Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ραχήλ Μακρή: «Tην ώρα που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, golden μισθούς φαίνεται να λαμβάνουν κομματικοί φίλοι»

"Τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές στιγμές από την άσκοπη πολιτική περικοπών της τρόικας και των εσωτερικών συνεργατών της, δημοσιεύματα καταγγέλλουν υπέρογκες αυξήσεις στις αποδοχές του νέου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν στο φως τα πραγματικά στοιχεία η Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης και τομεάρχης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την υπ’ αριθμ. 10801/20-5-2013 Ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Συζήτηση στη βουλή για την ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των απολυμένων-ανέργων που ήταν ενταγμένοι σε Προγράμματα Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Εισερχόμαστε στη συζήτηση της με αριθμό 1422/14-5-2013 επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Θεοδοσίου Κωνσταντινίδη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των απολυμένων-ανέργων που ήταν ενταγμένοι σε Πρόγραμμα Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας. 

Σαμαράς: «Σταθεροποιήσαμε τη Χώρα»

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σταθεροποιήσαμε τη Χώρα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τόπου. Ευχαριστώ πολύ».

Ασχολήθηκε με την πράσινη ανάπτυξη αλλά τον τσάκωσαν

Συνελήφθη χθες (20.05.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 48 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 
Ειδικότερα, στις Σέρρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο θαμνώδη χώρο πλησίον της οικίας του 48χρονου, (28) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 60 έως 150 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε ο προαναφερόμενος. 

Ορεινή ποδηλασία: Εναλλακτική πρόταση προπόνησης ή μόδα της εποχής για τους φανατικούς του fitness;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Εκφράζοντας πάντα την προσωπική μου άποψη και με γνώμονα την άσκηση για την υγεία και την ευεξία των αθλουμένων πιστεύω ότι η ορεινή ποδηλασία αποτελεί μια εναλλακτική και πολύ σοβαρή πρόταση προπόνησης. Τι καλύτερο από το να αφιερώσεις ένα Κυριακάτικο πρωινό παίρνοντας τους φίλους σου ή και τον σύντροφό σου και κάνοντας μία βόλτα στην φύση;

Αλέξανδρος Κιλκίς: Αγώνες στον Εύοσμο το Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Φιλικούς αγώνες θα δώσουν τα τμήματα Β1, Β2, Γ1 και Γ2 της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, αυτό το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Πρωτέα Ευόσμου.
Το συνολικό πρόγραμμα του Σαββάτου, έχει ως εξής:

Εξιχνιάστηκε η κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε. στον Άσπρο Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς περίπτωση κλοπής υλικού του Ο.Σ.Ε. που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2013 από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής του Άσπρου Κιλκίς.

Ο successful πρωθυπουργός και το success story της Ελλάδας στην Κίνα

Του Δημήτρη Καζάκη
Όταν ήμουν μαθητής στο λύκειο είχαμε έναν γυμναστή, που μόνο γυμναστής δεν ήταν. Κοντός, στρογγυλός σαν τόπι, αργοκίνητος και άτσαλος σε κάθε του κίνηση και παντελώς αγύμναστος. Με λίγα λόγια το ακριβώς αντίθετο του γυμναστή. Το μόνο που πρόδιδε την ιδιότητά του ήταν το γεγονός ότι κυκλοφορούσε συνέχεια ντυμένος με μια αθλητική φόρμα.

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ είπε...

Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.

Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.

Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
Δεν ανήκα σ΄ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.

Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.

Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.

Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει,
για να αντισταθεί μαζί μου...

Βράβευση της Κιλκισιώτισσας Σοφίας Τσαλουχίδου στο διαγωνισμό «EARTH POETRY & LITERARY FESTIVAL»

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 και ώρα 18.30 στο HOTEL PARK (οδός Ίωνος Δραγούμη 81, Θεσσαλονίκη) ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, θα γίνει η τελετή βράβευσης των διακριθέντων ποιητών & λογοτεχνών, από τους 5 πρόσφατους ποιητικούς διαγωνισμούς και τους 2 λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του «EARTH POETRY & LITERARY FESTIVAL». 
Μεταξύ των διακριθέντων είναι και η Κιλκισιώτισσα Σοφία Τσαλουχίδου, που κατέκτησε το τρίτο βραβείο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

9ημερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και στον Πόντο

Η Ενορία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς διοργανώνει από 23 έως 31 Αυγούστου 2013 προσκυνηματική εκδρομή εννέα ημερών στην Κωνσταντινούπολη και στον Πόντο. (Ραιδεστός-Κωνσταντινούπολη- Αγία Σοφία - Χάλκη-πριγκιπόννησα - Φανάρι- Οικουμενικό Πατριαρχείο-Μπαλουκλί - Μονή της χώρας - κλειστή αγορά (Kapali Garci)- Αμάσεια – αρχαία Βιθυνία – Τραπεζούντα – Σαμψούντα – Οινόη – Κοτύωρα - (Υπαπαντή)- Κερασούντα (Αγ. Νικόλαος) – Πλάτανος – Ματσούκα - Σαράχο (uzuhgol) – Σούρμενα – Οφίους (of)- Παναγία Σουμελά – Άγιος Ιωάννης Βαζελώνας – Αργυρούπολη.
Εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα 23410 22576 και 6946359086

Σιαμπάνης: "Τα συμπεράσματα δικά σας, και η υπομονή επίσης"

Γράφει ο Βασίλης Σιαμπάνης
Από πού να αρχίσει κανείς, και που να τελειώσει, με την θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επι πολλών θεμάτων, εθνικών στην πλειοψηφία τους αλλά και την στάση που κρατά απέναντι σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Εκδρομή Λυκείου Ελληνίδων στο Βελβεντό Κοζάνης



Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Η εκδρομή άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις καθώς μέσα σε μία ημέρα οι εκδρομείς απόλαυσαν διαδρομές από την περιοχή της Αιανής στο Βελβεντό, από εκεί στη Νεράιδα και τέλος στην Κοζάνη. Σημαντικοί σταθμοί: το αρχαιολογικό μουσείο στην Αιανή καθώς επίσης και το εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο στην πόλη της Κοζάνης.

Αναφορά Θεοδόση Κωνσταντινίδη στη Βουλή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

"Ξεκινώντας θα ήθελα να θέσω το πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο εκείνης της περιόδου. Ο Ποντιακός, λοιπόν, Ελληνισμός βρέθηκε στη δίνη και γνώρισε τις συνέπειες της διαμόρφωσης της ανάπτυξης των εθνικών αστικών κρατών των νότιων Σλάβων, των Αρμενίων, των Αράβων, των Τούρκων, σε συνθήκες ιστορικής αποσύνθεσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που γινόταν βεβαίως κάτω από την άμεση επέμβαση των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της Ευρώπης και τότε. 

Στο Κιλκίς αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, προκειμένου να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες για ζητήματα που αφορούν στην περιοχή. 

Συνάντηση στο Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος GRUNDTVIG

Η ΚΔΕΚ, το διήμερο 16 & 17 Μαΐου 2013 φιλοξένησε στο Κιλκίς την συνάντηση των εταίρων του προγράμματος GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις με τίτλο «Προώθηση του Εθελοντισμού στην Κοινωνική Φροντίδα» (IVISOC). Η συνάντηση στο Κιλκίς είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί απετέλεσε την Τελική Συνάντηση με την οποία και ολοκληρώθηκε και η υλοποίηση του προγράμματος.

Η Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους ρωτάει για το νοσοκομείο Κιλκίς

"Κύριοι Υπουργοί,
το Νοσοκομείο του Κιλκίς αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, που αφορούν κυρίως στην υποχρηματοδότηση, στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού, στις υποδομές και στη σίτιση.

Απάντηση Γκουντενούδη στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς

"Σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που αφορά στις προσκλήσεις για την εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έχουμε να σημειώσουμε το εξής:

Έναρξη εγγραφών στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

O Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς για το έτος 2013-2014, ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου 2013. 

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στις 09.00 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει την εικοστή δεύτερη φιλοσοφική νυκτηγορία στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα:
«Το σώμα, η θεατρικότητα και η σκηνοθεσία »

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ ·Ομιλία Τσίπρα σε συγκέντρωση συνταξιούχων – 12 μέτρα για να σωθούν ταμεία και συντάξεις·Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- Ο λόγος στα μέλη του κόμματος για πρόγραμμα, κυβέρνηση, συνιστώσες·Στην εντατική η δημόσια Υγεία – Αναβολή χειρουργείων
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συντάξεις – Εξαγορά χρόνου από οφειλέτες – Εγκύκλιος ΟΑΕΕ για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος·Πυρετώδεις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου – Οι δύο προτεραιότητες της κυβέρνησης εν όψει της έλευσης της τρόικας·Νοσοκομεία – Κινητοποιήσεις γιατρών

Ανακοίνωση Περιφέρειας σχετικά με την εκπαίδευση προσωπικού των καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σχετικά με την εκπαίδευση προσωπικού των καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: 

ΑΝΕΛ: "Δεν μας κάλεσαν στις εκδηλώσεις για την μάχη του Σκρα"

Υπογράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κιλκίς
"Από τις 22-10-2012 έχουμε ενημερώσει τα γραφεία των Δημάρχων των δυο Δήμων του νομού Κιλκίς και του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για τα στοιχεία επικοινωνίας μας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. 

ΟΛΜΕ: "Να καταργηθεί τώρα η επιστράτευση - Όχι στην πολιτική εξευτελισμού των εκπαιδευτικών"

"Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και που συνεχίζει να κρατά σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού του εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

"Επειδή οι ωραίοι έχουν χρέη"

Υπογράφει η HOMOphonia - Thessaloniki Pride
"Στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, οι δυσκολίες για να στηθεί ένα φεστιβάλ του μεγέθους του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, φαίνονταν αξεπέραστες. Η προσπάθεια των μελών της HOMOphonia και των αδερφών ομάδων (Good as Youth, ΛΟΘ, Σύμπραξη) να συγκεντρωθεί το ποσό για να καλυφτούν τα έξοδα ήταν δυναμική αλλά όχι επαρκής.

Κάνουν "ανούσιο θόρυβο" για το "θεαθήναι"

Υπογράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κιλκίς
"Την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης της Πολιτείας στην πλατεία Ειρήνης στην πόλη του Κιλκίς, την μοναδική στιγμή που υποχρεούμαστε να σιωπήσουμε, την στιγμή μνήμης των νεκρών... κάποιοι προτίμησαν να κάνουν "ανούσιο θόρυβο" για το "θεαθήναι".