Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διευκρινήσεις για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ

Με αφορμή ερωτήματα για τη διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, Δηλώσεων Παραγωγής και Εκτροφής του ΕΛΓΑ και αιτήσεων για το Μητρώο Αγροτών (ΟΣΔΕ 2013) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει: 

Γνωρίστε τα Μονόσπιτα του νομού Ημαθίας!

Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δεν λάμπει γράφει κάπου ο Μυριβήλης. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Ποια άλλη χώρα συνδυάζει τόσο μεγάλη φυσική ομορφιά; Βουνό θες το χειμώνα, έχεις. Θάλασσα το καλοκαίρι έχεις… Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” σας παρουσιάζει αυτή την Κυριακή το χωριό Μονόσπιτα του νομού Ημαθίας.

«Η Τρόικα απαίτησε, η Κυβέρνηση συμφώνησε»

Υπογράφει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού και επίπλαστου κλίματος αισιοδοξίας αναφορικά με την τελευταία διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν μπορεί να κρύψει τη νέα υποχώρηση των Κυβερνόντων στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.

Τοποθέτηση Αγαθοπούλου για την πρόταση επανασύστασης των οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ

"Στην ολομέλεια σήμερα στη Βουλή, στην συζήτηση σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για επανασύσταση των οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ, που καταργήθηκαν με την υπ’ αρ. 6/28-2-2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη Αγαθοπούλου, παίρνοντας υπόψη τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιωτόπουλου ότι «η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχει διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες των οργανισμών που καταργήθηκαν» αλλά και την αρνητική εμπειρία και την αγωνία των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών Αξιούπολης Κιλκίς, παρενέβη και δήλωσε ότι «Είναι εύκολο να λέμε γενικόλογα ότι έχουν διεκπεραιωθεί οι εκκρεμότητες, αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση».

Συγκριτικός πίνακας τιμών οπωρολαχανικών στην αγορά του Κιλκίς


Από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς ανακοινώνεται ο συγκριτικός πίνακας τιμών οπωρολαχανικών στις 15 Απριλίου 2013.

Σεμινάριο με θέμα, «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης . Ο ρόλος της Ηγεσίας στο Σχολικό Οργανισμό»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς δια του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων - Σχολικών Δραστηριοτήτων της, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, οργανώνει στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους:

Σταύρος Κουγιουμτζής: "Κάθε φορά που μιλάω, ζηλεύω αυτούς που σωπαίνουν... "

Η Human Voice, διοργανώνει συναυλία με το έργο, Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων, του Σταύρου Κουγιουμτζή, στη Θεσσαλονίκη στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 29 Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21.00.

Επιστολή Χαϊκάλη από τους ΑΝ.ΕΛ. για τους οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

"Σύμφωνα με την από 09-4-2013, ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας ο ΟΑΕΔ ορίζεται ως καθολικός διάδοχος των καταργηθέντων οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
Στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν περιγράφεται, με σαφήνεια ούτε το κοινωνικό έργο αλλά και ούτε οι κοινωνικές πολιτικές που μεταφέρονται από τους δύο αυτούς Οργανισμούς στον ΟΑΕΔ.

Αγαθοπούλου: "Γρήγορο Internet για όλα τα χωριά του ν. Κιλκίς"

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ε. Αγαθοπούλου με θέμα την αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο απομακρυσμένων και όχι μόνο χωριών του Ν. Κιλκίς, υποστήριξε πως το ίδιο «έχει αρμοδιότητα μόνο για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ», με άλλα λόγια ότι είναι υπεύθυνο για την καθολική τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του πληθυσμού, «σε ταχύτητες που επιτρέπουν τη λειτουργική πρόσβαση στο διαδίκτυο», ξεκαθαρίζοντας πως «Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, με υψηλότερους ρυθμούς ταχυτήτων, παρέχεται με εμπορικούς όρους, από τους εμπορικούς παρόχους των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Σύσκεψη Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Καμπούρη και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά. 

Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων Κιλκίς

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2013
9:00 π.μ. – 9:00 μ.μ
Μ. ΤΡΙΤΗ 30/04/2013
9:00 π.μ. – 9.00 μ.μ.
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2013
9:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 02/05/2013
9:00 π.μ. – 9:00 μ.μ.
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/05/2013
12:00 π.μ.- 6:00 μ.μ.
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 04/05/2013
9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 05/05/2013 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 06/05/2013
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΡΙΤΗ 07/05/2013
ΚΛΕΙΣΤΑ
*Την Τρίτη 07/05/2013 τα καταστήματα θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ σε αντικατάσταση της Πρωτομαγιάς .
Την Τετάρτη 08/05/2013 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποποινικοποίηση των οφειλών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)

"Αποποινικοποίηση των οφειλών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), δικαιούχοι παροχών κλάδου υγείας του ΟΑΕΕ, απώλεια ρυθμίσεων στον ΟΑΕΕ και επαναπροσδιορισμός των όρων λήψης επιδόματος ανεργίας από τους δικαιούχους του ΟΑΕΕ. 

Anakosmos Live στο Cafe Bar Ερωδιός στο Κιλκίς


"Τα 13 τριαντάφυλλα" και "Μαύρο ψωμί" από την Ανοικτή Οθόνη Κιλκίς

Έκτακτο αφιέρωμα στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο την Κυριακή 21 Απριλίου 2013
Las 13 rosas (Τα 13 τριαντάφυλλα), Emilio Martínez Lázaro, 2007, 100’

Μετά τη νίκη των φρανκικών στρατευμάτων το 1939, ο Φράνκο υπόσχεται ότι θα τιμωρηθούν μόνο όσοι από τους αντιπάλους έχουν «ματωμένα χέρια». Δεκατρείς γυναίκες που δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα, συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ανταρσίας, και καταδικάζονται σε θάνατο.

Με πρωτιές επέστρεψε το Kinesis-gym Κιλκίς, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας

Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα την περασμένη Κυριακή συμμετείχε το γυμναστήριο Kinesis. Η Ε.Ο.Α έχει εντάξει το νέο αγωνιστικό στυλ Kyokushin Fighting στο αγωνιστικό της πρόγραμμα και λόγο των πολλών συμμετοχών γίνεται ξεχωριστό πρωτάθλημα μόνο για αυτό το στυλ.

Μεγαλύτερη αποχή και ΔΑΠ «έβγαλαν» οι φοιτητικές κάλπες

Μικρή πτώση της συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι, πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πτώση των δυνάμεων της ΠΑΣΠ που διασπάστηκε σε πολλές σχολές δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη με τις φοιτητικές παρατάξεις να αδυνατούν για ακόμη μια χρονιά να δώσουν κοινά αποτελέσματα.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, η κοινωνική ρεβάνς και μερικές αλήθειες για το χρέος

Του Δημήτρη Καζάκη
Αυτή την εβδομάδα μας άφησε χρόνους η Μάργκαρετ Θάτσερ, η «κόρη του μπακάλη» όπως ήθελε να λένε για την ίδια όσο διεκδικούσε την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Θάτσερ ανήκε σε ένα περίεργο ανθρωπόμορφο είδος, ένα είδος παρασιτικού μύκητα, που κλωνοποιείται μέσα στο σώμα της ανθρωπότητας, αλλά δεν είχε και δεν έχει καμιά σχέση με το ανθρώπινο είδος, με την ίδια την ανθρωπότητα. 

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

«Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν»
(Γιάννης Ρίτσος)

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου
δείχνει το δρόμο του αγώνα απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ματωμένες φράουλες –Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πογκρόμ και ενώ έχουν σχηματιστεί 150 δικογραφίες… Μανωλάδα Νο 2 ·Δύο οι προσφορές – Σκοτώνουν τον ΟΠΑΠ για τα κέρδη μιας χρονιάς!·Αποχή στις φοιτητικές εκλογές – Πέφτουν ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, στροφή αριστερά
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Σύνταξη στα 62 με διαδοχική – Εγκύκλιος του ΟΑΕΕ με όλες τις αλλαγές·Στόχος του Αντώνη Σαμαρά τα προβλήματα της καθημερινότητας – Έλεγχος στους υπουργούς για περισσότερη αποτελεσματικότητα ·ΔΕΗ- Ρύθμιση οφειλών μέχρι 40 άτοκες δόσεις **** ΑΕΙ ΤΕΙ- Ξανά πρώτη η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης της ένοπλης ληστείας στην Κατερίνη Πιερίας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης που αναζητούνταν για την ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο 42χρονου στην Κατερίνη Πιερίας.