Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Έχουν δίκιο να απεργούν οι καθηγητές;

Υπογράφουν:
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΔΕ Νομού Κιλκίς
Αβραμίδου Ντόνια – Γκίνος Βαγγέλης – Ρέππα Βενετία
"Για δύο ώρες παραπάνω δουλειάς γίνεται απεργία στις Πανελλαδικές; Αυτό προπαγανδίζουν όλα τα κανάλια και τα ΜΜΕ-φερέφωνα την πολιτικής που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.  Κροκοδείλια δάκρυα για τους «δύστυχους» μαθητές και ανάθεμα για τους «τεμπέληδες» καθηγητές, που παίζουν με την αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Αγαθοπούλου: "Πλήγμα για το ν. Κιλκίς η μεταφορά της Εφορίας Κιλκίς στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης"

"Μπορεί να γιορτάσαμε την Ανάσταση, δυστυχώς όμως τα πάθη του λαού συνεχίζονται. Η επικείμενη μεταφορά του δικαστικού και του ελεγκτικού τμήματος της ΔΟΥ Κιλκίς στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων, αποτελεί την απαρχή της συρρίκνωσης και τελικά της κατάργησης της Εφορίας Κιλκίς. 

Γαλάζιος" βουλευτής κατέθεσε νόμο για να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200 - Τι προβλέπει για τους υπουργούς

- Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν χρειάζονται Αναθεώρηση του Συντάγματος
- Είναι ακόμα άγνωστο εάν το νομοσχέδιο κατατέθηκε μετά από συνεννόηση και του Μαξίμου
- Προβλέπει πως όσοι γίνονται υπουργοί θα παραιτούνται από το βουλευτικό τους αξίωμα
- Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι βουλευτές Επικρατείας θα είναι μόλις 8

Φασισμός = Καπιταλισμός

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αυτοκρατορία της «Κρουπ», πέρα από τον καθολικό έλεγχο στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας που ασκούσαν οι επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε συνάψει συμφωνίες με τις πολεμικές βιομηχανίες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οι εργάτες που απασχολούσε η δυναστεία στη Γερμανία και στις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό ανέρχονταν στους 80.000.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ πια πόλεμος – Ποτέ πια Φασισμός»

"68 χρόνια μετά, εξαιρετικά επίκαιρο το σύνθημα: «Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός». Αστείρευτη πηγή έμπνευσης η αντιφασιστική νίκη στους αγώνες για μια άλλη Ευρώπη
Η συμπλήρωση 68 χρόνων από την λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποτελεί επέτειο μνήμης και εγρήγορσης.

Έκλεψε χρυσαφικά αξίας 11000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες που έλαβαν χώρα την 21.12.2012 και 29.04.2013 στην πόλη της Κατερίνης. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού 39 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ · Δεξιότερα η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – Το γερμανικό SPD φτιάχνει νέα διεθνή με τίτλο Προοδευτική Συμμαχία για να διευκολύνει την κυβερνητική συνεργασία με τη Δεξιά ·Στην κυβέρνηση – Σκωτσέζικο ντους για την Οικονομία – Στα 43 δις ευρώ η παραοικονομία·Ο Μ. Γλέζος για τις αποζημιώσεις: Περνάει ο καιρός για τη διακομματική..
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας στον Τουρισμό – Απασχόληση για 10.000 ανέργους·Σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τόνωση της αγοράς ακινήτων – Μειώνεται κατά 50% ο φόρος μεταβίβασης·Παιδεία – Στον αέρα οι Πανελλαδικές – Άκαρπη η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - ΟΛΜΕ

Diana Stanislao: "Τα χρώματα της Ελλάδας είναι μοναδικά" (Video)

Τη 2η θέση (Β’ Βραβείο) κατέκτησε η συμπολίτισσά μας Diana Stanislao στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Ποίησης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Με διθυραμβικά σχόλια παρουσίασε η κριτική επιτροπή τα έργα της Βενεζουελάνικης καταγωγής φωτογράφου στην απονομήή των βραβείων το Σάββατο 27 Μαϊου στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου.

2ο Pride Θεσσαλονίκης Homophonia: "Θέλεις να συμμετάσχεις στο πιο πολύχρωμο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης;"

Έλα τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Στέκι Μεταναστών, οδός Ερμού 23, σχεδόν γωνία με Βενιζέλου - 1ος όροφος. Εναλλακτικά, στείλε mail στο thessalonikipride@gmail.com
...για να φωνάξουμε όλοι μαζί στις 14 και 15 Ιουνίου:
Ελεύθερα πνεύματα - Ελεύθερα σώματα!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διήμερο προβολών, με τις βραβευμένες ταινίες του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που, σε συνεργασία με την εταιρεία NMOS, το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, και η Κινηματογραφική Εταιρεία KOYINTA, θα παρουσιάσουν σε ένα διήμερο προβολών, με τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της ΠΚΜ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Τελειώνει την αγωνιστική περίοδο στο Λουτράκι ο ΓΑΣ Κιλκίς

Οι τίτλοι τέλους για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου για την ομάδα χειροσφαίρισης του Γ.Α.Σ.Κιλκίς θα πέσουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λουτράκι το Σάββατο 11 Μαΐου  Είναι μια χρονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά πετυχημένη, αφού οι Κιλκισιώτες βρίσκονται στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί με νίκη επί των αντιπάλων τους. Μετά τη πάροδο της απραξίας λόγω του Πάσχα, οι αθλητές εμφανίζονται ορεξάτοι και αποφασισμένοι να κλείσουν με το καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν. Διαιτητές του αγώνα που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα θα είναι οι Καραπάνος και Δημάκης με παρατηρητή το κύριο Μίγκα.