Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ του προϊόντος “ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ, ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε”

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων βαρέων μετάλλων και ανόργανου κασσιτέρου στα τρόφιμα”, μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας κατεψυγμένου γαλέου και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για τον υδράργυρο.

Εξαφανίζουν την Κιβωτό των Σπόρων μας

Εξαφανίζουν για να την ξεπουλήσουν την Εθνική μας Τράπεζα Γενετικού Υλικού μέσα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 11-6-13 για την κατάργηση της ΕΡΤ! Σαλαμοποιείται η Αγροτική Έρευνα για την Κοινωνία, δηλαδή το ΕΘΙΑΓΕ και ο Εθνικός έλεγχος στα Βιολογικά και στο γάλα!

Αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2013-2014:
- από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ
- Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια
- Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Λύκεια
- Διαπολιτισμικά σχολεία
- Εκκλησιασικά σχολεία
να υποβάλουν αίτηση από Δευτέρα 15-07-13 μέχρι και Παρασκευή 19-07-13 στην πλησιέστερη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η «απάτη» του flash smelting στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός

Mια αποκαλυπτική συζήτηση με τον προϊστάμενο της ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, Επαμεινώνδα Τολέρη
• Γράφει η Μαρία Καδόγλου
από το Παρατηρητηρίο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Η μέθοδος της ακαριαίας τήξης ή flash smelting είναι η μέθοδος που έχει επιλεγεί από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την μεταλλουργική επεξεργασία των χρυσοφόρων συμπυκνωμάτων της Χαλκιδικής. Κριτήριο για την επιλογή της ήταν η αποφυγή μεθόδων που απαιτούν τη χρήση κυανίου, δεδομένου ότι αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους ακύρωσης από το ΣτΕ της προηγούμενης πρότασης για δημιουργία εργοστασίου χρυσού στη Χαλκιδική από την Καναδική TVX (απόφαση 613/2002).

Ο ΠΑΟΚ Κεντρικού Κιλκίς χορεύει

Οι ποδοσφαιριστές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΚ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό τους που θα γίνει την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 στο Πάρκο τον Χωριού, με γνωστούς καλλιτέχνες και πλούσια δώρα.
Ώρα προσέλευσης: 9 μ.μ.
Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ
(Πλήρες μενού, χωρίς ποτό)

Ατυχία για τον αθλητή του Γ.Σ. Μανδρών Αλέξη Προδανά

Του Κώστα Μηναρετζή
Ατυχία για τον κιλκισιώτη πρωταθλητή του Γ.Σ. Μανδρών. Στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας που διεξάγεται στην Ουτρέχτη ο Αλέξης Προδανάς, όπως και στο Ντόνετσκ πριν λίγες ημέρες, έτσι και στην Ολλανδία έριξε στον τελικό της σφυροβολίας τρεις άκυρες βολές.

100 χρόνια Μάνδρες Κιλκίς


100 χρόνια Μάνδρες Κιλκίς
Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 13 Ιουλίου στο γήπεδο του χωριού,
από τον πολιτιστικό σύλλογο και την νεολαία Μανδρών.

(Το Video είναι ευγενική παραχώρηση του αναγνώστη της ΓΝΩΜΗΣ Γιώργου Γεμενετζή.)

Εξόντωση των μικρομεσαίων και κακοποίηση της αγοράς οι 52 Κυριακές του Υπουργείου Ανάπτυξης

Υπογράφει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
"Η απόφαση των ιθυνόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τη βίαιη μεταβολή του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς και τη δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές του έτους, άνευ σοβαρών προϋποθέσεων, αποτελεί «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» της υπομονής των μικρομεσαίων εμπόρων.

Στον Κιλκισιακό ο Ματεντζίδης

Σε ακόμη μία μετεγγραφική κίνηση προχώρησε ο Α.Ο. Κιλκισιακού, καθώς παίκτης της ομάδας είναι ο Σπύρος Ματεντζίδης. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής την περίοδο 2009-2010 είχε 13 συμμετοχές με τον Πανθρακικό στη Super League και εν συνεχεία πήρε μετεγγραφή στην ΑΕΚ. Το 2010-2011 αγωνίστηκε δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ έχει φορέσει και τις φανέλες των Διαγόρα Ρόδου και Κορίνθου

Ηθικές αμοιβές και έπαινοι στο ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου Κιλκίς

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς αποδίδει ΕΠΑΙΝΟΝ της Υπηρεσίας στο ΓΕΛ Ν. Αγιονερίου, καθώς και στους : 
Α. Δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου σε μαθητές της Γ΄ τάξης. 1. κο. Γιαννακούλα Ανδρέα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 19.
2. κο. Βλάχο Χρήστο, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 04.02.
3. κα. Λιάτου Παρασκευή, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 04.04.
Β. Προσομοίωση μαθημάτων της Γ΄ τάξης. 1. κο. Φουτσιτζή Παναγιώτη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 09.
2. κα. Σιδηροπούλου Φαίδρα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 02.
3. κα. Λιάτου Παρασκευή, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 04.04.

"Κερνάμε Ελλάδα" από τις κιλκισιώτικες επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Κιλκίς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σε πληροφορήσει ότι έχει αναλάβει την διοργάνωση του Φεστιβάλ ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με τον τίτλο “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”. 

Αναβάλει για ένα χρόνο την έναρξη παραγωγής στις Σκουριές και το Πέραμα η Eldorado

Τη μείωση των δαπανών της για φέτος λόγω της υποχώρησης των τιμών του χρυσού αποφάσισε η καναδική Eldorado Gold Corp. (EGO).
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η μεταλλευτική εταιρεία αποφάσισε επίσης την καθυστέρηση της επέκτασης του ορυχείου Kisladag στην Τουρκία καθώς και τη μετάθεση κατά ένα έτος της έναρξης παραγωγής σε τρία άλλα έργα, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Εγκαινιάστηκε η περιμετρική οδός Πολυγύρου

Την περιμετρική οδό Πολυγύρου και συγκεκριμένα το τμήμα από Άγιο Βλάση προς Βράσταμα Χαλκιδικής εγκαινίασαν σήμερα το μεσημέρι, στη γέφυρα του Αγίου Βλάση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος.

Ο Λαπόρδας στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας

Την Κυριακή 14/07/2013, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παλάνη Μαρία και κ. Σιωνίδη Κωνσταντίνο, παραβρέθηκε στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας. Στις εργασίες του 3ήμερου συνεδρίου συμμετείχαν Παμμακεδονικές Ενώσεις από όλο τον κόσμο και όλη την Ελλάδα, ενώ το Δήμο Παιονίας εκπροσώπησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Παίονες Γουμένισσας» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας.

Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 1η Αυγούστου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά
"Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά - και σημαδιακά - πράγματα για τη Χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:
Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014.

Έτσι, δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις Κ. Μητσοτάκη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, μία σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορούν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Καθάρισαν τον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, κλιμάκιο του Ο.Φ.Κ.Α.Θ υπό την ηγεσία του κου Χρήστου Ράμου, προέδρου του Δ.Σ., επεσκέφθη το νοσοκομείο και προέβη σε καθαρισμό, αποψίλωση, κλάδεμα και καλλωπισμό των θάμνων και των λοιπών φυτών του αύλειου χώρου που τους υπέδειξε το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς.

«Η πόλις με 100 χρόνια τραγούδι: 1913-2013»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη μεγάλη συναυλία του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου Κιλκίς «η πόλις», που πραγματοποιήθηκε στις 10/07/2013 στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΑΥΓΗ ·»Λάστιχο» το 8ωρο και ο κατώτατος μισθός –Κίνδυνος νέας μείωσης μετά τη ρύθμιση Βρούτση·Αντιστασιακοί: Σόιμπλε, αναγνώρισε την οφειλή ·Ογκώδεις διαδηλώσεις χθες σε όλη τη χώρα κατά των προγραφών
ΒΡΑΔΥΝΗ · Στον αέρα οκτάωρο και ημέρες εργασίας – Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο Πολυνομοσχέδιο·Έκθεση ΟΟΣΑ- Έκρηξη ανεργίας στο 28%- Εφιαλτικές εκτιμήσεις για το 2014 ·Στην Αθήνα αύριο ο Σόιμπλε – Κομίζει κλάδον ελαίας και.. μέτρα

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τις απολύσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, που συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, και είχε ως θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», κατέληξε, κατά πλειοψηφία (διαφώνησε η Δημοτική Παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΙΛΚΙΣ») στο ακόλουθο ψήφισμα: