Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δε θα μας πεθάνετε όλους στη Βόρεια Ελλάδα!

Χρυσούλα Γιαταγάνα για Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική και Κιλκίς

Τέρενς: «Ανεκδιήγητος και ανιστόρητος Γκρουέφσκι»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, επιστρέφοντας από την Κέρκυρα όπου βρισκόταν για περιοδεία, έκανε την εξής δήλωση:«Συνεχίζει να προκαλεί ο ανεκδιήγητος και ανιστόρητος Γκρουέφσκι, με τα όσα δήλωσε στο Λονδίνο, αποκαλώντας την πατρίδα μας «πρώην οθωμανική επαρχία». 

Έγκριση της πρόσκλησης κληρονόμων - δικαιούχων του Μέτρου 144 για υποβολή αιτήσεων πληρωμής της τρίτης δόσης οικονομικής ενίσχυσης

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση έγκρισης της πρόσκλησης κληρονόμων - δικαιούχων του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω της μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς» που αφορά στην υποβολή αιτήσεων πληρωμής της τρίτης δόσης της αναλογούσας οικονομικής ενίσχυσης, με το εκτιμώμενο ποσό προς απορρόφηση να ανέρχεται σε 160.000 €.

«Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000»

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση έγκρισης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Natura 2000». Το σύνολο των πιστώσεων της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 8.000.228 € και αφορούν δημόσια δαπάνη.

"Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να σεβασθεί την άποψη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του νομού Κιλκίς"

Υπογράφει το Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο
Ανολοκλήρωτη έμεινε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επάνω σε τροπολογία που κατατέθηκε από το ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τη συμμεταλειοκτησία.

Ανεβαίνοντας στον Όλυμπο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς


Αγιασμός της “Σχολής Γονέων” Δήμου Κιλκίς

 Mε μια λιτή αλλά όμορφη και γεμάτη συγκίνηση τελετή, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της “Σχολής Γονέων” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), που υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

Project στο 3ο Δημοτικό Σχολείο οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς

Θέμα εργασίας για τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Κιλκίς θα αποτελέσουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ), στο πλαίσιο του project που πραγματοποιεί το σχολείο με τίτλο “Αλληλεγγύη-Εθελοντισμός: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από την εθελοντική εργασία των παιδιών”.

Λήστεψαν βενζινάδικο και σκότωσαν τον 31χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου

Συνελήφθησαν άμεσα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18.10.2013), δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που διέπρατταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 31χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου. 

Μια ιστορική αναδρομή μέσα στο χρόνο για την πιο σημαντική αντρική φροντίδα: Το ξύρισμα

Του Κώστα Μπούζα
1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Για τους Αρχαίους Έλληνες (όπως και άλλους αρχαίους λαούς) η μακριά κόμη θεωρούνταν στολίδι και ένδειξη λεβεντιάς.

Το επάγγελμα του κουρέα είναι γνωστό πριν από τον 5ο αιώνα π.χ.
Παλαιότερα, στους αρχαίους χρόνους συνηθιζόταν η γενειάδα.

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη θετική εξέλιξη του αιτήματός μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση επιπλέον ποσού στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους κτηνοτρόφους για την περίοδο 2007-13, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επίσκεψη Γιώργου Σταθάκη στο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου για θέματα Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου στο νομό μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη συνοδεία της βουλευτή Κιλκίς Ε. Αγαθοπούλου και μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κιλκίς στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εποχικούς πυροσβέστες

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε σήμερα τροπολογία για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εποχικούς πυροσβέστες για το διάστημα που δεν εργάζονται και είναι άνεργοι. Η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους είχε διακοπεί με τον μνημονιακό νόμο3986/2011 , άρθρο 39.

Μεταγραφές στον Στίβο - Η άποψη και η φιλοσοφία του ΓΑΣ Κιλκίς

Η μεταγραφική περίοδος για τους αθλητές στίβου άρχισε πριν λίγες μέρες και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Τα τηλεφωνήματα είναι πολλά όπως πολλές είναι και οι “πλάγιες” προσεγγίσεις από προπονητές και παράγοντες που αφορούν αθλητές που θέλουν είτε να φύγουν είτε να ενταχθούν στο δυναμικό του συλλόγου μας.

Επίσκεψη Γιώργου Σταθάκη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου και τον συντονιστή της ΝΕ Κιλκίς, Λάζαρο Λαζαρίδη.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες υγείας με θέμα “Διακοπή του καπνίσματος”

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης στον τομέα της αγωγής υγείας που εκπονεί, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες υγείας με θέμα “Διακοπή του καπνίσματος”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα «Πνεύμα» στο χώρο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198).

Ερώτηση Γεωργαντά για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς συνυπέγραψε ερώτηση 60 βουλευτών της Ν.Δ οι οποίοι ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με «αβάσταχτες» και «άδικες» φορολογίες.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΗ· Δύο μεγάλα σκάνδαλα με ουρά.. – 1ον Υποβρύχια – Προς εξεταστική για τον Σκαραμαγκά – 2ον Σκουριές – Ευρωκαταδίκη για τη «χρυσή» σύμβαση·Ευρωυποψήφιος- Στη Μαδρίτη για το χρίσμα (Αλέξης Τσίπρας) ·Το ΣτΕ εκθέτει το υπουργείο Παιδείας – Επιβολή προστίμου 

Vidεo από την άσκηση¨CPX TALOS 2013¨ στη Νέα Σάντα Κιλκίς


Διακλαδική Πολυεθνική Άσκηση ¨CPX TALOS 2013¨ στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Ανακοινώνεται ότι στις 17 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες της Hμέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της Διακλαδικής Πολυεθνικής Άσκησης ¨CPX TALOS 2013¨ στην έδρα της Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του Επιτελείου του Σχηματισμού Μάχης της ΕΕ (HELBROC BATTLE GROUP).