Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Με τον Κουβέλη πάει ο Καστανίδης

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο είχε προχωρήσει στην ίδρυση, από κοινού με τη Λούκα Κατσέλη, της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Ωστόσο, βλέποντας ότι το καινούριο αυτό κόμμα «δεν περπατάει» αποφάσισε να μετακομίσει σε νέα πολιτική στέγη. O λόγος για τον Χάρη Καστανίδη.

Διεθνείς διακρίσεις μαθητών των εικαστικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Η ΤΕΧΝΗ συμμετείχε και το 2013 στο 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής NOVA ZAGORA 2013. Απέστειλε 36 δημιουργίες παιδιών, από τις οποίες διακρίθηκαν 7, και ανήκουν στους μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ:

Τέλος οι μαλακίες και τα μπερεκέτια

Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου
"Η διαθεσιμό-τητα, η κινητικό-τητα και η ηλιθιό-τητα αυτών στην πραγματικό-τητα, σπέρνουν την εχθρό-τητα, εξαφανίζουν την αποτελεσματικό-τητα, την εργατικό-τητα, διχάζουν την ενό-τητα και την εργασιακή οντό-τητα . Βέβαια ενισχύουν την καρπερότητα"

5ο Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας

Μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, στις 24 Αυγούστου στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, καθώς και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15).

Απλοποιούνται οι διαδικασίες ένταξης στις "Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις"

Υπεγράφη την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013, από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την αρχική ΚΥΑ και διευκολύνει τις εντάξεις στις στο πλαίσιο ορισμένων δράσεων του μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Α.Α 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

ΣΥΡΙΖΑ: ¨Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης

"Η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό ζήτημα: απέκλεισε κατηγορίες πολιτών από το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα και γύρισε την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους και η βουλευτής Κιλκίς Ε. Αγαθοπούλου, ζητούν με ερώτησή τους στους αρμόδιους υπουργούς τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας και να αποφευχθούν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα δημόσιας υγείας.

Πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους υποψήφιους των κλάδων αυτών να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Πρόσληψη ωρομισθίων ή αναπληρωτών καθηγητών ειδικής αγωγής

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ16, ΤΕ01 και ΔΕ01, οι οποίοι επιθυμούν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, Διδασκαλία στο σπίτι και ΚΕΔΔΥ και έχουν τα τυπικά προσόντα, να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΑΕ για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΥΓΗ ·Επιδρομή στη Συρία από ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ- «Περιστερές» πολέμου στη Μέση Ανατολή·Μετά τους πλειστηριασμούς κατοικιών – Κατασχέσεις σε μισθούς – συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ για χρέη στο Δημόσιο·Αποκάλυψη SPD στο Βερολίνο – Στα 77 δις ευρώ το τρίτο δάνειο στην Ελλάδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ο θάνατος του Εμποράκου! Η.. .βροχή των λουκέτων – Έκθεση – σοκ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ·Το σύστημα Παπανδρέου εξαφάνισε 92.000.000 ευρώ του Ταμείου Μολυβιάτη! – Τα χωριά της Ηλείας που καταστράφηκαν δεν πήραν τίποτα – Κόλαφος το πόρισμα της Βουλής για τον πρώην πρωθυπουργό και τον Γ. Παπακωνσταντίνου ·Ψυχρολουσία! – Έρχονται κατασχέσεις από το πρώτο ευρώ στο νέο φορολογικό

Συνεχίζεται η προετοιμασία του ΓΑΣ Κιλκίς

Με δύο αγώνες σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη συνεχίζει την προετοιμασία της η ομάδα χειροσφαίρισης του Γ.Α.Σ.Κιλκίς. Ο αγώνας της Κατερίνης θα διεξαχθεί τη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα με αντίπαλο τον Αρχέλαο που επέστρεψε στην Α1 μετά από 8 χρόνια, ενώ αυτός της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. το Σάββατο στις 4 το απόγευμα. Η δεύτερη εβδομάδα των διπλών προπονήσεων κυλάει στους έντονους ρυθμούς της προηγούμενης χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, με τους αθλητές να ρίχνουν ποτάμια ιδρώτα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Θέση εργασίας στο Πολύκαστρο

Από την Βιομηχανία Γάλακτος ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. με έδρα τον Λιμνότοπο-Πολυκάστρου, ζητείται κοπέλα (έως 30 ετών) με πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και καλή γνώση Η/Υ για θέση Υπαλλήλου Γραφείου. 
Δείτε ΕΔΩ