Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφορικά με τους οφειλέτες προς τον ΟΑΕΕ - προσχέδιο

"Η παρατεταμένη ύφεση έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα του οποίου τα έσοδα μειώθηκαν ως αποτέλεσμα της μείωσης της απασχόλησης και της κρατικής ενίσχυσης ενώ, ταυτόχρονα, οι ανάγκες χρηματοδότησης πολλαπλασιάστηκαν.

Χέρσο ν. Κιλκίς: Μια μικρή πόλη

ΤΕΙ Κιλκίς: "Όταν δεν υπάρχει κοινή λογική"

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς 
 Με μεγάλη μας έκπληξη και ταυτόχρονη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τα νέα εμπόδια που εγείρει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από επιστολή του Προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πασχουλίδη προς τον Υπουργό υγείας και τους τοπικούς παράγοντες του νομού μας, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Κιλκίς.

Στο κουρείο ξανά τα φωτοβολταϊκά

Του Γιάννη Τσατσάκη
Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν για άλλη μια φορά οι ιδιοκτήτες των φωτοβολταϊκών καθώς ούτε η αύξηση στο τέλος ΑΠΕ που ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα φαίνεται ότι αρκεί για να κλείσει η τρύπα στον «πράσινο» λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ. Το νέο «κούρεμα» στις εγγυημένες τιμές πώλησης του ρεύματος και το οποίο, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, θα έχει «εθελοντικό» χαρακτήρα θα φτάνει μεσοσταθμικά το 45%, δε θα εξαιρεί (με τα μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεδομένα) τους αγρότες, ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί τελικά και στα οικιακά, τα οποία μέχρι σήμερα βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Αλλαγές στη ανανέωση αδειών πωλητών σε λαϊκές αγορές

Ένα θέμα που από χρόνια έχει γίνει «αιτία πολέμου» μεταξύ νόμιμων και παράνομων πωλητών στις λαϊκές αγορές προσπάθησε να λύση το υπουργείο Ανάπτυξης με τη ψήφιση τροπολογιών «εκκαθάρισης τοπίου» στη ανανέωση αδειών πωλητών στις λαϊκές αγορές και στις μεταβατικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Πρατήρια Καυσίμων: 6 μήνες παράταση για το GPS

Για ένα εξάμηνο παρατείνεται η εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων-σημάτων GPS από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν στα βυτιοφόρα.

Σκουριές: Συνεχίζεται η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός - ''Βράζουν'' οι κάτοικοι με την απόφαση!

Την αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων για τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στο ρέμα του Καρατζά στις Σκουριές, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου πριν από λίγο προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων που αντιδρούν στο έργο της εξόρυξης .

Σαμαράς: Με τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν θα ζητάμε κάθε λίγο δανεικά

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Enrico Letta. Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο ηγετών:

Το τυπογραφείο Λογότυπο Κιλκίς κάνει διακοπές


Π. Ψωμιάδης: «Το success story της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται»

Σχετικά με την απόφαση της Ολυμπιακής για διακοπή των δρομολογίων προς Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το …success story της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής για διακοπή των δρομολογίων της εταιρείας από την Αθήνα το φθινόπωρο επεκτείνει τον πρωτοφανή συγκοινωνιακό αποκλεισμό που βιώνει η βόρεια Ελλάδα στο σύνολο της και καταργεί τις όποιες (φιλότιμες κατά τα άλλα) προσπάθειες για τόνωση του τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας.

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σήμερα στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:00 μμ στο Θέατρο Λόφου.

Τον συνέλαβαν γιατί αυνανιζόταν στην παραλία

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ένας 52χρονος Ινδός, ο οποίος συνελήφθη χθες Κυριακή σε παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο γιατί... αυνανιζόταν!

Ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι στα έντυπα και λοιπά μέσα μαζικής ενημέρωσης εκπροσωπείται μόνο από την Πρόεδρο ΤΣΕΛΕΚΗ Γεωργία (τηλ. 6974602200) από τον Α΄ Αντιπρόεδρο ΣΙΔΕΡΙΔΗ Δημήτριο (τηλ. 6932293221) και το Γενικό Γραμματέα ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ηλία (τηλ.6974357767) σύμφωνα με το καταστατικό.

Νέος Πρόεδρος του Genesis ο Κιλκισιώτης Γιώργος Φραγγίδης

Ομόφωνα από το 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Genesis Θεσσαλονίκης εκλέχτηκε την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 στη  θέση του Προέδρου ο Κιλκισιώτης Γιατρός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φραγγίδης. Η εκλογή του κ. Φραγγίδη σηματοδοτεί την επιβράβευση της μέχρι τώρα πορείας του στις θέσεις ευθύνης που κατείχε στον τομέα της Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Genesiς είναι καθαρά ιδιωτικών συμφερόντων με μετόχους την Euromedica καθώς και 150 ιδιώτες γιατρούς.
Εκφράζουμε  τα θερμά μας συγχαρητήρια  στον συμπατριώτη μας Γιώργο Φραγγίδη καθώς και τις ευχές μας για κάθε επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

ΤΑΙΠΕΔ: To χάος των διαδικασιών

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στις 21 Φεβρουαρίου 2013 το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προκήρυξε διαγωνισμό με σκοπό την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 51% της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Συνέλαβαν δύο Σύριους στους Ευζώνους Κιλκίς για πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν χθες (28.07.2013) το απόγευμα στους Ευζώνους Κιλκίς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, δύο υπήκοοι Συρίας 22 και 31 ετών, για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 49χρονος

Στις 29.07.2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο 11ο χλ Επαρχιακής Οδού Γιαννιτσών – Αλεξάνδρειας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του αριστερά και προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

Εκδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Άφυτο Χαλκιδικής το Σάββατο 3 Αυγούστου. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972214186 και 6945743367. Ώρα αναχώρησης: 08:00 από την Πλατεία Ειρήνης.

Μαυρονέρι Κιλκίς: Ένα χωριό 650 κατοίκων

"Η πόλις" θυμάται, τιμά και τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Ράντσο Κιλκίς