Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ξημερώνοντας η 28η Οκτωβρίου 1940

Του Κώστα Μπούζα
Στην Ήπειρο ο χειμώνας έρχεται νωρίς, ανυπόμονος μα και τραχύς. Λες και θέλει να ταιριάξει στην όψη με τα απόκρημνα βουνά της. Το απόγευμα της Κυριακής 27ης Οκτωβρίου 1940, ο καιρός είχε βαρύνει πολύ και ο αέρας μύριζε νοτισμένο χώμα. Με το σούρουπο έπιασε δυνατή βροχή και το σκοτάδι της νύχτας που έπεσε νωρίς, ήρθαν να το αυλακώσουν αστραπές απανωτές. Κι ο αντίλαλος απ’ τις βροντές ταξίδευε ανάμεσα στα κακοτράχαλα βουνά της Πίνδου, σε κάθε ρουμάνι και λαγκαδιά.

Μικρό αφιέρωμα της Γνώμης στη μεγάλη μέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940


Ιππικοί αγώνες στο Ράντσο Κιλκίς


Πρεμιέρα για τις παιδικές ομάδες της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς

Με δύο τμήματα εκπροσωπήθηκε η Ακαδημία στην πρεμιέρα των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κιλκίς, τις ομάδες των προπαίδων (2001-2002) και παίδων (1999-2000).

Έκθεση με τίτλο «Το ’40 έτσι πολεμήσαμε»

Μνήμες της ένδοξης νεότερης ελληνικής ιστορίας «ξύπνησαν» σήμερα (Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013) στο Διοικητήριο, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, εγκαινίασε την έκθεση που φιλοξενείται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το ’40 έτσι πολεμήσαμε».

Ενημέρωση Τεχνικού Επιμελητηρίου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό και τα αυθαίρετα


Παρελάσεις και τουρισμός: Διαγωνισμός επίδειξης με καυτά μίνι, έντονο μακιγιάζ και ψιλοτάκουνα


Άντε πάλι τα ίδια. Να γίνουν παρελάσεις ή να μη γίνουν; Να την πάρει την σημαία ο Ελβετός ή ο Σομαλός; Ή μήπως καλύτερα, μόνο ο γιόκας μας ο Ελληνάρας που ξέρει να γράφει μόνο σε greekenglish στο facebook, και αντί να μιλά σωστά Ελληνικά συνήθως μουγκρίζει.;

Γιάννης Βρούτσης: «Σενάρια τα όσα ακούγονται για το Ασφαλιστικό»

«Δεν πρόκειται να θιχτούν τα όρια ηλικίας της υφιστάμενης νομοθεσίας» υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα όρια ηλικίας και τις φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για αύξηση αυτών, μιλώντας το πρωί στο mega.

"Όσο και αν κλάψει γονυπετής, αυτή τη φορά θα εκτελέσουμε τις αποφάσεις"

Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" 
"- Ο καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμιση, εκδότης,
- Ο συνέταιρος και χρηματοδοτούμενος από κοινό λογαριασμό με τον προφυλακισμένο Ρέστη, εκδότης,

Συστήματα θέρμανσης: Ποιο είναι το φθηνότερο

Η θέρμανση της κατοικίας αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα της εποχής, μετά την υπερβολική αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Όμως τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να μην πέσουν θύματα παραπλανητικής διαφήμισης.