Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Stress και σωματική υγεία»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 22/04/2013, το βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Stress και σωματική υγεία», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε 6 δίωρες συναντήσεις (από 01/04/2013 μέχρι και 22/04/2013) στο χώρο στέγασης του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς. 

Ο καγκελάριος, το σοκ και η καταστροφική αμνησία

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Ελληνικές «επανεκκινήσεις»: Η λέξη επανεκκίνηση εισήχθη στο πολιτικό λεξιλόγιο από τον σημερινό πρωθυπουργό και τους εσωκομματικούς ομοϊδεάτες του και έκτοτε αναμασιέται από δημοσιογράφους και πολιτικούς: «Να επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά στην επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων επιδιώκει η κυβέρνηση […] κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά προγραμματίζεται να επισκεφθεί αύριο εργοτάξια της εθνικής οδού Κορίνθου- Πατρών, στην οποία τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και μία διετία, για να δώσει το μήνυμα της επανεκκίνησης τους». (Από τις εφημερίδες, Τετάρτη 24 Απριλίου 2013).

"Όχι στις νέες ρυθμίσεις για τις αποσπάσεις"

Υπογράφει η Ο.Λ.Μ.Ε.
"Καταδικάζουμε την νέα διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο ν. 4145/13. Συγκεκριμένα στο άρθρο 9 και στο άρθρο 27 του νόμου υπάρχει διάταξη με την οποία, μπορεί να αποσπά ο Υπουργός εκπαιδευτικούς σε δύο νέους οργανισμούς, τον ΕΟΠΠΕΠ και το ΙΝΔΒΜ μέχρι 9 χρόνια (3 τριετίες) και αυτοί οι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν τα μόρια της οργανικής τους θέσης! Με αυτές τις διατάξεις επανερχόμαστε στην πελατειακή λογική των αποσπάσεων (η οποία φοβόμαστε πως σιγά-σιγά θα επεκταθεί και σε άλλες αποσπάσεις). Κάποιοι συνάδελφοι θα έχουν λάβει την απόσπαση στον ΕΟΠΠΕΠ ή το ΙΝΔΒΜ στην Αθήνα και θα «απολαμβάνουν των μορίων ακριτικών ή νησιωτικών περιοχών! Απαιτούμε να καταργηθεί αμέσως αυτή η διάταξη."

Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας από την χορωδία της Ευκαρπίας Κιλκίς

Στο πνεύμα των ημερών, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, τα μέλη της ενοριακής χορωδίας της Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας, έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 

Παρέμβαση Αγαθοπούλου για το θεσμό των εφημεριών στα νοσοκομεία

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με το θεσμό των εφημεριών στα νοσοκομεία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κώστας Ζαχαριάς, Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Ζερδελής και Ειρήνη Αγαθοπούλου εξέθεσαν για μία ακόμη φορά τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και τα οποία, διαρκώς διογκούμενα εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, προδιαγράφουν με μαθηματική ακρίβεια την όχι πλέον μακρινή πραγματικότητα μιας υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς: Οι νότες… που ηχούν την άνοιξη

Μια εκπληκτική συναυλία από τους μαθητές των τμημάτων του έδωσε το Πολυάνειο Ωδείο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με τίτλο: «Οι νότες… που ηχούν την άνοιξη». 

Σεμινάριο Οινολογίας από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»

"Στις 12 Απριλίου ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Οινολογίας (20 ωρών) που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος» στο γυμνάσιο της Γουμένισσας έχοντας ως θέμα τις Βασικές αρχές της οινολογίας. Ευχαριστούμε τον Γυμνασιάρχη κ. Ευάγγελο Ζιέλκα για την άριστη συνεργασία καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε τον οινολόγο κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη και τα δύο οινοποιεία του κ. Χατζηβαρύτη και Αηδαρίνη που επισκεφθήκαμε για τις ανάγκες του σεμιναρίου."

Τσάκωσαν τρία άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν χθες (23.04.2013) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, τρεις ημεδαποί δύο άνδρες 27 και 28 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη οπλοκατοχή.

Τουριστικά ομόλογα αντί για… άνθρακες

Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εργασίας, η ίδρυση «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών», τα έσοδα του οποίου θα προέρχονται από την (μελλοντική και άγνωστο πότε) εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε στη Βουλή ότι «με αυτήν την πρωτοβουλία νομοθετούμε για το μέλλον».

«Πρόγραμμα ‘’Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ και Επιχειρηματικά Πάρκα’’ στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ , εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ –ΕΦΕΠΑΕ-, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013, έχει προκηρυχθεί από τις 12/3/2013 από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το πρόγραμμα «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ Β.Ε.ΠΕ. και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της μετεγκατάστασης επιχειρήσεων. 

"Είναι τραγικό το να χάνονται ζωές ανθρώπων στο δρόμο"

Υπογράφει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
"Στον κατάλογο των χιλιάδων θυμάτων από τον ασίγαστο «πόλεμο» που διεξάγεται στους ελληνικούς δρόμους, προστέθηκε χτες με τραγικό τρόπο και το όνομα της τροχονόμου που έχασε τη ζωή της στην Λ. Κηφισίας, πάνω στην προσπάθεια να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Αγωνιστική δράση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο - Μετέχει την Κυριακή στον μαραθώνιο του Ντίσελντορφ

Σε έναν από τους πιο γνωστούς γνωστούς διεθνείς μαραθώνιους , σε αυτόν του Ντίσελντορφ της Γερμανίας , θα αγωνιστεί αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου ο βαλκανιονίκης πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος. 

«Λειτουργία και υποχρεώσεις καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα»

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. 

Κλειστό το "Αρκάδι" την περίοδο του Πάσχα

"Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς " ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" ανακοινώνει ότι λόγω των εορτών του Πάσχα θα παραμείνει κλειστός από 29 Απριλίου 2013 μέχρι 12 Μαϊου 2013. Τα χορευτικά τμήματα και το "παρεάκι " μας θα επαναλειτουργήσουν από την Δευτέρα 13 Μαϊου 2013. Με την ευκαιρία επιθυμεί να εκφράσει τις πλέον θερμές ευχές για "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" προς όλα τα μέλη και τους φίλους και γενικά στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς".

Τα δάκρυα της Βίκυς Χατζηβασιλείου για τον πατέρα της (ΒΙΝΤΕΟ)



Με αφορμή τη συμμετοχή της στον 8ο Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος", η Βίκυ Χατζηβασιλείου μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.Η παρουσιάστρια απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρόκειται να τη δούμε και την επόμενη σεζόν στο Πάμε Πακέτο, είπε χαρακτηριστικά: "Πρώτα ο Θεός, ναι".

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ιδού το μεγάλο κόλπο στον ΟΠΑΠ- Μετέτρεψαν τα κέρδη τριμήνου σε ετήσια για να εμφανιστεί ως ικανοποιητικό το τίμημα για την εκποίηση του Οργανισμού ·Προϋπολογισμός – Με αλχημείες και περικοπές βγάζουν πρωτογενές πλεόνασμα·Αντ. Μανιτάκης: - 4.000 απολύσεις μέσα στο 2013
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Νέο Ε 9 για τα αγροτεμάχια – Πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή των εκτάσεων Γης από φέτος ·Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Αρχίζουν οι απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων·Αθ. Τσαυτάρης – Πλαίσιο στήριξης νέων αγροτών

Φιλικό του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με τους παλαιμάχους του Κιλκισιακού

Την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Παντελεήμονα φιλική αναμέτρηση του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών "Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων". Η ομάδα των παλαιμάχων ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα του συλλόγου τιμώντας τον με την παρουσία της.