Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Το ακτινίδιο, δυναμική και εξωστρεφής καλλιέργεια - Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στην 9η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού-Αιγάνης, η οποία σηματοδοτεί την απαρχή για φέτος της προσπάθειας των παραγωγών να προωθήσουν το περίφημο ακτινίδιο της περιοχής στην αγορά.

"Κύριε Γκουντενούδη θα καλέσετε τη Χρυσή Αυγή στον εορτασμό του ΟΧΙ;"

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
"Με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, που αποτέλεσε ορόσημο στην παγκόσμια μάχη εναντίον του ναζισμού και του φασισμού και είχε αποτέλεσμα το Έπος της Εθνικής Αντίστασης, προκύπτουν μερικά εύλογα ερωτήματα προς την διοργανώτρια Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, και ειδικά προς τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γκουντενούδη.

Ένα ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης όλο το χρόνο προτείνουν οι ΑΝ.ΕΛ.

"Η μόνη λύση για να μην παγώσει ο ελληνικός λαός και να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Ενιαία τιμή ένα ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης όλο το χρόνο."

H γρυλλοτάλπη* της δημοκρατίας

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στο άρθρο του «Οι εκλογές για τη συντακτική συνέλευση και η δικτατορία του προλεταριάτου» (1919), ο Β. Ι. Λένιν έθεσε τη βάση της αμφισβήτησης του λεγόμενου «αστικού κοινοβουλευτισμού»: «…αποτελεί τώρα πολύ επικίνδυνη αυταπάτη (…) η αναγνώριση στα λόγια της δικτατορίας του προλεταριάτου από τους ηγέτες των Γερμανών «ανεξάρτητων» ή των Γάλλων λονγκετιστών κτλ., που στην πραγματικότητα συνεχίζουν την παλιά, τη συνηθισμένη πολιτική των παραχωρήσεων και των μικροπαραχωρήσεων στον οπορτουνισμό, του συμβιβασμού μ' αυτόν, της δουλοπρέπειας απέναντι στις προκαταλήψεις της αστικής δημοκρατίας (της «συνεπούς δημοκρατίας» ή της «καθαρής δημοκρατίας» όπως λένε), του αστικού κοινοβουλευτισμού και τα λοιπά».

ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασίες

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ/EKM Κιλκίς
Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται για επαφές και συνομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς φορείς, ομάδες και πρόσωπα που προέκυψαν από αποχωρήσεις από τα κόμματα του δικομματισμού, καθώς και για επικείμενες πολιτικές συμμαχίες στο μέλλον.

Ελληνικός καφές και μακροζωία - Ποιες τροφές βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο αγαπημένος σε όλους ελληνικός καφές έρχεται να μας χαρίσει, πέρα από την ωραία του γεύση και το άρωμα του, και τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας.
Τα δεδομένα που υποστηρίζουν τη θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης ελληνικού καφέ και μακροζωίας έρχονται από μια μελέτη που διεξήχθη στην Ικαρία, το νησί με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στον κόσμο.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς λέει για την κατάργηση οργανικής θέσης Γναθοχειρουργικής Γ.Ν. Κιλκίς

"Με αφορμή πρόσφατες δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο που αφορούν την κατάργηση της οργανικής θέσης της ειδικότητας γναθοχειρουργικής στο νοσοκομείο Κιλκίς, η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς δηλώνει την αντίθεση της σε πολιτικές υποβάθμισης του νοσοκομείου μας. 

Εκδήλωση για την συμβολή των Σαρακατσάνων στον Μακεδονικό Αγώνα

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς “Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ”, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, εκδήλωση για την συμβολή των Σαρακατσάνων στον Μακεδονικό Αγώνα.

Τρόικα: «Εκτός Δημοσίου οι συμβασιούχοι!»

Έξαλλος έγινε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο άκουσμα του «οι συμβασιούχοι ούτως ή άλλως δεν θα πρέπει να είναι στο Δημόσιο και άρα δεν πρέπει να προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό των απολύσεων...» από την Τρόικα, οι οποία - σύμφωνα με το «Έθνος» - δε χαρακτηρίζει ως «απολύσεις» τις αποχωρήσεις συμβασιούχων από το Δημόσιο.

"Διαλύεται η τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση"

Γράφει ο Γεώργιος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
Διαλύεται, ιδιωτικοποιείται και πολυδιασπάται ακόμα περισσότερο η τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση. Δημιουργούνται σχολές κατάρτισης για αποφοίτους γυμνασίου από διάφορους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, με αποτέλεσμα να γυρίζει το εκπαιδευτικό «ημερολόγιο» πίσω τουλάχιστον τρεις δεκαετίες.