Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγίες προς οδηγούς ενόψει της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς 2013

Στο πλαίσιο έναρξης της φετινής Εμποροπανήγυρης της πόλης του Κιλκίς, που ξεκινά αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 και των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξής: 

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Garcia στο Κιλκίς


«Κερνάμε Ελλάδα» στο Κιλκίς: Η ΑΝΚΙ κέρασε τρεις ημέρες εύγευστες και καρποφόρες

Με τη συμμετοχή της στο «Κερνάμε Ελλάδα» στο Κιλκίς, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, το τριήμερο 30-31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου, η Αναπτυξιακή Κιλκίς έδωσε, μέσα από μια ολοκληρωμένη εμπειρία προσέγγισης του γαστρονομικού μας πολιτισμού, το δικό της διαφορετικό στίγμα ως μία ανοιχτή και πολυδιάστατη δομή προσέγγισης, ανάδειξης και συνεύρεσης των πολυεπίπεδων στοιχείων που συγκροτούν τον πλουραλιστικό καμβά της τοπικής γαστρονομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Εκλογές ΟΤΑ: Επαναφορά του 42% και ενιαίο ψηφοδέλτιο

Σε χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη «κλείδωσαν» οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά.

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΥπΑΑΤ σε ευπαθείς ομάδες, έτους 2013

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας μας για το έτος 2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ. 

« Για μια άλλη αναπτυξιακή κουλτούρα, με επενδυτικά σχέδια μεγάλης αξίας»


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Οι προτάσεις για τη βελτίωση της ρευστότητας στο επίπεδο της ΕΕ, μέσω διαφόρων εναλλακτικών λύσεων, παραμένουν στις καλένδες, ενώ οι φωνές για τη δημιουργία ενός Συμπληρωματικού Νομίσματος (Complementary Currency), διαρκώς αυξάνονται.

Συγχαρητήριο του Πολυανείου Ωδείου Μητροπόλεως Κιλκίς στους σπουδαστές -στριες του

Η Διεύθυνση και οι Καθηγητές του Πολυανείου Ωδείου Μητροπόλεως Κιλκίς, συγχαίρουν τους σπουδαστές -στριες για την απόκτηση των παρακάτω πτυχίων και τους Ε\εύχονται καλή σταδιοδρομία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, από ώρα 06.00΄ της Τετάρτης (04-09-2013) μέχρι την ώρα 14.00΄ της Κυριακής (08-09-2013) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στα παρακάτω τμήματα των οδών:

Χαρακόπουλος: “Κάνουμε πιο ελκυστικές και λειτουργικές τις Οργανώσεις Παραγωγών”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αφορά στην αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών καθώς και την εθνική στρατηγική για τα επιχειρησιακά τους προγράμματα. Η Απόφαση υπεγράφη και από το συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Τσάκωσαν διακινητή λαθρομεταναστών στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (02.09.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας Κιλκίς, ένας υπήκοος FYROM ηλικίας 38 ετών, που διευκόλυνε την είσοδο σε δύο υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες, στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

Ο Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει για τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο για την απόφασή του να στηρίξει εντελώς αφιλοκερδώς την προσπάθειά μας ώστε να ενισχύ- σουμε με τρόφιμα και είδη καθαρισμού όσους συμπολίτες μας τα χρειάζονται. Με τα
είδη που θα συγκεντρωθούν, θα υποστηρίξουμε τις οικογένειες της περιοχής μας που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες και έχουν καταγραφεί από τον ΕΕΣ Κιλκίς. Μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στην Ουκρανία

Της Τ. Λιούμπτσενκο*
Στις 25 Μαρτίου όλη η Ελλάδα γιορτάζει την εθνική γιορτή–ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους. Τετρακόσια χρόνια σχεδόν η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους. Οι Έλληνες, όμως, δεν μπορούσαν να ζήσουν σκλάβοι για πάντα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·3 του Σεπτέμβρη… Σαμαράς! – Σε στρατηγική συμμαχία βάθους με τη Ν. Δ. του Σαμαρά οδηγεί το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην 39η επέτειο της ίδρυσής του, ολοκληρώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο και τον ιστορικό του κύκλο ·Ετήσια Έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ- Οικογενειακό κραχ από τις πολιτικές λιτότητας·Από τον ΠΟΕΔΗΝ- Νέες κινητοποιήσεις σε ψυχική υγεία και ΕΣΥ 

Μάγεψαν οι Αδελφοί Τσαχουρίδη και η Αρετή Κετιμέ στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Σκοτώθηκε 79χρονη σε τροχαίο

Στις 02.08.2013 το πρωί, στη Νάουσα Ημαθίας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονη ημεδαπή, συγκρούσθηκε πλαγομετωπικά με Ι.Χ.Φορτηγό που οδηγούσε 35χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού του Ι.Χ.Επιβατικού αυτοκινήτου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας Ημαθίας.

Εντυπώσεις και απόψεις από το "Κερνάμε Ελλάδα" στο Κιλκίς

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου
Επιστρέφοντας από το μικρό μου οδοιπορικό στο "Κερνάμε Ελλάδα", δεν μπορώ να μην σας εκφράσω τις απόψεις μου και να μην σας ταξιδέψω λιγάκι στον όμορφο κόσμο της παραδοσιακής, τοπικής γεύσης και στην τεχνοτροπία της.

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Η Ε.Γ.του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς, χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, συνεδρίασε με θέμα Ημερήσιας Διάταξης, την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό ενόψει του Συλλαλητηρίου της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, αντιπρόσωποι όλων των Α/θμιων Σωματείων και του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Από 16 Σεπτεμβρίου επαναλειτουργεί ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" πληροφορεί τα μέλη και τους φίλους του ότι θα επαναλειτουργήσει, για την χειμερινή περίοδο 2013-14, από τις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00. Επανεγγραφές και νέες εγγραφές, για τα χορευτικά τμήματα είναι δωρεάν και θα γίνονται από την ίδια ημερομηνία και ώρα. Έναρξη μαθημάτων διδασκαλίας παραδοσιακών κρητικών χορών από 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00

Εκλογές στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν.Κιλκίς "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ"

"Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Κιλκίς "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ" σας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 κ ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ενώ ως ημερομηνία επαναληπτικών εκλογών ορίστηκε η Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 την ίδια ώρα. Οι εκλογές θα λάβουν χώρο στα γραφεία του Συλλόγου μας ,όπου θα παραβρεθούν και τα μέλη του Συλλόγου μας για το σκοπό αυτό."

Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει εστία Αδιαφάνειας

Επιμέλεια: Γιώγος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει εστία Αδιαφάνειας. Η ουσιαστική κατάργηση - παράκαμψη της διαδικασίας μετάθεσης και κατάργηση της ελπίδας απόσπασης είναι πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα για μεγάλο μέρος του κλάδου, ειδικά τους νεότερους συναδέλφους, ειδικότητες και κοινωνικές κατηγορίες που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στη Δ.Ε.Θ.


Νέες θεματικές ενότητες στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κιλκίς

Δείτε την αίτηση ΕΔΩ 
Ο Δήμος Κιλκίς και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς. 

«Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2012-2013»

Με την υπ’ αρ. 24136/Γ7/21-2-2013 (ΦΕΚ 524 τ.Β΄) Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2012-2013» όπως αυτή τροποποιείται και ισχύει για κάθε σχολικό έτος εφαρμογής του προγράμματος και με χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ, λειτούργησαν κατά το σχολικό έτος 2012-2013 υπό την εποπτεία της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, πιλοτικά, τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε γυμνάσια του νομού (Γ/σιο Αξιούπολης & Γ/σιο Γουμένισσας). 

Προληπτικές δράσεις του «ΝΗΡΕΑ» Κιλκίς για τη χρήση αλκοόλ από εφήβους

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” συνεχίζει και φέτος τις προληπτικές δράσεις που υλοποιεί σχετικά με τις εξαρτήσεις.

Ευχές Μητροπολίτη Κιλκίς στους επιτυχόντες μαθητές του νομού στις πανελλήνιες εξετάσεις

"Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά και να δώσω την πατρική μου ευλογία και τις ευχές μου σε όλα εκείνα τα νέα παιδιά της Μητροπόλεώς μας, του Κιλκίς, ως και της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, Ν. Μεσημβρίας και των γειτονικών ενοριών, που μετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και με τον τίμιο αγώνα και τον κόπο τους, εισήχθησαν επιτυχώς στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-14 στο Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς. Για πληροφορίες στη Γραμματεία (Ζωή Νάνου) καθημερινά από 1.00μ.μ. και το απόγευμα από 5.30μ.μ-8.30μ.μ. στο τηλ. 2341028623 ΚΑΙ e-mail:ipol93@otenet.gr

Σεμινάριο εξειδίκευσης - Κατάρτισης στην "Παραγωγή Φαρμακευτικών Φυτών και Αιθέριων Ελαίων" στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους (πραγματοποίηοη 5 κύκλων) και το συνεχιζόμενο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, σας ενημερώνουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 θα ξεκινήσει νέος κύκλος.