Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακαλείται μαύρο πιπέρι της MAKRO Cash & Carry Ελλάδος λόγω σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία MAKRO Cash & Carry Ελλάδος για την απόσυρση /ανάκληση μαύρου πιπεριού στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για πιπέρι μαύρο ολόκληρο με την εμπορική ονομασία "Horeca Select", σε συσκευασία των 500 g, με αριθμό παρτίδας L01378066313 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/12/2018, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της MAKRO Cash & Carry Ελλάδος.

Αποσύρεται το προϊόν «Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ» λόγω σαλμονέλας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμα αλλαντικά την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Υπογραφή ΚΥΑ για την επιστροφή της Β’ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση καταβολής για το έτος 2013 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς


Θεωρητικές εξετάσεις Π.Ε.Ι. Λεωφορείων και Φορτηγών

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι θεωρητικές εξετάσεις Π.Ε.Ι. Λεωφορείων και Φορτηγών, που θα διεξαχθούν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, θα είναι σύμφωνες με τις αλλαγές που έγιναν τόσο στην ύλη του εγχειριδίου όσο και στο ερωτηματολόγιο/μελέτες περιπτώσεων. Οι αλλαγές αυτές υπάρχουν στην εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με αριθμό ανάρτησης ΑΔΑ: ΒΛ451-6Θ3.

Το Τμήμα στίβου του ΓΑΣΚ τρέχει παντού - Συμμετείχε στα Ιωάννινα & στα Γιαννιτσά

Μία πραγματική γιορτή για το τρέξιμο και ολόκληρη την πόλη ήταν ο 7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος αλλά και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης ανέδειξαν τον αγώνα ως το κορυφαίο που διεξάγεται στην Ήπειρο.

Τα “πήραν όλα” οι αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013»

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στον Παντελεήμονα, τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 1.000μ για παιδιά έως 15 ετών με την επωνυμία «ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ RUNNING 2013» , υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Με τη συμμετοχή έξι (6) αθλητών και την ταυτόχρονη παρουσία του φυτωρίου της ομάδας, έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης για Άνδρες με Νοητική Αναπηρία,  ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος». 

Η Εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στο Κιλκίς

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6η απογευματινή θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να έρθει στην πόλη μας το ακριβές αντίγραφο της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Την Ιερά Εικόνα φιλοτέχνησαν μοναχοί της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου και οι οποίοι θα την φέρουν στο Κιλκίς μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Στη Μόσχα ο Παύλος Τονικίδης

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στα πλαίσια παγκόσμιας έκθεσης τροφίμων και φρούτων, που διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία στη ρωσική πρωτεύουσα.

O Νίκος Χρυσόγελος στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς, πραγματοποίησε χθές Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα επιχειρηματικότητας κι όχι μόνο, του νομού μας.

Διευρυμένη συνεδρίαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κιλκίς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κιλκίς καλεί τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων του νομού Κιλκίς σε διευρυμένη συνεδρίαση την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.00 το απόγευμα σε συνεδρίαση με θέμα: "Εναλλακτικές προτάσεις αντίδρασης και κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα".

Φόροι: Πότε θα επαναστατήσουμε; (ή ορθότερα, θα επαναστατήσουμε κάποτε;)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Πότε θα αρχίσει να συζητά η κυβέρνηση με τους πιστωτές τις άστοχες επιλογές του προγράμματος σωτηρίας της χώρας, δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τη ψυχρότητα που το διακρίνει, έχει ήδη ομολογήσει την αποτυχία του όλου εγχειρήματος;

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον κόμβο Αιγινίου Πιερίας

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης της αερογέφυρας του Ανισόπεδου Κόμβου Αιγινίου Πιερίας του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., κατά το χρονικό διάστημα από την 08.00΄ ώρα της Τετάρτης 25-09-2013 μέχρι την 14.00΄ ώρα της Πέμπτης 26-09-2013, θα διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου από τον κόμβο Κλειδίου (Χ.Θ. 474+000) μέχρι τον κόμβο Μεθώνης – Αγαθούπολης (Χ.Θ. 462+000). 

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·’Εκρηξη βίας έφερε η Χρυσή Αυγή – 281 κρούσματα σε ενάμιση χρόνο·Διαθεσιμότητα – Παράταση 2-3 μηνών με.. άρωμα εκλογών·Κάλεσμα των συνδικάτων στις 6 το απόγευμα – Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πιέσεις χωρίς όρια -(μαστίγιο) Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων ζητά η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας·Και.. καρότο – 10.000 προσλήψεις (μέσω ΟΑΕΔ) με 490 ευρώ το μήνα ·ΣΕ πλήρη εγκατάλειψη οι ασθενείς με αλτσχάϊμερ

Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των αποσπασμένων αστυνομικών του νομού Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η παρέμβαση του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, πριν λίγες εβδομάδες, για την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στα όρια του νομού απέφερε αποτέλεσμα.