Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

"Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους"

Του Λάμπη Μαργαριτίδη*
Ιδιαίτερα σήμερα όσο ποτέ το κριτήριο της τιμής προϊόντων και υπηρεσιών στις καθημερινές μας συναλλαγές είναι αυτό που εξετάζουμε πρώτο ακόμα και αν μέσα μας ξέρουμε ότι στο μέλλον μπορεί το φθηνό να μας βγει ακριβό. Η φθήνια τρώει τον παρά, λέει σοφά ο λαός μας, αλλά ας μην αφήσουμε να "φάει" την αξιοπρέπειά μας και να υπονομεύσει την ασφάλεια των παιδιών μας.

Σκοτώθηκε 63χρονος σε τροχαίο

Χθες (18.05.2013) το βράδυ, στο 15ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Κυψέλης Ημαθίας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε νοτιομετωπικά αρχικά με (1) αγροτικό μηχάνημα κι ακολούθως με (1) Ι.Χ. Επιβατικό όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του προαναφερόμενου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του 19χρονου οδηγού του αγροτικού μηχανήματος και της 44χρονης οδηγού του έτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

“Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα”

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 
"Οι ΣΥΝΕΚ χαιρετίζουν τους δεκάδες χιλιάδες καθηγητές που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ και στα μαχητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσσαλονίκη και σε δεκάδες πόλεις της χώρας τις προηγούμενες μέρες.

Η ομάδα βόλεϊ "Ατλας" Κιλκίς προπονείται (Video)


Τι συμβαίνει με τον χρυσό;

Του Δημήτρη Καζάκη
Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με τον χρυσό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εκτίναξη σε ιστορικά υψηλά επίπεδα της τιμής του χρυσού αποτελεί ένα σοβαρό σύμπτωμα της παγκόσμιας κρίσης. Επειδή ο χρυσός συνιστά καταφύγιο για ιδιώτες επενδυτές και κράτη σε συνθήκες όπου η παγκόσμια οικονομία και οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε εξαιρετικά εύθραυστη και ρευστή κατάσταση, όπως συμβαίνει σήμερα, το να παρακολουθεί κανείς τις μεταβολές στην κίνηση του αποτελεί έναν από τους πιο ασφαλείς δείκτες για την γενική κατεύθυνση των πραγμάτων.