Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ενισχύεται και προωθείται η κατανάλωση φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί για πρώτη φορά το κοινοτικό Μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολείων της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 € ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξολοκλήρου (100 % επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους.

Eρώτηση ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Διαχείριση αδέσποτων ζώων και αντιμετώπιση κρουσμάτων λύσσας στη χώρα»

39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση με θέμα: «Διαχείριση αδέσποτων ζώων και αντιμετώπιση κρουσμάτων λύσσας στη χώρα». Η βουλευτής Κιλκίς η οποία από τον Οκτώβριο του 2012 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνει ότι «Η επανεμφάνιση της νόσου στη χώρα ήταν προβλέψιμη εφόσον στις χώρες που βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας τα τελευταία χρόνια καταγράφονταν κρούσματα.

Η Coca Cola συγκροτεί απεργοσπαστικό μηχανισμό;

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Σε καθολική επίθεση περνάει η πολυεθνική Coca Cola 3 Ε χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει για να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης (Δήμος Θέρμης – Δημοτική Κοινότητα Νέα Ραιδεστού).

Δραστηριότητες Ειρήνης Αγαθοπούλου

Δείτε
ΕΔΩ

"Είναι απαράδεκτη η τροπολογία για τα μεταλλεία" λέει η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ.

Την έντονη αντίδραση της βουλευτού Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη, προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), σχετικά με τα μεταλλεία και η οποία συνιστά, κατά την άποψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, φωτογραφική διάταξη.

Το μυαλό δεν φυλακίζεται

"Το Μέτωπο Αγώνα Εναντία στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τέσσερις αγωνιστές της Χαλκιδικής που κρατούνται στις φυλακές Διαβατών, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά βιβλίων για τη βιβλιοθήκη της φυλακής.

Ημερίδες Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο

Ποιος θα αντέξει περισσότερο;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Το success story δε φαίνεται και τόσο επιτυχημένο!. Η ευφορία για μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα έχει δώσει τη σειρά της στον σκεπτικισμό. Πράγματι τα 2,7 δις ευρώ, που καταγράφηκαν ως πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο επτάμηνο του 2013, «ξεφούσκωσαν» για να φτάσουν το Δεκέμβριο τα 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ: Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά για την Απεργία στις 6 Νοέμβρη 2013

"Μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργία στις 23 Οκτώβρη συνεδρίασε η Ε.Ε της ΓΣΕΕ η οποία κατέληξε να προτείνει στη Διοίκηση η απεργία να γίνει στις 6 Νοέμβρη.

Τροπολογία διευκολύνει ιδιώτες στην εκμετάλλευση ουρανίου στην Π.Ε. Κιλκίς

Για φωτογραφική τροπολογία που προστέθηκε στο ν/σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και ευνοεί την εταιρία ΑΚΤΩΡ, προκειμένου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το ουράνιο που βρίσκεται στο υπέδαφος της περιοχής της ΠΕ Κιλκίς, κατά παράβαση των οριζομένων στο Μεταλλευτικό Κώδικα, και η οποία (τροπολογία) πρέπει να αποσυρθεί, έκανε λόγο η συντονίστρια της ΕΕΚΕ Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, βουλευτίνα Λάρισας Ηρώ Διώτη, λαμβάνοντας το λόγο στη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις” στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Φιλικά παιχνίδια του «Αλέξανδρου» Κιλκίς με την ΠΑΕ Ξάνθης

Με τέσσερα τμήματα τζούνιορ-προπαίδων (2) και παίδων θα μεταβεί η Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς, στο Αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕ SKODA Ξάνθης για σειρά φιλικών παιχνιδιών με τα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα της.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου Κρήτης και συμμετείχε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων (3 – 6 Οκτωβρίου, Άγιος Νικόλαος, Κρήτης). Για ακόμη μία χρονιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων από όλα τα Λύκεια Ελληνίδων συμμετείχαν σε μία ακόμη συνάντηση της μεγάλης αυτής οικογένειας του Λυκείου Ελληνίδων.

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" ανακοινώνει ότι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21.15, διοργανώνει τον ετήσιο χορό στο κέντρο "Θέατρο" Κιλκίς (1ο χλμ οδού Κιλκίς- Ευκαρπίας). Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το 4/μελές κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα του Μιχάλη Καλλέργη και το ποντιακό συγκρότημα του Γρηγόρη Κολεσιώτη. Σας περιμένουμε για ένα γνήσιο κρητικο-ποντιακό γλέντι με τους ρυθμούς της παράδοσης και του πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Νατσιός μιλά στη ΓΝΩΜΗ για τη συνέχεια της Ελληνικής Γλώσσας


Συνελήφθη στο Πεδινό Κιλκίς 36χρονος Αλβανός για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε.

Συνελήφθη σήμερα (10.10.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών, για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε..

Αποζημιώσεις κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 22 δικαιούχων κτηνοτρόφων αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους 81.046€ 

Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υλοποιεί τις Πράξεις «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 – Α.Π.8 – Α.Π.9)», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδικοί ΟΠΣ: 277690, 277700 και 277701 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Συμμετοχή του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης σε διεθνές συνέδριο

Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 διεθνές συνέδριο με θέμα “Λογοκλοπή ή Δημιουργικότητα: Διδάσκοντας την Καινοτομία αντί της Κλοπής”, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού συνεργατικού έργου GENIUS.

Αγιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο του συλλόγου ΑΤΛΑΣ Κιλκίς


Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Σφραγίδα αποτυχίας με τρεις υπογραφές – Τράπεζα Ελλάδος – Σε ύφεση άλλα δύο χρόνια – ΔΝΤ-Κούρεμα και νέα μέτρα – Επιτροπή Βουλής – Μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος·Πετρέλαιο θέρμανσης – Πάγος Κομισιόν στα νοικοκυριά (Ζητούν αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης..) ·Συλλαλητήριο για την Παιδεία στις 12.00 στα Προπύλαια – ΜΕ αργία απειλεί ο Αρβανιτόπουλος τους υπαλλήλους αν δεν απογραφούν μόνοι τους!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πάλι τα ίδια – «Θα χρειαστεί νέα δανειακή σύμβαση με νέα μέτρα (που δεν αντέχει κανείς)»- Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ανατινάζει την αισιοδοξία ΣΤουρνάρα ·Και νέα βόμβα από τον Προβόπουλο στο Reuters: Άλλα δύο χρόνια σκληρής λιτότητας – και έκθεση – σοκ του ΔΝΤ που μιλάει για μέτρα 4,4 δις ευρώ μέσα στο 2014 ·Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο – εφιάλτης – Θα παρακολουθούνται οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, των αγορών και όλων των εξόδων. Τι θα πρέπει να δηλώσει κάθε φορολογούμενος

Τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση

Τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τη Βουλή των Ελλήνων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις», ζητώντας την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) αλλά και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που επιβαρύνει τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Ξεκινά την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 ο εναέριος εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων με εμβόλια-δολώματα κατά της λύσσας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απέστειλε επιστολή σε Περιφερειάρχες, στις Περιφέρειες των οποίων υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης της λύσσας, με την οποία ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ξεκινά η 1η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της λύσσας με ρίψη από αέρος εμβολιακών δολωμάτων για την ανοσοποίηση των αλεπούδων που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού της λύσσας στη χώρα μας.

Αγαθοπούλου: "Το μνημείο που τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό χώρο στο κέντρο του Κιλκίς προκαλεί διχαστικά αντανακλαστικά"

Στο πλαίσιο των πρόσφατων πυκνών συναντήσεων με φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες και συλλογικότητες πολιτών που διενεργεί αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος στα γραφεία της Διοίκησης των τμημάτων της VI Μεραρχίας Στρατού στο Κιλκίς και συνάντηση με τον Διοικητή Φρουράς Κιλκίς – Ν. Σάντας Ταξίαρχο κ. Δ. Μπίκο.

Ξεκίνημα με το αριστερό για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Με ήττα ξεκίνησε στην πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα καθώς ηττήθηκε με 0-1 σκορ από την νεανική και πολλά υποσχόμενη ομάδα του Μακεδονικού Δροσάτου.