Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ημερίδα με θέμα τη λειτουργία και την εφαρμογή του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΣ) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα με θέμα τη λειτουργία και την εφαρμογή του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΣ) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 8:00πμ στην αίθουσα “Αλέξανδρος” (Εθνικής Αμύνης 1, τηλ. 2310270073).

Σεμινάριο γλώσσας με θέμα “Ρώσικη γλώσσα και πολιτισμός στο σύγχρονο κόσμο”

Διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα “Γλώσσες- Πολιτισμοί- Μετάφραση” και σεμινάριο γλώσσας με θέμα “Ρώσικη γλώσσα και πολιτισμός στο σύγχρονο κόσμο” διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ», από 1 ως 9 Ιουλίου 2013, στο ξενοδοχείο Kriopigi Beach Hotel στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

"Ποιος δουλεύει ποιόν;"

Υπογράφει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ημαθίας, Κώστας Γιοβανόπουλος
«Πάνε οι αγρότες για να δηλώσουν (ΟΣΔΕ) τις καλλιέργειές τους. Κάποιοι τους ζητούν για την παραλαβή της δήλωσης 20 ή 30 ή 50 ευρώ ενώ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.

ΑΠΘ: Περί ναρκωτικών λόγος!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στις καταγγελίες περί ευρείας κυκλοφορίας ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ, με αφορμή πρόσφατη συμπλοκή μεταξύ πρεζεμπόρων ναρκωτικών –όπως χαρακτηρίζονται– και φοιτητών, ο Πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στις 25 Ιουνίου.

Εξετάσεις μαύρων ζωνών Poom και Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο ΕΛ.Ο.Τ.

Εξετάσεις μαύρων ζωνών Poom και Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Ταε Κβον Ντο ΕΛ.Ο.Τ. διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Χάντμπωλ στη Μίκρα Θεσ/νίκης το Σάββατο 22/6/2013. Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην Β. Ελλάδα είναι η Ένωση (Ε.ΤΑ.Β.Ε. ) και για την Ν. Ελλάδα η Ένωση ( Ε.ΤΑ.Ν.Ε ).

Αιτία πολέμου οι απολύσεις εκπαιδευτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝΗ δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα από τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων. Η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών στη Βουλή.

Φίδι τσίμπησε καθηγήτρια στο 1ο λύκειο Κιλκίς


Ερώτηση ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.»

"Η επιχείρηση εμπορίας τροφίμων «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.», που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα, είναι μέσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο με περίπου 170 καταστήματα. 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας των Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων

Δείτε ΕΔΩ

Διαμαρτυρία των Αστυνομικών Κιλκίς στον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. για τις νέες αποσπάσεις

Υπογράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
"Την 27-03-2013 σε συνάντηση εκπροσώπων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων δόθηκε η διαβεβαίωση από μέρους σας ότι θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Έβρου προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός αποσπασμένων χωρίς να «θιχθεί» ο υπάρχον επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Ολοκληρώθηκε to Ιστορικό Συνέδριο του Δήμου Κιλκίς

Τις βάσεις για την καθιέρωση ενός νέου, πολύ σημαντικού θεσμού, έθεσε το πρώτο στην ιστορία του τόπου Ιστορικό Συνέδριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από τη Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης.

"Αν κάνεις κάτι με αγάπη, αυτό βγαίνει στον κόσμο"

Γράφει η Μαρία Μιχαηλίδου
Υπεύθυνη τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
"Αυτή τη φορά δε θα στείλω Δελτίο Τύπου (όπως πάντα άλλωστε) λόγω καθηκόντων γραμματείας, δε θα μιλήσω ως μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, αλλά ούτε και ως χορεύτρια. Θα μιλήσω ως Μαρία.

«Ψήφισμα κόλαφος για την κυβέρνηση του Μνημονίου από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο»

Ομόφωνα ψηφίστηκε αργά χθες 26/6/2013 από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο σχετικό ψήφισμα για την «ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη» το οποίο πέραν των άλλων στην παράγραφο 4 αφού υπενθυμίζει ότι σύμφωνα και με το προγενέστερο υπ’ αριθμ. 1884/2012 Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τα μέτρα λιτότητας αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα επισημαίνει με ανησυχία τις συνέπειες που η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας είχαν στην πρόσβαση στην περίθαλψη σε διάφορα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη «ακόμη και με μια ανθρωπιστική κρίση».

Ολοκληρώθηκε το 69ωρο επιμορφωτικό σεμινάριο του" Νηρέα" "Οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης"

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ολοκλήρωσε τα 10 βιωματικά εργαστήρια που εντάσσονταν στο 69ωρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης".

Κορυφαίος στις ρίψεις ο Γ.Σ Μανδρών στα Τρίκαλα

Κορυφαίος σύλλογος στις ρίψεις απέδειξε ότι είναι ο Γ.Σ Μανδρών, αφού σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στους πανελληνίους διασυλλογικούς αγώνες που διεξήχθησαν στα Τρίκαλα στις 22-23 Ιουνίου 2013. Ο σύλλογος συμμετείχε με τρεις αθλητές: τους Κυριάκο Ζώτο, Δήμητρα Ζώτου, και Αλέξιο Προδανά οι οποίοι κατέκτησαν υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου προπονητή τους Ιωάννη Χρίστογλου 5 χρυσά μεταλλεία και ένα χάλκινο, εκτοξεύοντας τον Γ.Σ Μανδρών στις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης. 

Από 30 δήμους ξεκινάει η διαθεσιμότητα

Σε 30 δήμους επικεντρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «ενδιαφέρον» των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Τους τσάκωσαν με 174 γραμμάρια ηρωίνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών πέτυχαν χθες (27.06.2013) το μεσημέρι τη σύλληψη δύο ημεδαπών 38 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αποθήκευση, κατοχή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 54χρονος διακινεί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) σε τοξικομανείς των Σερρών και της Θεσσαλονίκης και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να οδηγεί τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα του με συνεπιβάτη την 38χρονη και σε αστυνομικό έλεγχό του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Κούρεμα σε δόσεις αποκαλύπτουν οι Γερμανοί – Χωρίς τέλος το μαρτύριο που επιβάλλουν οι πιστωτές στους Έλληνες, αλά και η κατεδάφιση της οικονομίας.. ·Κλιμακωτά από 22 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου – Η ανοργανωσιά έφερε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις·Απαξιώνουν τα νοσοκομεία για να τα κλείσουν – Οδοιπορικό της «Αυγής» στα νοσοκομεία που κινδυνεύουν με λουκέτο
ΒΡΑΔΥΝΗ · Οι επενδύσεις απάντηση στην κρίση – Ο πρωθυπουργός καλεί τους ξένους να επιχειρήσουν στη χώρα μας·Αντισυνταγματική η διάταξη για το επίδομα πολυτέκνων – Το άρθρο ψηφίστηκε παρά τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής- Θα χάνουν το επίδομα πολύτεκνες οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες·ΕΡΤ- Συνάντηση με τους εργαζομένους – Ο αρμόδιος υπουργός Π. Καψής είχε μια πρώτη άτυπη επικοινωνία