Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το σχόλιο της ημέρας

Ο/Η Β. Μάτσκος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΟΕ: «Να διώκεται ποινικά η άρνηση των γενοκτονιών...":
Και τώρα; σιγή ιχθύος; τέρμα τα ανώνυμα σχόλια!!

"Άντε και καλά 40…!"

Δήλωση Παύλου Χαϊκάλη από τους ΑΝΕΛ
«Οι «επιτυχίες» της συγκυβέρνησης συνεχίζονται με την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία τον Μάρτιο να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 26,8%. Μάλιστα, το σύνολο των απασχολούμενων ανέρχεται σε 3.580.680 άτομα, ενώ συγχρόνως ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.379.478 άτομα!.
Λίγο ακόμη δηλαδή και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός θα ξεπεράσει το σύνολο των απασχολούμενων της χώρας!. Με τέτοιες «επιτυχίες» δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στην συγκυβέρνηση:
Άντε και καλά 40…!».

Εγκαίνια του νέου πολυχώρου το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκις


Μεγάλη μουσική Συναυλία το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ με το καλλιτεχνικό σύνολο "Η πόλις" και την υποστήριξη του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς, διοργανώνει μεγάλη μουσική συναυλία το Σάββατο 8 Ιουνίου στο θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς με ώρα έναρξης 21.30
Η γενική είσοδος είναι πέντε (5) ευρώ.

Προκήρυξη αγώνων στίβου ¨Ελευθέρια 2013" στο Κιλκίς

Ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ και τον ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ, προκηρύσσει και διοργανώνει τους αγώνες στίβου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013» σε μνήμη της μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς, με τους εξής όρους : 

Αγώνες ποδηλάτου στην Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στην Ευκαρπία Κιλκίς


Οι βασικές κατευθύνσεις των πρώτων 100 ημερών μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής

Του Δημήτρη Καζάκη
Θα πρέπει να είναι καθαρό ότι εντός των σημερινών πλαισίων κοινοβουλευτισμού δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική λύση υπέρ του λαού. Ούτε να προχωρήσουμε σε ριζική αλλαγή πορείας. Ο λόγος είναι απλός: οι κυβερνώντες έχουν περάσει στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας όλες τις βασικές δεσμεύσεις προς του δανειστές και την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να είναι άκρως ευάλωτη η χώρα σε πιέσεις, εκβιασμούς, ακόμη και επεμβάσεις άνωθεν και έξωθεν.

Για την έκθεση της Τρόικας το ΚΚΕ λέει...

«Οι όποιες αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την εκτίμηση του «ελληνικού προγράμματος», δεν αφορούν το λαό. Εκφράζουν τη διαπάλη μεταξύ διαφόρων κέντρων και τμημάτων κεφαλαίου για το πώς θα επιμεριστούν οι ζημιές και τα κέρδη από την κρίση και από ένα πιθανό νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους το οποίο θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός.

Ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς στο τουρνουά πολεμικών τεχνών στην Πολίχνη

Τουρνουά πολεμικών τεχνών διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013.
Τα αθλήματα που πλαισίωσαν τη διοργάνωση ήταν Tae Kwon Do, Kick Boxing, Kick Thai Boxing, πάλη, Semi και Full contact.

"Όλοι μαζί στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης!"

Υπογράφουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
"Οι ξεκάθαρες απειλές που εκτόξευσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για 20.000 άτομα που "δεν εγγυώνται τι θα γίνει" την ημέρα του 2oυ Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Pride) δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάμψουν την απόφασή μας να το στηρίξουμε ή να συμμετέχουμε σε αυτό, θα έπρεπε, όμως, να απασχολήσουν, επιτέλους, τις αρμόδιες Αρχές και κυρίως τη Δικαιοσύνη, καθώς ο ρατσιστικός λόγος που, μάλιστα, προέρχεται από θρησκευτικό λειτουργό και υποκινεί σε εγκλήματα μίσους αποτελεί ακόμα ποινικό αδίκημα στην ελληνική έννομη τάξη.

24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το Δ.Σ. Του Σωματείου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία στις 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ 

ΠΟΕ: «Να διώκεται ποινικά η άρνηση των γενοκτονιών»

Εν όψει της συζήτησης στη Βουλή των προτάσεων νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει:
«Αν στον νόμο που τελικώς θα ψηφισθεί, θεσπισθεί ως ποινικώς διωκτέα και κολάσιμος πράξη ο δημόσιος εγκωμιασμός ή κακόβουλη άρνηση των γενοκτονιών, στην περίπτωση αυτή θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει στον υπό ψήφιση νόμο να υπαχθεί κάθε γενοκτονία που έχει αναγνωρισθεί από την Ελληνική Βουλή, όπως βεβαίως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.»


Wall Street Journal: Το ΔΝΤ ομολόγησε κυνικά πως έκανε λάθος στην Ελλάδα

Δημοσιεύει «απόρρητο» έγγραφο με την παραδοχή για σοβαρά λάθη
Η συνταγή που προκάλεσε την παρατεταμένη λιτότητα στη χώρα
Βούλιαξαν την Ελλάδα για να σώσουν την Ευρωζώνη
Ο Τόμσεν επιμένει: Δεν μπορούν να μειωθούν οι φόροι

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων


Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων στην Ποντοκερασιά Κιλκίς από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Ο εορτασμός είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή.

«52 λόγοι που το ελληνικό εμπόριο λέει ΟΧΙ στις 52 Κυριακές του Υπουργείου Ανάπτυξης και στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας »

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε σειρά επιστολών στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, στους αρχηγούς των κομμάτων, στα μέλη της Κυβέρνησης Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς σε όλους τους βουλευτές ενόψει της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του σχεδίου νόμου για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο. Η ΕΣΕΕ με αυτόν τον τρόπο εκφράζει την πλήρη αντίθεση του εμπορικού κόσμου της χώρας για την συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου, που αποτελεί καθ’ ολοκληρίαν δική του πρωτοβουλία. 

Επιστρέφουν στο ΙΚΑ οι απολυμένοι του ΑΣΕΠ

Την επιστροφή στο ΙΚΑ των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα δρομολογεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο απορροφώνται τόσο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 8κ όσο και οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ, οι οποίοι ύστερα από προσφυγές των 8Κ που δικαιώθηκαν, είχαν τεθεί αυτομάτως εκτός του Οργανισμού.

Τον καταπλάκωσε η φρέζα και τον σκότωσε

Χθες (05.06.2013) το απόγευμα, στην αγροτική θέση Βαθύλακας Λιτοχώρου, ένας 76χρονος ημεδαπός ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες με γεωργικό ελκυστήρα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, στην προσπάθεια επισκευής αγροτικού μηχανήματος (φρέζα), καταπλακώθηκε από αυτήν με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου.

Ημερίδα για το συνταξιοδοτικό στο Πολύκαστρο

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς-Παιονίας θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα το συνταξιοδοτικό (για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α.), στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παιονίας.
Ομιλητές θα είναι οι :
Πορταρίτου Βάσω, πρώην διευθύντρια του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.
Μέλφος Θαλής, Δικηγόρος- Εργατολόγος.

Επιτυχημένο το μίνι πρωτάθλημα χειροσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων στο Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου το τουρνουά χειροσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, υπό την αιγίδα του Γ.Α.Σ.Κιλκίς, με αθρόα συμμετοχή των παιδιών που ξεπέρασαν τα 400 σε αριθμό, συνοδευόμενα πολλά εξ'αυτών από τους γονείς τους, οι οποίοι έμειναν ικανοποιημένοι από το όλο εγχείρημα.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·To ΔΝΤ ομολογεί το έγκλημα – Κατόπιν εορτής το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε «άκρως εμπιστευτικό» έγγραφο, αναγνωρίζει ότι η σκληρή λιτότητα έπνιξε την Ελλάδα·Λαοθάλασσα και πάλι στην Ταξίμ (χθες) ·Αλ. Τσίπρας σε Κουβέλη – Βενιζέλο – Ρίξτε την κυβέρνηση αν διαφωνείτε για το νερό
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ακίνητα – Το σχέδιο για φόρο ανά τετραγωνικό – Νέα πρόταση – βόμβα από το υπουργείο Οικονομικών χωρίς αφορολόγητο ·Κυνική ομολογία από το ΔΝΤ: - Σας καταστρέψαμε·250.000 εργαζόμενους ψάχνει (και από την Ελλάδα) ο Καναδάς

Συγχαρητήρια ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς για τον μαθητή Νικόλαο Τζαβίδα

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς συγχαίρει το μαθητή της Β Γυμνασίου Αξιούπολης Τζαβίδα Νικόλαο για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2013. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ συγχαίρει τους καθηγητές του Γυμνασίου Αξιούπολης για το έργο το όποιο επιτελούν, σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες , που μας έχει επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας.

"Η τέχνη στη ζωή του ανθρώπου"

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης*
Η Τέχνη είναι κοινωνικό φαινόμενο, είναι μια ειδική δραστηριότητα της κοινωνικής ζωής, που άμεσος σκοπός της είναι η δημιουργία του ωραίου. Πηγάζει από τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει όχι μόνο τον εαυτό του και τον κόσμο του, αλλά και τον “άλλο” κόσμο και τους άλλους ανθρώπους.

Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ»

Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου
"Στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση».
Στην Ανακοίνωση Έναρξης τίθενται οι στόχοι, οι πόροι και το αντικείμενο του προγράμματος ως εξής:

Έκλεισε για το καλοκαίρι του 2013 η σχολή γονέων του δήμου Κιλκίς (Video)