Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αποσύρεται από τον ΕΦΕΤ το τρόφιμο «Χοιρινή Ωµοπλάτη -Έδεσµα, Ελληνική Φάρµα»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δ υτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράµµατος Επισήµου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίµων για τον έλεγχο των προσθέτων και σε συνεργασία µε το Γενικό Χηµείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη µη ασφαλούς προϊόντος – Χοιρινή Ωµοπλάτη - στο οποίο ανιχνεύθηκε χρωστική (καρµίνιο) πρόσθετο µη επιτρεπόµενο στο συγκεκριµένο είδος τροφίµου.

Ανακοινώσεις ΚΚΕ για τη διαθεσιμότητα 2000 εκπαιδευτικών και για τις καταργήσεις & συγχωνεύσεις μονάδων υγείας

Για τη διαθεσιμότητα 2000 εκπαιδευτικών
"Η διαθεσιμότητα των δυο χιλιάδων εκπαιδευτικών προαναγγέλλει τις αντιδραστικές αλλαγές στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση με ψευτοκατάρτιση και τζάμπα εργασία για την εργοδοσία.
Είναι μέρος του σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας για να διαμορφωθεί ένα κράτος πιο εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Ανακοίνωση του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

"Η συγκυβέρνηση την ώρα που ο λαός βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση επιβάλλει νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυξάνει στους οικιακούς καταναλωτές κατά 118% το τέλος ΕΤΜΕΑΡ από 9,5 σε 20,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν μάλιστα πριν από ένα χρόνο οι οικιακοί καταναλωτές πλήρωναν 3 ευρώ την μεγαβατώρα. Συγχρόνως προχώρησε και σε μεγάλες αυξήσεις στους αγρότες και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, ενώ στους μεγαλοβιομηχάνους έκανε μειώσεις.

"Μαύρη μέρα για την εκπαίδευση"


"Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας καταδικάζει σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, καταργεί δεκάδες ειδικότητες στην τεχνική εκπαίδευση και παραδίδει τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η Δυτική Μακεδονία προβάλει τις ομορφιές της στους Ουκρανούς! Θα κάνει άραγε κάτι ανάλογο και η περιοχή μας...;

Tο γραφείο του ΕΟΤ Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το τουριστικό γραφείου Κασκαμανίδης Travel της Φλώρινας, κάλεσαν 15 τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Οδησσό της Ουκρανίας, σε μια πενθήμερη ξενάγηση με την ονομασία «Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία».

Ο δικός μας Βασίλης Μακρίδης μιλά στην dramini.gr

Λογγινίδης, Σαββίδης και Κωνσταντινίδης στον Κιλκισιακό

Με γνώμονα την ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές που έχουν την θέληση να πρωταγωνιστήσουν στο ποδόσφαιρο ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει τις αποκτήσεις των Κωνσταντίνου Λογγινίδη, Τριαντάφυλλου Σαββίδη και Ευάγγελου Κωνσταντινίδη.

Έπαρση Σημαίας στον Συνοριακό σταθμό Ευζώνων

Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε και πάλι μετά από αρκετά χρόνια την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013, η έπαρση της σημαίας μεταξύ του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων και της Μεθοριακής γραμμής. Τα έξοδα για την αγορά και την επανατοποθέτηση της σημαίας εμβαδού 12 τ.μ. επί ιστού ύψους 12 μέτρων καλύφθηκαν με την ευγενική χορηγία του ζεύγους Αθανασίου και Ελένης Μαυροματίδη ενώ στην όλη προσπάθεια ουσιαστική ήταν η συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παιονίας.

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς για Δημόσια Βιβλιοθήκη και δωρεά Π. Μουλλά

Με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τη δωρεά της προσωπικής φιλολογικής βιβλιοθήκης του αείμνηστου Κιλκισιώτη καθηγητή Πανεπιστημίου Παναγιώτη Μουλλά, αλλά και το μέλλον της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ο Δήμος Κιλκίς διευκρινίζει τα εξής: 

Η «ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ» του Θωμά Κοροβίνη στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα - ανθολογία από την εποποιία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού παρουσιάζεται σε μια μοναδική συναυλία στη Μονή Λαζαριστών την Τρίτη, 23 Ιουλίου.
Η «Όμορφη νύχτα» στην οδό Παπάφη υπήρξε από τη δεκαετία του ’80 ο «ναός» του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Ο Θωμάς Κοροβίνης συγκέντρωσε τους μύθους της και τα τραγούδια της σε μια εξαιρετική δουλειά την οποία θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών μαζί με εξέχοντες μουσικούς της πόλης.

Δωρεά 255 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου τον Ιούνιο παρέλαβε μια σημαντική δωρεά 255 βιβλίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.). μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, η οποία υλοποιεί το “Πρόγραμμα ενίσχυσης των Δημόσιων / Δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα”. 

"Είναι πολύ επικίνδυνο να τους αφήνουμε να μιλούν μόνο για βιζόν και αφρόλουτρα"

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε την τύχη ή την ατυχία – η ιστορία θα το δείξει – να βρισκόμαστε περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας, κοινώς στη Βουλή. Είχαμε να συζητήσουμε – και να αποφασίσουμε βεβαίως βεβαίως – για τα πιο φλέγοντα ζητήματα της τελευταίας περιόδου. Το νέο φορολογικό σύστημα, τις απολύσεις στο Δημόσιο, την ΕΡΤ. Ήταν λοιπόν τόσο ενδιαφέρουσα η συζήτηση που δε θα μπορούσα να μην κάνω μια αναφορά σε αυτήν.

«Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ» το Σεπτέμβριο στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4 - 5 χρονών (προνήπια και νήπια) με τίτλο Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Εύσημα με αστερίσκους για Οικονομία – Μήνυμα στήριξης από τον υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ (σε Αντώνη Σαμαρά- κυβέρνηση) ·Νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα – Από την αναπροσαρμογή του τέλους για ΑΠΕ ·Βάζουν στον πάγο τις νέες αντικειμενικές – Το υπ. Οικονομικών εξετάζει την αναπροσαρμογή τους από το 2016
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πανικός με τις φορολογικές δηλώσεις – Τα συνεχή μπλακάουτ (λόγω… Θεοχάρη) στο TAXISnet φέρνουν σιωπηρή παράταση – Οι τροϊκανοί παραμένουν ανένδοτοι και θέλουν να τηρηθούν εδώ και τώρα οι προθεσμίες υποβολής·Σαμαράς- Λιου: Τα σπουδαιότερα (8 Αυγούστου) στον Λευκό Οίκο ·Ό, τι πει ο Σόιμπλε – «Παράθυρο» για νέα μέτρα άνοιξε ο Ι. Στουρνάρας – Μισόλογα του υπ. Οικονομικών

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου με την «ΑΡΜΟΝΙΑ» Κιλκίς

«Σε μια ημερήσια εκδρομή στην Καβάλα και Ν. Πέραμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους Φιλίππους στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, να θαυμάσουμε την αρχαία πόλη της Μακεδονίας στα ΒΔ της Καβάλας, η οποία ιδρύθηκε με το όνομα Κρηνίδες το 360/359 π.χ.

«Εκτός λειτουργίας» την Τετάρτη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Παραλύουν την Τετάρτη τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας , το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας, καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί όπως υποστηρίζουν στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».

Συνεργασία του χειροσφαιρικού Γ.Α.Σ.Κ. με τον Κ. Τσαβδαρίδη

Ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Τσαβδαρίδη Κωνσταντίνο για την επερχόμενη αθλητική χρονιά, 2013 - 2014. Τα καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνει θα είναι η προώθηση της ομάδας καθώς και η διαχείριση της επικοινωνιακής πολιτικής αυτής. Επίσης τίθεται υπεύθυνος για την επικοινωνία και την ομαλή συνεργασία της ομάδας με τους χορηγούς της όπως επίσης και για την σωστή και ανταποδοτική προβολή τους εντός και εκτός γηπέδου καθώς και με τους ανθρώπους που θέλουν να ενισχύσουν προσφἐροντας σε αυτή.