Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Χαιρετισμός Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων (Ικόνιο)

"Φίλε Captain Wei, Αγαπητέ κ. Πρέσβη, Κυρίες και Κύριοι,
Βρισκόμαστε εδώ αυτό το απόγευμα το τόσο όμορφο στον Πειραιά, στο Πέραμα, για να εγκαινιάσουμε την ολοκλήρωση των λιμενικών εργασιών της ανατολικής πλευράς του τρίτου προβλήτα. Αυτό είναι, άλλωστε, και μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων της πρώτης σύμβασης παραχώρησης, που υπέγραψε ο ΟΛΠ με την Κινεζική εταιρεία COSCO. Σήμερα ολοκληρώνονται επενδύσεις άνω των 340 εκ. ευρώ από την COSCO, χωρίς να έχουν ακόμη- όπως σωστά είπε και ο Captain Wei- εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες του λιμανιού μας.

«Σχεδιασμός για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Γουμένισσας»

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Γουμένισσας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας έγινε συγκέντρωση στην οποία ο Δασάρχης Γουμένισσας  και η κ. Αικατερίνη Τζιούνη, Δασοπόνος, παρουσίασαν την εργασία τους «Σχεδιασμός για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Γουμένισσας».

Ευχαριστήριο Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Υπογράφει η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας
"Στη συνεδρίαση της Τρίτης 11-6-2013, η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες της στο Δασάρχη Γουμένισσας κ. Βούρτσα Γεώργιο και τη Δασοπόνο κ. Κατερίνα Τζιούνη , για την σύνταξη πρότασης σχεδιασμού περί της αξιοποίησης του χώρου του πρώην στρατοπέδου Καπετάν Γκόνου Δογιάμα στη Γουμένισσα.

Ο νεποτισμός στην «επιτυχημένη» Ελλάδα με τις «συναρπαστικές» ζωές…

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το βιβλίο: Στην προσπάθεια να τακτοποιήσω ένα μέρος των βιβλίων, που ήταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, «προσέκρουσα» σε μια σχετικώς πολυτελή έκδοση: «κατακτώντας τη φήμη» ο τίτλος της – ο τόμος συγκροτούνταν από μια σειρά συνεντεύξεων με «επώνυμους» που είχε πάρει η Αναστασία Παρετζόγλου (από το 1994 έως το 2000).

"O νοών, νοήτω..."

Παρέμβαση Βασίλη Μάτσκου
"Σχετικά με την συνέντευξη του Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα  στη ΓΝΩΜΗ http://gnomikilkis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html θα ήθελα να σχολιάσω.
Τελικά ο κος Περιφερειάρχης είπε, είπε, είπε.. αλλά κανένα έργο της Περιφέρειας για το Κιλκίς ΔΕΝ ανέφερε...(αν και πριν λίγες βδομάδες έκανε αναφορά για δεκάδες έργα που τρέχουν στο Κιλκίς!!! χωρίς και τότε να διευκρινήσει).

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 31α Πολυκαστρινά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 31α Πολυκαστρινά με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, γυμναστικών επιδείξεων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Άνοιξε τις πύλες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ευρωπού

Άνοιξε τις πύλες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Ευρωπού σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο χαρίζοντας στιγμές δροσιάς και ξεγνοιασιάς στους συνδημότες μας.

Αυτός είναι ο 42χρονος βιαστής ανήλικης

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 42χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 20-6-2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Μεσολογγίου για αποπλάνηση και βιασμό ανήλικης.
Πρόκειται για τον: ΝΑΚΑ Απόστολο του Χρήστου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 17/06/1971 στα Ιωάννινα, κάτοικο Πηγαδιών Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

Μήνυμα Τονικίδη για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

"Η παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με την εξέλιξη των οικονομικών πολιτισμικών και κοινωνικών δομών της παγκόσμιας κοινωνίας μας.
Τα ναρκωτικά είναι ένα βαθύτατο κοινωνικό πρόβλημα.

Εγκαίνια των δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»


Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 τα εγκαίνια των δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» που στεγάζονται σε μισθωμένα διαμερίσματα και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Τσάκωσαν δύο Σενεγαλέζους στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (25.06.2013) βραδινές ώρες στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, δύο υπήκοοι Σενεγάλης 30 και 27 ετών, για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ομολογία Σαμαρά για νέα μέτρα – Ευχήθηκε «…να αποφύγει η κυβέρνηση νέα μέτρα»·Κομισιόν για τους Έλληνες:- Ένας στους τέσσερις θέλει να ξενιτευτεί·Σε πτώχευση οδηγούνται 540 εργαζόμενοι στον όμιλο Κατσέλη
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Ιδεολογία μας η σωτηρία της χώρας – Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον κοινό τόπο της δικομματικής διακυβέρνησης ·Κυβέρνηση – Οι προτεραιότητες του νέου σχήματος- Αγκάθια οι απολύσεις, το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, τα έσοδα και η φοροδιαφυγή·Τρόικα – Ζητούν απελευθέρωση των απολύσεων – Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε συνέδριο

Οι ΑΝΕΛ ρωτούν γιατί καθυστερεί η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάναβης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, για την κωλυσιεργία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη βιομηχανική κάνναβη.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «VICTOR» κατά της διακίνησης και εμπορίας παιδιών στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα και τις ολοένα αυξανόμενες διαστάσεις της διακίνησης και εμπορίας παιδιών, «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» σε ρόλο συντονιστή εταίρου και σε συνεργασία με μια σειρά κορυφαίων φορέων στον τομέα του «trafficking» ξεκίνησε την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου «VICTOR-Παιδιά θύματα εμπορίας και διακίνησης - Οι Ευθύνες μας». 

Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ΟΠΑΔ στα ΚΕΠ από 01/06 έως και 31/10

Από την 1η Ιουνίου και έως την 31η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ. 

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Ρύθμισης Οφειλών στο ΙΚΑ

Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου, εργοδότες που έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, για υποβολή μέσω διαδικτύου Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.