Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρωτιά και διακρίσεις για τον Α.Σ. Αίας Κιλκίς στον 29ο Γύρο Πόλης Σερρών

Μία πολύ όμορφη διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις Σέρρες, ο επονομαζόμενος Γύρος Πόλης Σερρών.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF παίδων-κορασίδων στα Ιωάννινα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF παίδων-κορασίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Τ. διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο πανεπιστημίων στα Ιωάννινα, στις 15-16-17 Νοεμβρίου 2013.

Party του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013


Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στο Κιλκίς

Η αναβάθμιση του θεσμού των Επιμελητηρίων θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Παύλος Τονικίδης, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, αποτελώντας γεγονός υψίστης σημασίας για τον τόπο, με την παρουσία εξαιρετικά σημαντικών κυβερνητικών και οικονομικών παραγόντων.

Καράογλου από το Κιλκίς: «Η Ελλάδα κάνει στροφή προς την παραγωγή και την επιχειρηματική εξωστρέφεια»

«Το τρίπτυχο αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενίσχυση της ρευστότητας, στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί τη μοναδική συνταγή εξόδου από την κρίση» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.

Αρχαιολογική έρευνα και ζώσα ιστορία

Του Κώστα Μπούζα
Στην Ελλάδα ο κλασσικιστικός κυρίως προσανατολισμός της Αρχαιολογικής έρευνας, συνέτεινε στο να τεθεί σε δεύτερη – συγκριτικά – μοίρα οτιδήποτε είχε να κάνει με την αποκαλούμενη προϊστορική εποχή (προσωπικά θεωρώ ως πιο δόκιμο τον όρο «πρωτοϊστορική εποχή». Παρ’ όλα αυτά η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως κατά καιρούς εντυπωσιακά ευρήματα. Καταθέτουμε εδώ μερικά από αυτά (1):

«Ο τελευταίος πειρασμός» - Η Λέσχη Ανάγνωσης Κιλκίς προσεγγίζει τον Καζαντζάκη

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Τρίτη βράδυ και η λέσχη ανάγνωσης της δημόσιας βιβλιοθήκης πιστή στο μηνιαίο ραντεβού της. Το πατάρι του Ερωδιού ιδανικό σκηνικό για ποτό και «βαριά» κουβέντα για ένα βιβλίο αμφιλεγόμενο, από τα ποιο γνωστά και πολυμεταφρασμένα στο εξωτερικό.

Νέα προκήρυξη ύψους 100 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα διέπει το Μέτρο 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Φρένο σε εκατομμύρια ακρωτηριασμούς (ποδιών και χεριών) βάζει η μικροχειρουργική

O Χειρουργός
Ορθοπεδικός-
Μικροχειρουργός Χεριού
κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης
Φρένο σε εκατομμύρια ακρωτηριασμούς (ποδιών και χεριών) πού γίνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, βάζει η εξέλιξη της μικροχειρουργικής με την μεταφορά αυτόλογων αγγειούμενων μοσχευμάτων (κρημνών) για την κάλυψη των οστών!
Πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, στην εξέλιξη αυτή παίζουν Έλληνες γιατροί, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις πρωτοπορούν έναντι των ξένων συναδέλφων τους.

Ποδηλατοπαίδεια - Biciklopedia 2013 αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

H Ποδηλατοπαίδεια - Biciklopedia 2013 είναι ένα συνέδριο, μια γιορτή για το ποδήλατο, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει 4 ημέρες, από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.

Ημερίδα με θέμα, "Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» διοργανώνει ημερίδα, διάρκειας 3 ωρών με θέμα: Η Δομημένη Εκπαίδευση – ΑΥΤΙΣΜΟΣ – Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις 02 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 έως 21:00, με στόχο την ενημέρωση γύρω από τα χαρακτηριστικά μάθησης των μαθητών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Και το όνομα αυτής "Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή"

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ιδρυτική διακύρηξη της νέας συνδικαλιστικής παράταξης

"Το 35ο Τακτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή επίθεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των συντεταγμένων εκφραστών τους σε βάρος των Δημοσίων αγαθών, του κοινωνικού κράτους, της μισθωτής εργασίας, της ίδιας μας της ζωής. Μια διάλυση με βιαιότητα του κοινωνικού ιστού της χώρας προς όφελος του κεφαλαίου.

Η ΕΛΒΟ να αποτελέσει στρατηγική επιλογή ανασυγκρότησης

[Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 (ώρα 21.15) θα πραγματοποιηθεί η όγδοη φιλοσοφική νυκτηγορία (β΄ περίοδος) με τον Όμηρο Ταχμαζίδη με θέμα: «Σώματα, χώρος και καθημερινότητα» στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη). Η είσοδος είναι ελεύθερη.]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Η «γκρίνια»: Συνήθως οι Βορειοελλαδίτες παρουσιάζονται από τους τοπικούς βουλευτές ως «γκρινιάρηδες» : είναι και αυτός ένας τρόπος να υποβαθμίζει κανείς τις προσωπικές του ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας – έχει ξεπέσει σε μια περιοχή transit για οικονομίες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (Κήποι- Ηγουμενίτσα).

Διανομή τροφίμων από την Περιφέρεια σε φορείς - δικαιούχους του προγράμματος Δωρεάν Διανομή Τροφίμων 2013

Ενημερώνουμε τα άτομα –μέλη που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από τα αποθέματα της ΕΕ έτους 2013 όπως απευθυνθούν στους φορείς που έχουν κάνει αιτήσεις για να πάρουν τα προϊόντα που έχουν ήδη παραληφθεί από τους φορείς ( κασέρι ΠΟΠ , γραβιέρα ΠΟΠ , ζυμαρικά).

Ευχαριστήριο Περιφέρειας με αφορμή την επίσκεψη ταξιδιωτικών πρακτόρων στον νόμο Κιλκίς

Στις 22 Οκτωβρίου 2013 επισκέφθηκαν τον Νομό μας, ταξιδιωτικοί πράκτορες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα από Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία και Κύπρο.
Το ταξίδι οργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πάρθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η επιλογή των προορισμών αλλά και των πρακτόρων επικεντρώθηκε στην ευρύτερη θεματική ενότητα 'Εναλλακτικός Τουρισμός'.

Επιστροφή στις νίκες για τον Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με τον Ερμή Τερπύλλου. Το τελικό 1-0 σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε παρά μόνο αυτή που μετουσίωσε σε γκολ ο Χονδρόπουλος Ηλίας στο 12ο λεπτό.

Στη Βαλένθια της Ισπανίας 15 εκπαιδευτές ενηλίκων και στελέχη επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Στη Βαλένθια της Ισπανίας βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή 15 εκπαιδευτές ενηλίκων και στελέχη από το χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προκειμένου αφενός να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες και συγχρόνως να ανταλλάξουν χρήσιμες εμπειρίες πάνω στα επίκαιρα θέματα της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Μετέστη σήμερα προς τας ουρανίους μονάς ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μαλάμης

Μετέστη σήμερα προς τας ουρανίους μονάς ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μαλάμης, πλήρης ημερών (94 ετών), ο οποίος διετέλεσε εφημέριος σε πολλές ενορίες της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και τα τελευταία χρόνια πριν την συνταξιοδότηση του στην ενορία του Σεβαστού.

Επτά εκπαιδευτές ενηλίκων από τη Σικελία στην Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ φιλοξένησε στο Κιλκίς ένα διεθνές σεμινάριο διάρκειας 2 εβδομάδων για μια ομάδα 7 εκπαιδευτών ενηλίκων από τη Σικελία της Ιταλίας. Το σεμινάριο που έχει τίτλο «INCLUSION - Κοινωνική ένταξη στην Ευρώπη» έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo da Vinci - VETPRO.

Ομάδα 20 στελεχών Security με πρωτοβουλία της «Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ» στο Παλέρμο της Ιταλίας

Με πρωτοβουλία της «Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ» μια ομάδα 20 στελεχών Security βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Παλέρμο της Ιταλίας προκειμένου να αποκτήσει στοχευμένες γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα, να έρθει σε επαφή με πολύτιμες εμπειρίες σε θέματα ασφάλειας μέσα από επισκέψεις σε ένα ευρύ φάσμα εταιριών καθεμία από τις οποίες δραστηριοποιείται – με διαφορετικό τρόπο – σε θέματα υπηρεσιών security.

Οριοθέτηση ζωνών για να αποφευχθεί η εξάπλωση του επιβλαβούς για την καλλιέργεια του αραβοσίτου εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς έχοντας υπόψη :
1. Τo N.3852/2010(A΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2. Το Π.Δ.133/2010(Α΄226) «Οργανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Εντυπωσίασε και πάλι ο ΓΑΣ Κιλκίς στον 29ο Γύρο της Πόλης των Σερρών

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Σερρών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργάνωσαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου τον ετήσιο αγώνα δρόμου «Γύρος της πόλης των Σερρών».

Συγχαρητήρια στον Χρήστο Τσανασίδη

Ο Πρόεδρος Χατζηευφραιμίδης Νικόλαος και τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν.Κιλκίς συγχαίρουν θερμά τον Κο Τσανασίδη Χρήστο πρώην πρόεδρο και μέλος της Συντεχνίας Αρτοποιών και ταμίας της ΟΑΕ για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΒΕΕ.