Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Την 25η Μαΐου ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις για τα παιδιά, με σύνθημα «Ας μην αφήσουμε το μέλλον τους να χαθεί»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για ένατη συνεχή χρονιά πραγματοποίησε εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή.

Απαγόρευση της ουσίας 3-ακετυλο-2,5-διμεθυλοθειοφαίνιο ψηφίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις 22 Μαΐου 2013 τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισαν την απαγόρευση της ουσίας 3-ακετυλο-2,5-διμεθυλοθειοφαίνιο για χρήση στα τρόφιμα. 

Οι Ιταλοί καταργούν τις χρηματοδοτήσεις στα πολιτικά κόμματα

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα κατέληξε σήμερα σε καταρχήν συμφωνία για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το ΚΚΕ λέει...

«Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δε θα ανακουφίσουν τα υπερχρεωμένα σε εφορίες λαϊκά νοικοκυριά, αλλά θα συνεχίσουν τη φοροληστεία που πνίγει όλες τις λαϊκές οικογένειες. Ακόμη και εκείνοι που θα καταφέρουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, δύσκολα τελικά θα ανταποκριθούν στο σύνολο των οφειλών και το ληστρικό επιτόκιο, τη στιγμή μάλιστα που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς.

Εκβιασμός των εκπαιδευτικών

Γράφει ο Γεώργιος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν.Κιλκίς

ΠΔ «Μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Στα Πορόια η Στ’ τάξη του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Την Τετάρτη 22 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Ποροΐων, στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, ως δράση του διεθνούς δικτύου ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους, Θεόδωρος Γιαννακός, Κατερίνα Μπόσκου, Βαρβάρα Ευθυμιάδου και η υπεύθυνη του προγράμματος Αφροδίτη Ντίνου. 

Προκήρυξη Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας Κιλκίς

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ν. Κιλκίς, προκήρυξε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών με τίτλο “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ - Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων και Ανάδειξη Μετώπων - Οδών & κόμβων στην αστική περιοχή του Δήμου Κιλκίς”. 

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης μιλά στη ΓΝΩΜΗ για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" (Video)


Μνημόσυνο - Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου


"Καθαρίζουμε την πόλη μας" - Σήκω από τον καναπέ και κάνε τη διαφορά


Η διεθνής συνάντηση «Μακεδονικοί Αγώνες Κολύμβησης» στη Θεσσαλονίκη

Το Διεθνές Κολυμβητικό Meeting «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013» διοργανώνεται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης από την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι χρόνοι των αθλητών-τριών θα αποτελέσουν όρια για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων. 

Εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση για την τουρκική και βουλγαρική αγορά»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γραφείο της Αναπληρωτού Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Ενημέρωση για την τουρκική και βουλγαρική αγορά», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαϊου 2013, στις 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΒΕΘ (Αριστοτέλους 27, 4ος όροφος). 

Βιωματικά σεμινάρια για γονείς στο Κιλκίς

Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Κιλκίς, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να βοηθήσει και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, σχεδιάζει να οργανώσει βιωματικά σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας. Τα σεμινάρια θα Βιωματικά σεμινάρια για γονείς στο Κιλκίς 

Αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, 8 Μαΐου 2013



Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική Αιμοδοσία του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 στην κεντρική πλατεία Ειρήνης της πόλης του Κιλκίς. 

Ευχαριστήριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ευχαριστεί εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των εθελοντών του τοπικού τμήματος Κιλκίς τις επιχειρήσεις: βιομηχανία «TORRE Α. Β. Ε. Ε.», βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων «Φάρμα Κουκάκη», βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας και ειδών ζαχαροπλαστικής «RITO’S FOOD Α.Ε.», βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων «Β. Ε. Κ. ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΗ Α. Β. Ε. Ε.», super market «Μασούτης», τον κ. Καζλαράκη, κρεοπωλεία: Αγορά κρεάτων «Θεολόγης», Αφοί Κούπενου, Αφοί Κουραλίδη και τους ανώνυμους δωρητές για την ευγενική αυτάδελφη χειρονομία αλληλεγγύης τους να προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία διανεμήθηκαν σε άπορα μέλη της τοπικής κοινωνία μας κατά την περίοδο του Πάσχα. 

Στις 19 και 20 Ιουνίου 2013 το Ιστορικό Συνέδριο «Η μάχη του Κιλκίς και ο Β’ Βαλκανικός πόλεμος»

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την επική Μάχη του Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης, ο Δήμος Κιλκίς και το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνουν διήμερο ιστορικό συνέδριο με τίτλο «Η μάχη του Κιλκίς και ο Β’ Βαλκανικός πόλεμος». 

Συνεχίζεται το 1ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο της Κινηματογραφικης Λέσχης Κιλκίς

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 24.5 για 3η ημέρα και ώρα 8.30μμ στο Επιμελητήριο Κιλκίς το 1ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο της Κινηματογραφικης Λέσχης Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία των ταινιών από:
-Πρεσβεία της Ισπανίας

-Πρεσβεία της Αργεντινής

-Προξενείο του Ισημερινού

-Ινστιτούτο "Θερβάντες"

- τρίτο φιλμ από την Κούβα: ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ (η προβολή της ταινίας γίνεται
με την άδεια του Σκηνοθέτη Βλαντιμίρ Κρους)

Τους έπιασαν για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, περισσότερα από 115 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερα από 490 γραμμάρια ηρωίνης και χρηματικό ποσό 

Ανοικτή επιστολή Παναγιωτακόπουλου προς Βενιζέλο

"Σύντροφε Πρόεδρε,
Σύντροφοι του Π.Σ.,

Για ποια πολιτική να μιλήσουμε και με ποια λογική;
Τα αποτελέσματα στην πολιτική τα παράγουν οι πολιτικές σας πράξεις, τα λόγια, οι αδυναμίες, η έλλειψη στρατηγικής, η έλλειψη ενότητας στους στόχους, ο πολιτικός σας δυϊσμός, που ενώ αποδέχεστε τη στρατηγική της συντήρησης μιλάτε στο όνομα του προοδευτικού χώρου.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ ·Το Ιρλανδικό μοντέλο Σαμαρά για την Ελλάδα – Παράδεισος φοροδιαφυγής και επιχειρηματικών προνομίων·Ζήτημα Ηθικής Τάξης – Οι Πανελλαδικές στο…Διαδίκτυο·Αλ.Τσίπρας: - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασισμένος να ανταποκριθεί στις ιστορικές προκλήσεις
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πανικός για μια δουλειά – Ανακοινώθηκαν χθες 75.000 νέες προσλήψεις·Έξαλλος ο Άκης – «Αν δεν φέρετε τον Σημίτη (στη δίκη), θα φύγω» ·Σκληρές αερομαχίες πάνω από το Αγαθονήσι! Επίδειξη ισχύος από τους Τούρκους