Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η Σόνια Θεοδωρίδου και ο Θεόδωρος Ορφανίδης στη Θεσσαλονίκη με το Άρωμα Γιασεμιού

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου και ώρα 21.00, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει με νότες, καθώς η εξέχουσα προσωπικότητα και μεγάλη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών: Δεν θα διαθέτουμε πετρέλαιο θέρμανσης!

Μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011 ζητούν ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ , ενω η ομοσπονδία βενζινοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι «λόγω αυτών των συνθηκών η ΟΒΕ και 44 Ενώσεις νομών που εκπροσωπεί αποφάσισαν μαζί ότι δεν θα αγοράσουν και δεν θα διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης.».

Τα «αόρατα» παιδιά

Της Κάλι Καρά
Πρόσφατη έκθεση για την παιδική εργασία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) αποκαλύπτει ότι 168 εκατομμύρια παιδιά, ανήλικοι προλετάριοι, εργάζονται προκειμένου να ζήσουν κάνοντας και επικίνδυνες εργασίες ρισκάροντας την υγεία τους, την ασφάλεια και τη σωματική τους ανάπτυξη, πέφτοντας συχνά και θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

"Ανθρωπόμορφα κτήνη έκαψαν τα ηρωικά παλληκάρια του χωριού μέσα στην εκκλησία"

Επιστολή Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων προς τους εκπαιδευτικούς του νομού Κιλκίς
"Στις 25 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 72 χρόνια από το ολοκαύτωμα των τριών ορεινών χωριών των Κρουσίων, Κλειστού, Κυδωνιάς και Αμπελόφυτου. Ήταν το 1941 όταν η αγάπη για την Πατρίδα αποτέλεσε κινητήρια δύναμη των κατοίκων του νομού μας να αντισταθούν στον κατακτητή και να δώσουν ακόμα και την ζωή τους για την πανάκριβη την λευτεριά.

Δύο στα δύο για τον χειροσφαιρικό Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Τη πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη πέτυχε ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κιλκίς, που επικράτησε της Αναγέννησης Βύρωνα στην Αθήνα με 20-21.

Μάξιμος: «Τα μεταλλαγμένα δεν έχουν θέση στην ελληνική γη»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την «Απαγόρευση εμπορίας στην ελληνική επικράτεια σπόρων προς σπορά υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν τη γενετική τροποποίηση MON810», με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ξεκίνημα για το 2ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Κιλκίς

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ευλογία του αρχιμανδρίτη πατρός Απόστολου, ξεκίνησε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, η λειτουργία του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Κιλκίς, με την συμμετοχή λυκοπούλων, προσκόπων, ανιχνευτών, βαθμοφόρων, μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε.Κ.Σ.) και γονέων.

Ημερίδα με θέμα "Η Επιδημία της Λύσσας και άλλα νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο – ΓΕΛ Κιλκίς στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, οργανώνουν στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους και σε συνεργασία με τους : 

Τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών από τον Φλάμπουρα Κιλκίς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, δημιούργησε τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών αλλά και ενασχόλησης των παιδιών με άλλες δραστηριότητες (Σαρακατσάνικα θεατρικά, εκμάθηση παιχνιδιών, παροιμιών κ.α). Τα τμήματα χωρίζονται ως εξής:

Προκήρυξη των σχολικών πρωταθλημάτων και “Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ” στο Κιλκίς

H Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε Κιλκίς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα προχωρήσει στην προκήρυξη των σχολικών πρωταθλημάτων και “Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ” της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14. Με βάση την εγκύκλιο διεξαγωγής των σχολικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Συναυλία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Πέτρος ο Γλυκύς»

O Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου «Πέτρος ο Γλυκύς», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεώς μας πραγματοποιεί Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ.

"ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς"

Υπογράφει το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Γ.Ν Κιλκίς σχετικά με την κατάργηση της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής και την μεταφορά της στο ΓΝ Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία ακόμα πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς.

«Αλτ ανόητοι βιοτεχνολόγοι του υπόκοσμου»

Του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Γιοβανόπουλου
Αλτ ανόητοι βιοτεχνολόγοι του υπόκοσμου και όσοι φαντασιοκοπείτε πως θα δαμάσετε τη Φύση. Έχουμε πόλεμο. Συντροφικά οι απλοί πολίτες αμυνόμαστε, διαμορφώνουμε ένα διατροφικό σύστημα που θα προστατεύει τη ζωή, τη μικρή αγροτική παραγωγή, την υγεία και το μέλλον μας.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ύστατη «Λύση» με μέτρα έως το… 2064- Έρχεται το ομόλογο- μαμούθ που θα «μετατοπίσει» την αποπληρωμή του χρέους στα επόμενα πενήντα χρόνια ·Αποκλειστικό – Ιστορική διακήρυξη συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ – Η Κοινή Δήλωση που θα υπογράψουν Σαμαράς – Νετανιάχου με έμφαση στο φυσικό αέριο και στην ειρήνη στη Μεσόγειο ·ΤΑ νέα από τη φυλακή για Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό – Ζήτησαν κουβέρτες, εφημερίδες και να εκκλησιαστούν (αλλά δεν τους επετράπη, γιατί ο ναός βρίσκεται εκτός του τομέα όπου κρατούνται)

Απολύσεις: Στα σκαριά σχέδιο κατάργησης των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους

Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο.

Έκανε σεφτέ στις νίκες ο Κιλκισιακός

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σημείωσε ο Κιλκισιακός που επιβλήθηκε με 1-0 στο Σουφλί του τοπικού Έβρου. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Καρανδρέας στο 51'.