Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης των δικαιούχων στη δράση «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» σε Κιλκίς και Τρίκαλα

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Τρίκαλα που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

H Εθνική Τράπεζα αποχωρεί από τα Βαλκάνια. Πουλάει το 40% της FINANSBANK


Την πώληση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank και την πλήρη αποχώρηση από τα Βαλκάνια με την πώληση των θυγατρικών της σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, FYROM και Αλβανία, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που συμφώνησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ( DG Comp).

Ο Αντώνης Κομπατζιάρης μιλά στη ΓΝΩΜΗ για τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς


Συνελήφθη 50χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στην Αξιούπολη Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (03.10.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή. 

Ο Κλεάνθης Ζαρίμπας μιλά στη ΓΝΩΜΗ για το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Εκπαιδευτική Ημερίδα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία), τη Διαχείριση Συμπεριφοράς, τον Αυτισμό (Asperger) και τη σχέση Εκπαιδευτικών - Μαθητών

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Du Lac, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 (ώρες 10:00-14:00), Εκπαιδευτική Ημερίδα (Διαθεματικό Σεμινάριο) με προσκεκλημένους ειδικούς επιστήμονες που θα αναφερθούν στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία), τη Διαχείριση Συμπεριφοράς, τον Αυτισμό (Asperger) και τη σχέση Εκπαιδευτικών - Μαθητών.

Ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα υποδεχόμενος στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τον Μακεδονικό Δροσάτου. Με ώρα έναρξης της αναμέτρησης στις 16:00 η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα ελπίζει σε ένα νικηφόρο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα που θα της δώσει και την ώθηση που χρειάζεται για την συνέχεια.

Ανανέωση και έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ)

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (αρ.πρωτ. Δ29α/Φ.11/Γ.Π οικ.31924/1249/30-09-2013 και με ΑΔΑ:ΒΛΕΖΛ-ΚΨΛ):  Ημερομηνία έναρξης για την ανανέωση, αλλά και για την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ) ορίζεται η 7η Οκτωβρίου 2013 και ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2013.

Εναέριοι εμβολιασμοί των αλεπούδων με δολώματα κατά της λύσσας

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11-10-2013 έως και 15-10-2013 θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας (και στο Κιλκίς) εναέριοι εμβολιασμοί των αλεπούδων με δολώματα κατά της λύσσας.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς στη Δράμα

Όπως κάθε φορά, έτσι και στις 29-09-2013 ημέρα Κυριακή, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, πραγματοποίησε άλλη μια επιτυχημένη εξόρμηση.

Αιτήσεις για προσλήψεις ωρομισθίων καθηγητών

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω κλάδων που επιθυμούν να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι καθηγητές μέχρι και 8 ώρες εβδομαδιαίως, να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. (Με βάση το με αρ. πρωτ. 125257/Δ2/09-09-2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την παρ.16 του άρθρου 14 του Ν. 1566/1985)

Δρυός πεσούσης πας ανήρ – πλην ενός– ξυλεύεται!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το πρώτο ράπισμα σε ό,τι χειρότερο είχε να παρουσιάσει η πολιτική ζωή της χώρας, δόθηκε στη Χρυσή Αυγή, έστω και καθυστερημένα. Το φίδι όμως θα ξαναγεννήσει το αυγό του, παρά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα!.

Ομιλία του ιατρού Χ. Γούλη στη Φιλυριά

Την περασμένη Τρίτη 1 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο Πολιτιστικός σύλλογος Φιλυριάς, φιλοξένησε στην αίθουσα του τον νευρολόγο από το Πολύκαστρο κ. Γουλή Χρήστο. Η ομιλία διοργανώθηκε μετά από πρόταση του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου. Το θέμα της ομιλίας ήταν: "ΑΝΟΙΑ: Διάγνωση και φροντίδα των πασχόντων. Ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα".

Ερώτηση ΚΚΕ για τα σφαγεία Κιλκίς

"Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 1028/28.08.2013, σχετικά με την εταιρεία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.», με έδρα το Δ.Δ. Μεταλλικού Δήμου Κιλκίς, η οποία παραμένει αναπάντητη από τον αρμόδιο υπουργό, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Ολισθηροί χειρισμοί Σαμαρά – Κίνδυνος να μείνει μετέωρη η προσπάθεια αντιμετώπισης του νεοναζισμού από την αιφνίδια σπουδή και την προχειρότητα του Μαξίμου, μετά την πολύχρονη αδράνεια και ανοχή στη Χ. Α… ·»Γιάφκα» της Χρυσής Αυγής στο Α. Τ. Αγ. Παντελεήμονα – Συνελήφθη ο πρώην Διοικητής Ασφαλείας·Συνάντηση στη Ν. Υόρκη – Η Λαγκάρντ στηρίζει Σαμαρά και προαναγγέλλει νέα μέτρα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ · Κορυφαία γκάφα με τη Χρυσή Αυγή – Μείζον θέμα στην κυβέρνηση οι μη προφυλακίσεις των τριών βουλευτών (που όλοι προεξοφλούσαν»·Ανασταίνει και… νεκρούς ο Θεοχάρης – Ζητάει από άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος. Απίθανο χάος στο Taxis με πληρωμές δόσεων (από ρυθμίσεις) που δεν εμφανίζονται ·Κόλπα και με το επίδομα ανεργίας – Ψαλιδίζονται (από το υπ. Εργασίας) οι προϋποθέσεις , για να το παίρνουν όλο και λιγότεροι. Χιλιάδες δικαιούχοι θα χάσουν από το 2014 την τελευταία τους ελπίδα