειμένου σε ιδιώτες, οι αντιδραστικές – αντιδασικές αλλαγές στη δασική νομοθεσία, οι διαδικασίες «fast track», οι ελλείψεις σε μόνιμο δασικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή καθορίζουν το περιβάλλον μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο. 

Αυτοί που άνοιξαν το θέμα των Κυριακών με την Τρόικα, ας βρουν τρόπους να το κλείσουν!

Υπογράφει ο Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΣΕΕ

"Το σίριαλ των Κυριακών συνεχίζεται με νέα επεισόδια σε μια περίοδο που η αγορά χρειάζεται ηρεμία και όχι πειραματισμούς και αχρείαστες εντάσεις. Οι όποιες συζητήσεις λαμβάνουν χώρα, ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την Τρόικα, μας είναι, επισήμως, παντελώς άγνωστες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε αμφότερους ότι υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα για την ελληνική αγορά και τις Μμε επιχειρήσεις από την εμμονή τους για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Τσάκωσαν δύο άτομα για απόπειρα κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (09.04.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, δύο ημεδαποί 34 και 39 ετών, για απόπειρα κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση ναρκωτικών ουσιών. 

16 και 17 ετών οι κλέφτες στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες στο Νέο Σούλι Σερρών, που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 16 και 17 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών.

Συνάντηση Βενιζέλου - Φραγγίδη με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ.κ. Γ. Ρεγκλείτη και Γ. Χατζηθεοδοσίου. 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας Γιάννης Μανιάτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, καθώς και ο Γραμματέας του Τομέα Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων (ΕΒΕ), Γιώργος Φραγγίδης.

Ταριχευτές για την εφτάψυχη γάτα του ΠΑΣΟΚ

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε, λίγες ημέρες πριν από το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, να εμψυχώσει τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος. Έτσι, προκειμένου να πείσει και τους πιο προβληματισμένους οπαδούς του κόμματος, θεώρησε μάλλον εύστοχο να ταυτίσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ με την πανέξυπνη –αρχαιοαιγυπτιακής προέλευσης– εφτάψυχη γάτα!.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Παράταση μέχρι και τις 26-4-2013 του υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου των δικύκλων

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι χορηγείται παράταση μέχρι και τις 26-4-2013 του υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου των δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 28913/10-4-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου και ύστερα από την υπ. αριθμ. πρωτ. 133256/337/9-4-2013 εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για παράταση μέχρι και τις 26-4-2013 του υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου των δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τσάκωσαν τους κλέφτες της Γρίβας Παιονίας

Συνελήφθησαν χθες (09.04.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ένας άνδρας 58 ετών και μία γυναίκα 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Συνελήφθη 24χρονος για παράβαση των Νόμων «Περί Όπλων» και «Περί Βεγγαλικών»

Συνελήφθη χθες (09.04.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 24 ετών για παράνομη εισαγωγή και μεταφορά όπλου και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και παράνομη εισαγωγή και μεταφορά φωτοβολίδων. 

Εκδήλωση με θέμα "Εμείς και το νερό μας" στο Πολύκαστρο

Η ΔΕΥΑΠ ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΕΙ την Κυριακή 14/4/2013 και ώρα 11:00, στο Κέντρο Πολιτισμού και πληροφόρησης Πολυκάστρου, εκδήλωση με τίτλο:
«ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ,
Η σημασία του πόσιμου νερού και η σωστή διαχείρισή του στο Δήμο Παιονίας».

ΠΑΜΕ: «Την πρώτη Μάη απεργούμε»

"To ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημα της. 

"Στο Κιλκίς, από τις 5 αυτοκτονίες που είχαμε το 2009, φτάσαμε στις 20 το 2011 και στις 13 μέχρι τον Αύγουστο του 2012!»

Υπογράφει η Οικολογική Δράση Κιλκίς
"Πρόσφατα διαβάσαμε στο διαδίκτυο για το θλιβερό γεγονός πως ο νομός Κιλκίς «είναι ένας απ` τους πρώτους στη χώρα, όσον αφορά το ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών! Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, σύμφωνα με την οποία στο Κιλκίς, από τις 5 αυτοκτονίες που είχαμε το 2009, φτάσαμε στις 20 το 2011 και στις 13 μέχρι τον Αύγουστο του 2012!»

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τα επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής

"Σήμερα (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013. 

Αναδασώσεις και συντηρήσεις στο Μεταλλικό Κιλκίς

Το Δασαρχείο Κιλκίς σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, το Β΄ Λύκειο Κιλκίς, το Β΄ Γυμνάσιο Κιλκίς, το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς, διοργάνωσε στις 2-4-2013 συμβολική συμπληρωματική αναδάσωση σε συνδυασμό με τη συντήρηση και την περιποίηση δενδρυλλίων που είχαν φυτευτεί πριν δύο χρόνια στη θέση «Χαρακώματα» του Δ.Δ. Μεταλλικού του Δήμου Κιλκίς.

Εργώδεις προσπάθειες ανάνηψης

Γράφει ο Νίκος Τερζής
Ιατρός – Στέλεχος ΠΑΣΟΚ

Το 9ο Συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έλαβε χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με την κοινωνία. Αλλά και σε εσωκομματικό επίπεδο μοναδική ευκαιρία για την απόρριψη του παλιού και την ανάδειξη του νέου μέσα από τη γόνιμη ζύμωση ιδεών, προτάσεων και οργανωτικών αλλαγών.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας.
Την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία – Μετά το κούρεμα των ομολόγων με το περίφημο PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ιδιαίτερα της Εθνικής ουσιαστικά εκμηδενίζει την περιουσία των Ταμείων ·Τρόικα – κυβέρνηση – Νέα μέτρα φέρνει η «τρύπα» 3,2 δις στα έσοδα ·ΣΥΡΙΖΑ για γερμανικό χρέος – Ούτε ένα λεπτό λιγότερα από τα 162 δις
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Απόφαση Γ. Βρούτση για τον ΟΓΑ- Συντάξεις – Από «κόσκινο» οι υπερήλικες·Ασφυκτικές πιέσεις για άμεσες απολύσεις – Η Τρόικα απαιτεί 7.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο·Προγράμματα ΟΑΕΔ- Θέσεις εργασίας για 9.200 ανέργους