Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την 20η Νοεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ):

Ο Λάζαρος Λαζαρίδης μιλά στη ΓΝΩΜΗ για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Ψωμιάδης προς Σαμαρά: «Να αποσυρθεί αμέσως από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, η σελίδα 130»

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με κοινοποίηση στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.  Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης ζητά την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την άμεση απόσυρση από το βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου χάρτη όπου η ΠΓΔΜ παρουσιάζεται τελείως αυθαίρετα ως «Μακεδονία».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Συνάντηση με αντικείμενο τη σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ανοιχτή συνάντηση με αντικείμενο τη σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Η Βούλα Ποζίδου μιλά στη ΓΝΩΜΗ για τη Βραδιά Αγάπης υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήμου Κιλκίς

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το 0,7% των ενηλίκων του πλανήτη ελέγχει το 41,0% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτά τα στοιχεία δημοσιοποίησε η τράπεζα Credit Suisse για το έτος 2013. Το 0,7% αντιστοιχεί σε 32 εκατομμύρια άτομα, που διαθέτουν πλούτο άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Οι «πληβείοι» ενήλικοι του πλανήτη, δηλαδή το 3.207 εκατ. με πλούτο κάτω των 10 χιλιάδων δολαρίων, κατέχουν μόνο το 3% του παγκόσμιου πλούτου.

Καρκινοπαθείς πέθαναν επειδή δεν είχαν λεφτά για εξετάσεις

Καρκινοπαθείς έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν είχαν τα χρήματα για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, δέκα άτομα πέθαναν επειδή δεν είχαν τα χρήματα να εξεταστούν.

Ο Παραστατίδης στον ALPHA «360 μοίρες» την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Από την εκπομπή του καναλιού ALPHA «360 μοίρες» την Τρίτη 26-11-2013 και ώρα 23:45, θα μεταδοθεί συνέντευξη του ανεξάρτητου Βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη στην δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου.

"Έρχεται" η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών - Η διαδικασία

Το Ενιαίο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων, Έγκρισης και Ελέγχου Πολεοδομικών Αδειών Δόμησης είναι έτοιμο και εντός 15 ημερών θα αρχίσει να λειτουργεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, ακολούθως στο Δήμο Θεσσαλονίκης και ως το τέλος του πρώτου διμήνου του 2014, σε όλες της Υπηρεσίες Δόμησης της χώρας.

Εθνική ανάγκη το οριστικό σιωπητήριο στο ΠΑΣΟΚ

[“Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 (21.15) θα πραγματοποιηθεί στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) η έβδομη (β΄ περίοδος) φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη με θέμα: «Όλα χάνονται, ώσπου να εμφανιστεί ένα χέρι βοηθείας: κινηματογραφικός συμβολισμός και παγκοσμιοποίηση». Η είσοδος είναι ελεύθερη”]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ ευρίσκονται αντιμέτωπα με το ήθος που «καλλιέργησαν» για χρόνια: σήμερα επικαλούνται την ηθική για να στηλιτεύσουν την έκκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές του κόμματός τους να αποστασιοποιηθούν από τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας τους – έτσι κατάντησαν την καθημερινή ζωή του τόπου, όσοι για χρόνια είχαν αναγάγει την ποικιλότροπη εξαγορά σε… «πολιτική επιστήμη».

Υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το νέο πρόγραμμα Erasmus+

Εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το νέο πρόγραμμα Erasmus+. Αποτελεί την συνέχεια του προγράμματος Erasmus, καθώς και του συνόλου των υποπρογραμμάτων για την κινητικότητα στην εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση.

Έκθεση «Μείνε! - Η Αρκαδία ως θέμα στη χαρακτική μεταξύ 1490 και 1830»

Εγκαίνια: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19.30
Διάρκεια: 21.11.2013 – 10.01.2014
Goethe-Institut Thessaloniki, Γκαλερί, Βασ. Όλγας 66
Είσοδος ελεύθερη

Σε έναν κόσμο γεμάτο συγκρούσεις, ασφυκτικό άγχος και αυξανόμενη αποξένωση από το περιβάλλον και την κοινωνία, η επιθυμία για μια ζωή που θα χαρακτηρίζεται από ηρεμία, ειρήνη και την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση μοιάζει με ανεκπλήρωτο όνειρο.

Καταπέλτης η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ΑΕΠΙ

Καταπέλτης κατά της ΑΕΠΙ Α.Ε. είναι σε έγγραφό της προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία όπως αναφέρει έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τις εμπορικές συμπεριφορές της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε., και η οποία τονίζει ότι «καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά».

Παράταση προθεσμίας έκδοσης απόφασης Κριτικής Επιτροπής δήμου Κιλκίς

Έργο:Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών:Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινοχρήστων και Κοινοφελών Χώρων και Ανάδειξη Μετώπων -οδών και κόμβων- στην αστική περιοχή του Δήμου ΚιλκίςΟ Δήμος Κιλκίς, σε εφαρμογή του άρθρου 14.4 της Αναλυτικής προκήρυξης του παραπάνω έργου, αποφάσισε με την υπ. αρ. 464/2013 Απόφαση του Δ.Σ.
την παράταση της έκδοσης απόφασης της Κριτικής Επιτροπής του παραπάνω έργου έως 15/12/2013. Κατ' επέκταση παρατείνεται χρονικά αντίστοιχα και το υπόλοιπο της διαδικασίας.



Συμμετοχή του Kinesis Κιλκίς στην σχολή προπονητών της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Kick Boxing

Το γυμναστήριο Kinesis συμμετείχε με τον εκπαιδευτή της τον κ. Αντώνη Γιαννακίδη στην σχολή προπονητών που διοργάνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία Kick Boxing (World Pan Amateur Kick Boxing Associaton)και η παγκόσμια ομοσπονδία Αυτοάμυνας ISDO (International Self Defense Organization)στην Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Νοέμβριου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Παπαγεωργίου

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο και την κυρία Παπαγεωργίου που μας φιλοξένησαν στο κτήμα τους στα Αμάραντα Κιλκίς, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2013.

Διαγωνισμός Ελαιολάδου - Χρυσό Αριστείο - Ελαιοτεχνία

Στο πλαίσιο της Ελαιοτεχνία Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανακοινώνεται ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία:

Έπιασαν 27χρονο για ναρκωτικά στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (18.11.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 27 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο Τελωνείο Ευζώνων Κιλκίς, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συναυλία με τίτλο "20 χρόνια με οδηγό μας την Παράδοση" στο Κιλκίς