Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Οι “ευφυείς” του κλεπτοκρατικού καθεστώτος και η υποκρισία τους

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το παρελθόν: Έχω κάνει κάποιες νύξεις σε άλλα κείμενά μου αναφορικά με την τομή που συντελείται στα πολιτικά και κοινωνικά μας πράγματα από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και εντεύθεν: την περίοδο αυτή συντελείται μια μεταστροφή από το «κοινωνικό» προς το «εθνικό», από τον «οραματικό» πολιτικό λόγο ή τον πολιτικό ρεαλισμό στην ιδεολογικοποίηση του «εθνικού».

Ενθουσιώδης συμμετοχή μαθητών στο πρώτο διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο

Με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας γιορτάστηκε η λήξη της φετινής ραδιοφωνικής χρονιάς για το European School Radio, το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, που έκλεισε τη φετινή χρονιά με ένα καλοκαιρινό πάρτι, το οποίο διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Μουσείο Κινηματογράφου και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 15 Ιουνίου, στην 1η προβλήτα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. 

Κεδίκογλου: "Αυτά για σήμερα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Υπήρξε μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο. Ένα από τα θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, τα οποία είχε θέσει από προχθές ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός, όπως ξέρετε, φεύγει αύριο το πρωί για τη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα γυρίσει στις 19:15 και αμέσως μετά θα είναι η νέα συνάντηση. Αυτά για σήμερα».

7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στη Νανοτεχνολογία, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νάνοϊατρικη

Σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 από τις 09:00 θα λάβει χώρα το Workshop για την Επιχειρηματικότητα και την Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών Ηλεκτρονικών-ΟΗ (Workshop on Commercialization & Entrepreneurship on OLAE) κατά τη διάρκεια του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά-ISFOE13 στα πλαίσια του NANOTEXNOLOGY 2013. 

Πέντε αποχωρήσεις από τον Κιλκισιακό

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει την αποχώρηση από την ομάδα, κατόπιν δικής τους επιθυμίας, των Ευστάθιου Στεφανίδη, Κωνσταντίνου Ντουντούκη, Ιωάννη Τζεβελέκη, Γεώργιου Γεωργιάδη και Αναστάσιου Φερεσίδη.

Το φτηνό ξεπούλημα της ΕΡΤ με την κάλυψη του ΣτΕ

Του Δημήτρη Καζάκη
Πάλι έκανε το θαύμα του το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την απόφασή του, ουσιαστικά καλύπτει την φασιστική ενέργεια της κυβέρνησης να διαλύσει την κρατική ραδιοτηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Ιουνίου. Η απόφαση του ΣτΕ για Προσωρινή Διαταγή αφορά σε δυο ζητήματα:

Έναρξη Ιστορικού Συνεδρίου Κιλκίς

Σημαντικές ομιλίες με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, καθηγητές και ιστορικούς, περιείχαν οι δύο πρώτες συνεδρίες του διήμερου ιστορικού συνεδρίου με τίτλο «Η μάχη του Κιλκίς και ο Β’ Βαλκανικός πόλεμος», που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Μια βραδιά για τον Μανώλη Ρασούλη στη Θεσσαλονίκη

Η μουσική παρέα που συντρόφευε τον Μανώλη Ρασούλη στις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις του συγκεντρώνεται και πάλι όχι για μνημόσυνο αλλά για γιορτή, για ψυχαγωγία και διασκέδαση, για υπενθύμιση, περισυλλογή αλλά και γλέντι. Άλλωστε συγκίνηση μεν συνείδηση δε που έλεγε και ο ίδιος. 

Ημερίδα για το συνταξιοδοτικό με τον Ιωάννη Σωπασή

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα ζητήματα που ανάγονται στα δικαιώματα των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα και με βάση την αρχή ότι ο πληροφορημένος εργαζόμενος, είναι ο ασφαλής εργαζόμενος, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.00 το πρωί, το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς θα διοργανώσει ημερίδα στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς με θέμα το συνταξιοδοτικό και με ομιλητή τον Οικονομολόγο-Σύμβουλο Εργασίας Ιωάννη Σωπασή.

Ομιλία με θέμα "Σακχαρώδης διαβήτης, η νέα πανδημία"


«Ανέστη, δε σε ξεχνάμε ποτέ»

Για μία ακόμη χρονιά, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς, τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή της, Ανέστη Παπαδόπουλου, θυμίζοντας παράλληλα σε όλους, το ήθος και το πάθος του Ανέστη από τα πρώτα παιδικά του χρόνια, μέχρι και την πρόωρη στιγμή που μας άφησε…
Τμήματα της Ακαδημίας, υποδέχτηκαν αντίστοιχα του ΠΑΟΚ και των Κανονιέρηδων, με τους «ασπρόμαυρους» μάλιστα να χαρίζουν μια φανέλα του συλλόγου στη μητέρα του Ανέστη, με το όνομά του γραμμένο πάνω της. Για την ιστορία, οι… γηπεδούχοι επικράτησαν στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ, με την… έδρα να παίζει το ρόλο της!

Ανανέωσαν το ραντεβού με πολλά χαμόγελα

Με πολλά χαμόγελα έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς, στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της.

Υποχρεωτική αργία η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 1249/29-05-2012 απόφαση, η Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, ορίζεται ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά – επαγγελματικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Τρόικα, Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης – Κρύβουν νέα μέτρα πίσω από το μαύρο της ΕΡΤ·Τιμητική εκδήλωση της Βουλής – Στα πρόσωπα τω ν Λαμπράκη – Τσαρουχά τιμούμε τη Δημοκρατία·Προειδοποίηση Ε. Ε. – Εφιάλτης για την Ευρώπη η παιδική φτώχεια
ΒΡΑΔΥΝΗ · Εμπρός ΕΡΤ και πίσω εκλογές – ΔΗΜ. ΑΡ. και ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεση επαναλειτουργία·ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ- Συλλαλητήριο και 24ωρη απεργία –Τα δύο συνδικάτα διαδηλώνουν σήμερα έξω από την ΕΡΤ ·Στουρνάρας – Τρόικα – Μαύρη τρύπα στα ταμεία

'Επιασαν 38χρονη Βουλγάρα για κλοπή στο Γερακαριό Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (18.06.2013) το μεσημέρι, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, μία υπήκοος Βουλγαρίας 38 ετών, για κλοπή.