Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Το κράτος εν κράτει ονομάζεται ΑΕΠΙ» λέει ο Τέρενς Κουίκ

Ως κράτος εν κράτει λειτουργεί η ΑΕΠΙ, μία ιδιωτική επιχείρηση που με την ανοχή και συνενοχή του συνόλου των ελληνικών κυβερνήσεων, εξακολουθεί να επιβάλλει χαράτσι ύψους 2,2% και μάλιστα μονομερώς σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις.

Κάθε νίκη είναι σημαντική

Υπογράφει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο 
Γιατί μόνο για νίκη μπορούμε να μιλήσουμε, όταν δύο άνθρωποι που οδηγήθηκαν στη φυλακή (με τρόπο που μόνο σε ταινίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε) απελευθερώνονται με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, που εξέτασε την υπόθεση αυτεπάγγελτα, και όχι μετά από αίτηση αποφυλάκισης.

Νέο ξεκίνημα με νίκη για τον Άρη Παντελεήμονα Κιλκίς

Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του γύρισε από τη Βάθη ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα καθώς νίκησε τον τοπικό Κεραυνό με 3-5 σκορ στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

7οι αγώνες βουνού καιπαρθένου δάσους στο Παρανέστι Δράμας


Απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων - Χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης τέσσερις περιπτώσεις απάτης και μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Κατερίνης. 

Ερώτηση ΚΚΕ για τις διαθεσιμότητες των σχολικών φυλάκων

"Από τις 23 Ιουλίου 2013, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.234 Σχολικοί Φύλακες, εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας.  Από το 2001 που ξεκίνησε ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους εργαζόμενους και αφού όλα αυτά τα χρόνια τους κρατούσαν «όμηρους» με διάφορες υποσχέσεις, τώρα τους πετάνε στο δρόμο.

Συμμετοχή του Α.Σ. "Τόλμη" Κιλκίς στο ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Tae Kwon Do στη Βουλγαρία

Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Tae Kwon Do όλων των κατηγοριών ηλικιακά, διεξήχθη στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Σόφια στις 11-13 Οκτωβρίου 2013.

Έκθεση σκίτσων και σχεδίων του Μακεδονικού Αγώνα πριν τη Λευτεριά του Κώστα Βουτσά

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς, η ΤΕΧΝΗ και ο Δήμος Κιλκίς, παρουσιάζουν σκίτσα και σχέδια του εικαστικού Κώστα Βουτσά, δουλεμένα με διάφορα υλικά, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ.

Επίσκεψη Λαπόρδα Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου

Επίσκεψη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος

Στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έφθασε σήμερα το μεσημέρι η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κεντρική Μακεδονία.

Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα “Η διάλυση του ΟΑΕΕ σπρώχνει στο περιθώριο τους ελεύθερους επαγγελματίες”

Η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα, κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τους υπουργούς: Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας & Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα ασφαλιστικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών και την κατάρρευση του ΟΑΕΕ.
Ακολουθεί η επερώτηση όπως κατατέθηκε στη βουλή:

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Πέμπτη 17-10-2011 και ώρα 14.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων (και λήψη απόφασης) .
Τα θέματα που θα συζητηθούν ακόμα είναι:
1) Απολογισμός Απεργίας
2) Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών
3) Οι δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Δύο Έλληνες οι δράστες των κλοπών σε αντλιοστάσια στις Καστανιές Κιλκίς

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς δύο περιπτώσεις κλοπών σε αντλιοστάσια, που έλαβαν χώρα από την 08.10.2013 έως την 09.10.2012 στις Καστανιές Κιλκίς. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 30 και 32 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.

Τούρκοι τουρίστες στο Κιλκίς μιλούν με τη ΓΝΩΜΗ


Σενάριο άσκησης «ΤΑΛΩΣ 2013» στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Από τις αρχές του 2013 υπήρξε επιδείνωση σχέσεων μεταξύ ΚΛΕΩΝΙΑΣ και ΔΕΣΠΟΝΙΑΣ, με αφορμή το αίτημα της μειονότητας της ΔΕΣΠΟΝΙΑΣ , εντός του εδάφους της ΚΛΕΩΝΙΑΣ για ανεξαρτητοποίηση. Τα βαθύτερα αίτια των εντάσεων αφορούν στη διαφορά θρησκεύματος μεταξύ των δύο πληθυσμών, αλλά και σε μακροχρόνιες εθνικές αντεκδικήσεις.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 (20.15 ) θα πραγματοποιηθεί η τρίτη φιλοσοφική νυκτηγορία (β΄ περίοδος) με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: “Σοφία και φιλοσοφία – ίχνη στην καθημερινότητα”.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η αφόρητη οκνηρία της ελληνικής παραδημοσιογραφίας

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η πρόθεση:Σε «φιλοσοφική νυκτηγορία» ασχολήθηκα, μεταξύ άλλων, και με τον προβληματικό χαρακτήρα της δημοσιότητας στη χώρα μας και τον ρόλο της στην εμφανή δυσλειτουργία του πολιτεύματος: σε ερώτηση αναφορικά με τους λόγους που δημιουργούν επιπλοκές στο σύστημα πληροφόρησης απάντησα εσκεμμένα με προκλητικό τρόπο- ο προβληματικός χαρακτήρας της ελληνικής δημοσιογραφίας οφείλεται στην οκνηρία των δημοσιογράφων.

Βραδιά αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κιλκίς


Απόφαση ένταξης έργου ''Κιλκίς: Δρόμοι Ποδηλάτου Όμορφες Στάσεις” στο ΕΣΠΑ

Ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής, που θα δώσει νέα ταυτότητα στην πόλη του Κιλκίς και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων, θα υλοποιήσει η δημοτική αρχή Κιλκίς μέσα από το ΕΣΠΑ.

Εγκαίνια νέου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας Κιλκίς

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 τα εγκαίνια του νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου Ευκαρπίας της Δημοτικής Ενότητας Κρουσίων, που λειτουργεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέχοντας στα παιδιά προσχολικής αγωγής της ευρύτερης περιοχής, ένα ασφαλές, αλλά και άνετο περιβάλλον μάθησης.

«Σεμινάριο Επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων» στο Πανόραμα Βέροιας

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την 14-10-2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, ξεκίνησε το «Σεμινάριο Επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων», 1η εκπαιδευτική σειρά κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2013 έως 25-10-2013 με τη συμμετοχή τριάντα έξι (36) Αρχιφυλάκων.

Γκουντενούδης προς ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Η μάχη κατά του φασισμού δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός"

"Στα “εύλογα ερωτήματα” της οργάνωσης Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω μερικές απαντήσεις που, ελπίζω, να είναι εξ ίσου εύλογες.
Πρώτον, οι εκδηλώσεις των μεγάλων Επετείων δεν είναι η ονομαστική μου εορτή για να καλώ όποιον θέλω εγώ. Στις εκδηλώσεις αυτές εδώ και δεκαετίες υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο το οποίο δεν συντάσσεται από τις Υπηρεσίες μας.

Φιλικά στην Ξάνθη με SKODA οι μικροί αθλητές του Αλέξανδρου Κιλκίς

Διασκέδασαν με την ψυχή τους αθλητές, γονείς και προπονητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στην Ξάνθη.

Απόσπαση δυο εκπαιδευτικών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κιλκίς για ένα έτος

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου από τις 11 Οκτωβρίου 2013 εγκρίθηκε η απόσπαση δυο εκπαιδευτικών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κιλκίς για ένα έτος.

Την έψαχναν στην Ευρώπη και την τσάκωσαν στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (14.10.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, μία ημεδαπή 35 ετών, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 

Ε9 το πολύπαθον!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου (σε 17 ημέρες!!!) πέντε εκατομμύρια περίπου πολίτες αυτής της χώρας, έπρεπε να παρέμβουν στην εφαρμογή του περιουσιολογίου (στο γνωστό έντυπο Ε9) του Υπουργείου Οικονομικών για την καταγραφή των αγροτεμαχίων τους. Έως το βράδυ της Δευτέρας, 14/10, δε δόθηκε η παραμικρή παράταση.

Ζητείται πωλητής/πωλήτρια

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΩΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ EMAIL patsardi@otenet.gr
ΚΑΙ ΣΤΟ FAX 2382022938

Θέση εργασίας στο Πολύκαστρο

Ζητείται υπεύθυνος παραγωγής από βιομηχανία παραγωγής θυρών ασφαλείας στο Πολύκαστρο
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Σαμαράς – Στουρνάρας –Πέφτουν στο «κενό»- Μαύρη τρύπα 5-6 δις ευρώ για το 2014 βλέπει ο Γιεργκ Άσμουσεν, ισχυρός παράγων της ΕΚΤ και της Γερμανίας, ενώ αποκλείει κάλυψή του με μετακύλιση ομολόγων, όπως υπολόγιζαν Στουρνάρας – Σαμαράς.. ·Ασφαλιστικό – Υπό κατάρρευση ταμεία – συντάξεις – Στην έξοδο 50.000 υπάλληλοι στην τριετία 2012-14 · Χιλιάδες νοικοκυριά στο κρύο – «Φωτιά» και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ποιοι θα πάρουν – και πως επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης –Τα τελικά ποσά θα προσδιορίζονται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη, τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και τα εισοδήματα των καταναλωτών – Αναλυτικοί πίνακες για όλη τη χώρα ·Φτώχεια καταραμένη! – Έρευνα – μελαγχολία: Αιματηρές οικονομίες από τους «Αθλίους» του Μνημονίου για να τα βγάλουν πέρα – Δυο αυτοκτονίες χθες σε Μεσολόγγι και Αρκαδία ·Χαστούκι στον Βενιζέλο! Με άρματα μάχης , αεροπλάνα , δόξα και τιμή – Ο Βαρδής (Βαρδινογιάννης) πληρώνει τα λεφτά της παρέλασης

Χρυσό ο Αλερού, έξι μετάλλια η συγκομιδή για τους μικρούς του ΓΑΣΚ στα Κουφάλια

Αγώνες στίβου διοργάνωσε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ο Α.Ο. ΑΡΙΩΝΑΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης . Οι αγώνες αφορούσαν τις κατηγορίες των ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β' και Μίνι ΑΓΟΡΙΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ , τελούσαν υπό την Αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και σ αυτούς πήραν μέρος μικροί αθλητές και αθλήτριες από τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Πέλλας-Κιλκίς, Πιερίας – Ημαθίας αλλά και από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάζω, διαβάζεις, διαβάζει, διαβάζουμε παρέα στη λέσχη ανάγνωσης της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Tην πρώτη της συνάντηση μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού πραγματοποίησε η λέσχη ανάγνωσης της δημόσιας βιβλιοθήκης Κιλκίς την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στο καφέ Ερωδιός. Η λέσχη διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της και συνεχίζει με την ίδια όρεξη για διάβασμα, συζήτηση και πρωτίστως επικοινωνία.

Αποκλεισμός στα πέναλτι για τον Κιλκισιακό

Την ήττα με 4-2 στα πέναλτι και συνάμα τον αποκλεισμό από το κύπελλο της Γ΄ Εθνικής γνώρισε ο Κιλκισιακός στις Ελευθερές Καβάλας από τον Άρη Ακροποτάμου. Οι παίκτες του Γιώργου Σημαιοφορίδη έχασαν πολλές ευκαιρίες όμως δε κατάφεραν να βρουν δίχτυα σε κανονικό αγώνα και παράταση με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Στον Όλυμπο πήγε ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς

Τo Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμηση του στον Όλυμπο με διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2.100μ. Στην εξόρμηση συμμετείχαν 23 μέλη και φίλοι του Συλλόγου, αριθμός πολύ ικανοποιητικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καιρός ήταν και τις δύο ημέρες πραγματικά υπέροχος, με ηλιοφάνεια με καλή διαύγεια και ανεβασμένη θερμοκρασία.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Δεν μειώνεται η τιμή, διευρύνεται η λίστα δικαιούχων επιδόματος

Την απόφασή της για τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την αύξηση του ποσού επιδότησης για περίπου 580.000 νοικοκυριά, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Για τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς μιλά στη ΓΝΩΜΗ η Κατερίνα Φραγγίδου


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης μιλά στη ΓΝΩΜΗ